Vergelijken Autoverzekering

Waarom zou je Autoverzekering Vergelijken

Op zoek naar een verzekering voor je nieuwe auto? Als je de beste verzekeringsdeal wilt zonder teveel te betalen en zonder voor verrassingen te staan, kun je het beste alle beschikbare deals vergelijken. Door gebruik te maken van de gratis Independer service door op bovenstaande afbeelding te klikken kun je eenvoudig alle autoverzekeringen van verschillende aanbieders vergelijken, zodat je de beste deal kunt vinden met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Met Independer heb je gratis toegang om alle grote aanbieders te vergelijken en de verzekering te kiezen die het beste bij je past. Hoewel het lijkt alsof de verzekeringen nauwelijks prijsverschillen kennen, kan zelfs een klein premieverschil van enkele euro’s per maand in een jaar al flinke besparingen opleveren.

Volgens de Nederlandse wetgeving is iedereen verplicht een autoverzekering af te sluiten om de kosten van schade, veroorzaakt door uw eigen voertuig, te dekken. Door autoverzekeringen te vergelijken, kan je kiezen voor verschillende premieniveaus. Elke verzekeringsmaatschappij heeft andere voorwaarden die in uw voor- of nadeel kunnen zijn. Door de tijd te nemen om de verschillende autoverzekeringen te vergelijken, vind je de verzekeraar die het beste bij je past, zowel qua kosten als voorwaarden.

De meeste autoverzekeringsmaatschappijen bieden een bonus-maluskorting, die gebaseerd is op het aantal schadevrije jaren van de verzekerde. Als je een aanzienlijke periode zonder schade hebt gereden, kom je in aanmerking voor een lagere maandelijkse premie. Als je een autoverzekering wilt vergelijken, moet je jouw kentekennummer opgeven. Op basis van de RDW kentekencheck kan eenvoudig worden nagegaan of de auto de afgelopen tijd schadevrij gereden heeft. Sommige verzekeraars weigeren een autoverzekering als je een negatieve score hebt op het gebied van schade rijden.

Naast het aantal schadevrije jaren, wordt de hoogte cq het bedrag van de premie bepaald door verschillende andere factoren, waaronder:

  • type auto
  • gewicht van de auto
  • leeftijd van de bestuurder
  • gebruik (priv√© of zakelijk)
  • aantal gereden kilometers per jaar
  • regio waar de verzekerde woont

Het vergelijken van autoverzekeringen helpt je bepalen welke verzekeraar voor jou de gunstigste aanbieding met de laagste premie heeft.

Beste autoverzekering voor uw situatie

Wat de beste verzekering voor jou is, hangt af van welke verzekering jij wilt. Het verschil zit in de dekking van verschillende autoverzekeringen. De gewone WA-verzekering is de meest populaire verzekering in Nederland. Dit is de minst dekkende verzekering, maar is tegelijkertijd de meest voordelige. Hiermee ben je alleen verzekerd voor schade die je bij anderen veroorzaakt. Je moet er dus rekening mee houden dat je geen schade aan je eigen voertuig veroorzaakt.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu