Tips: Uw auto voorbereiden op een roadtrip deze zomer

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
16 jul , 2018,
Editor
No Comments

Uw auto voorbereiden op een roadtrip deze zomer

Autovakantie-tips

Nu de zomer hier is, is het tijd om met het gezin op pad te gaan. Al langere tijd is de auto de meest populaire vervoersvorm aangezien iets meer dan de helft van de Nederlanders de voorkeur geeft aan een autovakantie. Dus de komende 2 weken zullen de meeste mensen in Nederland met de auto onderweg zijn naar hun favoriete vakantiebestemming. Waar moet u rekening mee houden voordat u op pad gaat met uw auto?

Uw voorbereidingen voor de roadtrip beginnen idealiter op de oprit door de voor de hand liggende zaken te controleren, zoals de airconditioning, de koelventilator, de autovloeistoffen en het niveau van de koelvloeistof. De staat van de banden wordt vaak over het hoofd gezien, wat een van de belangrijkste controles is die moet worden uitgevoerd. Volgens de BOVAG is bijna 90 procent van de Nederlanders zich helemaal niet bewust van de staat van de autobanden. Ze weten niet precies wat de ideale profieldiepte van hun banden moet zijn en wanneer banden aan vervanging toe zijn. Volgens de APK is de minimale wettelijke profieldiepte 1,6 mm, maar de meeste autoverenigingen raden aan om uw banden te vervangen op 2 mm, omdat rijden met versleten banden niet alleen een ernstig veiligheidsrisico maar ook een kostbaar risico is.

Niets kan uw reis sneller bederven dan autopech, vooral als de pech voorkomen had kunnen worden. Om uw roadtrip zo stressvrij en zo leuk mogelijk te maken, zijn er een aantal dingen waar u rekening mee kunt houden voordat u begint. In dit artikel willen geven wij u handige vakantietips over onder andere auto-onderhoud,autocontroles, de maximale laadcapaciteit, het brandstofverbruik, verplichte autospullen, tol, pechhulp, en autoverzekeringen.

1. Controleer uw banden

Dit moet het eerste punt op uw autochecklist zijn. Uw banden zullen veel te lijden hebben terwijl u onderweg bent, dus u dient ervoor te zorgen dat ze in goede staat zijn. Zorg er allereerst voor dat u een reserveband bij hebt voor het geval je een lekke band krijgt. U wilt ook zeker weten dat uw banden de juiste hoeveelheid lucht hebben. Controleer ook hoe diep het bandenprofiel is. Het is misschien een goed idee om gloednieuwe banden te kopen alvorens u met uw roadtrip begint.

2. Controleer de vloeistoffen

Het volgende dat op uw checklist moet staat, is het controleren van de autovloeistoffen. Zorg er allereerst voor dat uw auto genoeg olie heeft voor de lange reis. U wilt ook uw radiatorvloeistoffen controleren zodat u zich geen zorgen hoeft te maken om oververhitting tijdens het rijden op de weg. Andere belangrijke vloeistoffen die moeten worden gecontroleerd, zijn onder meer de transmissievloeistof, stuurbekrachtigingsvloeistof en remvloeistof. Veel moderne auto’s verbruiken wat motorolie. Als de motorolie bijna op is, zal de motor sneller slijten, dus het is een goed idee om een ​​extra fles motorolie bij u te hebben. Het duurt niet meer dan een paar minuten om de motorolie bij te vullen tijdens een pitstop.

3. Accu inspectie

Het laatste wat u wilt is dat uw accu leeg raakt als u onderweg bent. Daarom is het een goed idee om uw accu te laten controleren. Dit is nog belangrijker als u een tweedehands auto rijdt en uw APK keuring al langere tijd geleden is uitgevoerd. Het is ook belangrijk om op tekenen van corrosie te letten. Als u twijfels heeft over de conditie van uw accu, is het misschien het beste om een ​​nieuwe accu te kopen. Dit zal veel goedkoper zijn dan ergens op een onbekende plek stil te komen staan.

4. Controleer uw handschoenenkastje

Vergeet niet om uw dashboardkastje te controleren voordat u aan uw reis begint. Er zijn een paar essentiële items die u bij u moet hebben in geval van nood, zoals een EHBO-kit. Hopelijk hoeft u deze nooit te gebruiken, maar het is beter om altijd goed voorbereid te zijn. Houd ook uw gebruikershandleiding bij de hand voor het geval er iets misgaat met de auto en u er niet zelf achter kunt komen wat er mis is. En natuurlijk, het belangrijkste zijn de documenten – zorg er te allen tijde voor dat u uw rijbewijs, kentekenregistratiepapieren en een bewijs van de autoverzekering bij u heeft.

5. Andere dingen om te checken

Andere dingen die op uw autoservicechecklist moeten staan zijn uw remmen, uw koplampen, de interieurverlichting, uw ruitenwissers en uw claxon. Het is ook een goed idee om ervoor te zorgen dat de airconditioning naar behoren werkt, vooral als uw reis in de zomermaanden zal plaatsvinden. Waar het op neerkomt, is dat u ervoor moet zorgen dat alles in uw auto in goede staat verkeert voordat u vertrekt.

6. Veiligheidsuitrusting

Anders dan in Nederland, hebben de meeste Zuid-Europese landen strenge eisen als het gaat om veiligheidsuitrusting in de auto. Naast een gevarendriehoek zijn ook een EHBO-doos, veiligheidsvestjes voor alle inzittenden, een zaklamp, een alcoholtest en een brandblusser verplicht. Deze items zijn handig in het geval u betrokken raakt bij een ongeluk op de weg of als uw auto kapotgaat, dus bewaar deze voorwerpen op een gemakkelijk toegankelijke plaats in uw auto.Sirmione 

Bovenstaande informatie is alleen van toepassing op auto’s met een Nederlands kenteken. Als u een auto in het buitenland huurt met een kenteken van het vakantieland, zijn er andere regels van toepassing. Het is daarom raadzaam om de toepasselijke vereisten van het verhuurbedrijf te controleren.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment