Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen

Duits kenteken

 

Voer de chassischeck voertuigen hier op chassischeck.nl uit!

Tegenwoordig worden er veel auto’s met een Duits kenteken naar Nederland geïmporteerd. Hierbij zijn er meerdere belangrijke aspecten die je niet mag vergeten. Het gaat hier bijvoorbeeld om het tijdelijk Duits kenteken. Ook de Duitse export van het kenteken heeft bepaalde regels. Lees nu alles over Kenteken van een Duitse auto.

EEN AUTO MET EEN DUITS KENTEKEN IMPORTEREN

Vooral Duitsland is een populair land om op zoek te gaan naar een tweedehands auto. Het aanbod in Duitsland is groot en gemiddeld gezien is de Duitse auto royaal voorzien van luxe opties en accessoires. Wil jij alles weten over het importeren van een auto uit Duitsland en het natrekken van het Duits kenteken / chassisnummer? Lees dan ons hele artikel.

KAN IK EEN DUITS KENTEKEN CHECKEN?

Ja, het is mogelijk om een Duits kenteken te controleren. In aanvulling op de kenteken check kun je tevens het chassisnummer gebruiken om te controleren of het verleden van de auto verborgen gebreken als een schadeverleden of kilometerfraude bevat.

Kenteken Duits

Een Duits kenteken is het kenteken / de nummerplaat van een Duistland geregistreerd voertuig. Aan de hand van dit kenteken is de eigenaar van de auto te achterhalen en kan men tevens inzicht krijgen in het verleden van de auto. Het kenteken Duits is dus meer dan alleen een numeerplaat. Het is eigenlijk het identificatienummer van de auto.

Duitsland

OP ZOEK NAAR EEN OCCASION

De meeste mensen die op zoek zijn naar een leuke occasion, weten al precies wat ze zoeken. Ze zijn specifiek op zoek naar een bepaald automerk, een bepaalde kleur auto, of een bepaalde grootte van de auto met bijvoorbeeld een specifiek aantal deuren. Ook kan het zijn dat ze zoeken naar een auto met bijvoorbeeld een airco, of een auto die handgeschakeld of juist met automaat rijdt. Wat je ook zoekt: je hebt altijd wel voorkeuren in je hoofd.

Koop je auto in Duitsland

Maar wat als de auto die jij zoekt nu alleen maar in Duitsland te koop is? Dan komt er een hoop kijken bij het kopen van de auto, want het importeren van een auto is best een klus. In dit artikel vertellen wij je meer over het importeren van een auto met een Duits kenteken, de beste Duitse (online) marktplaatsen, en vertellen wij je wat een RDW check en een vin nummer te maken hebben met het importeren van een auto met een kenteken uit Duitsland. Navragen van het schadeverleden kan in Duitsland via het chassisnummer, lees dus snel verder voor alle informatie die je nodig hebt om een auto met een Duits kenteken te importeren!

DUITSE ONLINE (AUTO) MARKTPLAATSEN

Als je op zoek bent naar een leuke Duitse BMW, Mercedes, Audi of Porsche, dan adviseren we je om een kijkje te nemen op de onderstaande websites:

Mobile.de

Autoscout24

Auto.de

Gebrauchtwagen.de

Hoe werkt de Duitse kentekenplaat?

Net als ieder land, heeft Duitsland haar eigen kentekens voor auto’s die in Duitsland geregistreerd staan. Een kenteken uit Duitsland bestaat uit verschillende tekens (letters en cijfers) en begint altijd met een lettercode die vaak aangeeft in welk district de auto thuishoort. Er zijn ontzettend veel verschillende districten in Duitsland, wat betekent dat deze lettercode ook veel varieert. Op een Duits kenteken volgen, na de lettercode die het district aangeeft, één of twee letters en twee tot vier cijfers. Er is altijd een minimum van vier tekens.

De specifieke tekens

Daarnaast zijn er nog specifieke tekens die een specifieke betekenis hebben. Zo kan de letter ‘E’ aan het einde van een kenteken aangeven dat het gaat om een elektrisch voertuig. Dit kan voordelen opleveren voor de eigenaar van de auto; deze mag bijvoorbeeld gratis parkeren.

Duits kenteken

HET IMPORTEREN VAN EEN AUTO

Als je een auto gaat importeren, zijn er een heleboel dingen waar je goed op moet letten. Je kunt een auto die in het buitenland geregistreerd staat niet zomaar meenemen naar Nederland, zonder een aantal dingen te regelen. Het is heel belangrijk dat je, bij het importeren van een auto, eerst kijkt naar het land van waaruit je een auto wil importeren. Voor ieder land gelden aparte regels en hiervan moet je op de hoogte zijn, om te voorkomen dat je een boete krijgt omdat je je niet aan de regels gehouden hebt.

Vraag om hulp

Er zijn gespecialiseerde bedrijven die je hierbij kunnen helpen en die je per land kunnen vertellen waar je rekening mee moet houden. Het is aan te raden om van dit soort bedrijven gebruik te maken, omdat je soms zelf niet overziet wat er allemaal geregeld moet worden bij het importeren van een auto. Bij een importauto moet je bovendien altijd goed nadenken hoe je de auto in Nederland krijgt. In Nederland is het verboden om als Nederlander met een buitenlands kenteken in Nederland te rijden. Dit mag zelfs niet met een tijdelijk kenteken. Je kunt dus niet “simpelweg Nederland binnenrijden”.

EEN AUTO IMPORTEREN UIT DUITSLAND

Duits kenteken

Er zijn veel mensen die kiezen voor het importeren van een auto uit Duitsland, omdat de auto’s in Duitsland vaak erg goedkoop zijn. Toch moet er ook een hoop geregeld worden bij het importeren van een auto met een Duits kenteken. Je mag als Nederlander niet zomaar Nederland binnenrijden in een auto met een Duits kenteken. Je moet daarom, als je een auto uit Duitsland importeert, een autoambulance of een ander soort aanhanger gebruiken om de auto in Nederland te krijgen. Dit werkt dus anders dan het importeren van een auto met een Belgisch kenteken, waarbij je een tijdelijk kenteken aan kunt vragen om de auto Nederland binnen te krijgen. Nadat je de Duitse auto in Nederland hebt gekregen, begint het standaard importtraject, zoals hierboven beschreven staat. Het importeren van een auto met een Duits kenteken is dus helemaal niet zo ingewikkeld, als je maar weet waar je op moet letten!

Zorg voor het juiste kenteken

Dit werkt dus anders dan het importeren van een auto met een Belgisch kenteken, waarbij je een tijdelijk kenteken aan kunt vragen om de auto Nederland binnen te krijgen. Dus wil je de auto naar Nederland rijden, dan moet je zorgen voor het juiste kenteken.

Het exportkenteken

Hoe zit het precies met het Duits export kenteken? En moet je een tijdelijk Duits kenteken hebben. Wij leggen het hieronder uit. Er zijn namelijk vijf mogelijkheden. Let goed op, de eerste vier zijn niet voor een exportauto uit Duitsland. Alleen de laatste is de goede:

  1. Kurzzeitkennzeichen: niet in Nederland geldig.
  2. Transitokenteken: uitgegeven door de RDW, niet om een auto uit Duitsland te halen.
  3. Uitvoerkenteken: dit is een exportkenteken op te vragen bij de RDW.
  4. Eendagskenteken: te gebruiken om naar een keuring te gaan.
  5. Zollkennzeichen: dit het Duitse export kenteken dat je nodig hebt!

Gewoon goed voorbereiden

Nadat je de Duitse auto in Nederland hebt gekregen, begint het standaard importtraject, zoals hierboven beschreven staat. Het importeren van een auto met een Duits kenteken is dus helemaal niet zo ingewikkeld, als je maar weet waar je op moet letten!

De RDW

Ook als je de auto eenmaal in Nederland hebt, zijn er nog stappen die je moet doorlopen. Zo moet je keuring/kentekenonderzoek laten doen bij het RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Het RDW houdt van alle auto’s die in Nederland geregistreerd staan informatie bij. Ook moet je de afgifte belastingaangifte voor de verschuldigde rest-BPM betalen. Dit regel je via de belastingdienst. Het is belangrijk dat je dit bedrag direct betaalt, zodra je de belastingaanslag hebt ontvangen.

Even wachten op je kentekenplaten

Ongeveer een week na het betalen van BPM ontvang je het kenteken voor de auto. De aanslag van de motorrijtuigenbelasting ontvang je automatisch in je brievenbus, maar wel moet je zelf voor een verzekering zorgen. In Nederland ben je wettelijk verplicht om verzekerd te zijn als je een auto in je bezit hebt. De minimale verzekering die je moet hebben is een WA autoverzekering, waarbij je verzekerd bent voor schade die je bij een ander veroorzaakt. Meer weten? Bekijk ons auto import stappenplan.

HET CHASSISNUMMER OPZOEKEN

Duits kenteken

Het is aan te raden om, als je een auto importeert, altijd eerst het vin nummer of het chassisnummer van de auto op te vragen. Je kan het ook opzoeken en een check doen om te kijken wat voor autoverleden de auto heeft. Je wil immers geen auto kopen die een enorm schadeverleden heeft waardoor je veel reparatie- of onderhoudskosten aan de auto hebt. Normaal gesproken vraag je het autoverleden van een auto op met een RDW kentekencheck of een RDW check, maar dit werkt alleen voor auto’s met een Nederlands kenteken.

Voer de chassischeck voertuigen hier op chassischeck.nl uit!

Het Duitse kenteken checken

Voor auto’s met een kenteken uit Duitsland, kan je het beste gebruik maken van het vin nummer. Op deze manier kan je achterhalen wat voor autoverleden de auto heeft en of de auto wel een slimme koop is. Het chassisnummer verandert nooit, in wat voor land de auto ook geregistreerd staat, waardoor er waardevolle informatie op het chassisnummer geregistreerd staat, die voor jou als potentiële koper heel interessant kan zijn. Controleer nu een Duits kenteken!

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu