Vergelijken Autoverzekering

Last Updated on

Waarom zou je Autoverzekering Vergelijken

Op zoek naar een verzekering voor uw nieuwe auto? Als je de beste verzekeringsdeal wilt zonder al te veel te moeten betalen en zonder geconfronteerd te worden met ongewenste verrassingen, is het het beste om alle beschikbare deals te vergelijken. Met de bovenstaande verzekeringsvergelijkingstool kan je eenvoudig alle Autoverzekeringen vergelijken die door verschillende aanbieders worden aangeboden, zodat je de beste deal met een goede prijs-kwaliteitsverhouding vindt. Deze vergelijkingstool bied je de vrijheid om autoverzekeringen van alle bekende aanbieders met elkaar te vergelijken en de verzekering die het beste bij je past te kiezen. Hoewel het lijkt alsof de verzekeringspolissen nauwelijks prijsverschillen hebben, kan zelfs een klein premieverschil van enkele euro’s per maand in een jaar tijd een aanzienlijk besparing opleveren.

Volgens de Nederlandse wetgeving is iedereen verplicht een autoverzekering af te sluiten om de kosten van schade, veroorzaakt door uw eigen voertuig, te dekken. Door autoverzekeringen te vergelijken, kan je kiezen voor verschillende premieniveaus. Elke verzekeringsmaatschappij heeft andere voorwaarden die in uw voor- of nadeel kunnen zijn. Door de tijd te nemen om de verschillende autoverzekeringen te vergelijken, vind je de verzekeraar die het beste bij je past, zowel qua kosten als voorwaarden.

De meeste autoverzekeringsmaatschappijen bieden een bonus-maluskorting, die gebaseerd is op het aantal schadevrije jaren van de verzekerde. Als je een aanzienlijke periode zonder schade hebt gereden, kom je in aanmerking voor een lagere maandelijkse premie. Als je een autoverzekering wilt vergelijken, moet je jouw kentekennummer opgeven. Op basis van de RDW kentekencheck kan eenvoudig worden nagegaan of de auto de afgelopen tijd schadevrij gereden heeft. Sommige verzekeraars weigeren een autoverzekering als je een negatieve score hebt op het gebied van schade rijden.

Naast het aantal schadevrije jaren, wordt de hoogte cq het bedrag van de premie bepaald door verschillende andere factoren, waaronder:

  • type auto
  • gewicht van de auto
  • leeftijd van de bestuurder
  • gebruik (privé of zakelijk)
  • aantal gereden kilometers per jaar
  • regio waar de verzekerde woont

Het vergelijken van autoverzekeringen helpt je bepalen welke verzekeraar voor jou de gunstigste aanbieding met de laagste premie heeft.

Beste autoverzekering voor uw situatie

Wat de beste verzekering voor jou is, hangt af van welke verzekering jij wilt. Het verschil zit in de dekking van verschillende autoverzekeringen. De gewone WA-verzekering is de meest populaire verzekering in Nederland. Dit is de minst dekkende verzekering, maar is tegelijkertijd de meest voordelige. Hiermee ben je alleen verzekerd voor schade die je bij anderen veroorzaakt. Je moet er dus rekening mee houden dat je geen schade aan je eigen voertuig veroorzaakt.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu