Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen

Kentekentracker

Maak gebruik van de kentekentracker

Ben jij op zoek naar een tweedehands auto en wil je zeker weten dat het een goede auto is? Maak dan gebruik van de kentekentracker en kom alles over het autoverleden te weten. Het kenteken natrekken helpt je te onderzoeken of een auto een mogelijk goede aankoop is zonder verborgen gebreken. Op deze pagina lees je alles over de kentekencheck in relatie tot het aanschaffen van een occasion. Mocht je nog vragen hebben, stel deze dan gerust onderaan deze pagina.

Wat is een kentekentracker?

De kentekentracker is een tool om op basis van het auto kenteken inzicht te krijgen in het verleden van een auto. Je trackt het kenteken op schadeverleden, kilometerfraude, eigenarenhistorie, daadwerkelijke autowaarde en onderhoudshistorie. 

Een occasion aanschaffen

Een occasion aanschaffen is ontzettend leuk. Je gaat op zoek naar een leuke tweedehands auto die bij je past en die voldoet aan al je eisen. Er staan zoveel tweedehands auto’s te koop, dat je vaak wel een auto vindt die past bij jou persoonlijke eisen. Zo kan je op zoek gaan naar een auto van een specifiek merk of een auto in een specifieke kleur, maar kan je ook de eis hebben dat je occasion airco moet hebben of dat er zeven mensen in de auto passen. Wat je eisen ook zijn – er staan genoeg tweedehands auto’s te koop en er zit er altijd wel eentje tussen die aansluit op jouw persoonlijke voorkeur. Toch kan je niet zomaar een occasion aanschaffen. Hieronder leggen we je uit wat het risico is van het “zomaar” aanschaffen van een occasion en wat een kentekentracker of een kentekencheck hiermee te maken heeft. Lees dus snel verder voor meer informatie!

Autoverleden

Een tweedehands auto is een gebruikte auto. Dit hoeft niet per se een probleem te zijn, maar het kan wel voor vervelende situaties zorgen. Verkopers van occasions, of dit nu handelaren zijn of particulieren, willen hun auto vaak zo snel mogelijk verkopen en zullen er daarom altijd voor zorgen dat de auto zo goed en zo positief mogelijk in de markt gezet wordt. Een verkoper is daarom ook niet altijd even eerlijk over de staat waarin de auto verkeert. Het komt regelmatig voor dat tweedehands auto’s meer schade hebben dan je op het eerste gezicht ziet. Sommige schade valt zelfs te verbloemen tijdens een klein proefritje. Ook wordt er veel gesjoemeld met de tellerstand van auto’s. Verkopers draaien de kilometerstand van een occasion terug, waardoor jij, als potentiële koper, denkt dat de auto heel weinig gereden heeft, terwijl de auto ondertussen al enorm veel kilometers op de teller heeft staan. Het gevolg? Jij koopt een auto die in een slechtere staat is dan je denkt of je koopt een auto die veel ouder is dan je denkt, waardoor je altijd extra kosten aan de auto hebt, waar je niet op zit te wachten.

 

Schadeverleden auto

Een kentekencheck of een kentekentracker

Om te voorkomen dat je zo’n soort miskoop begaat, is het slim om het kenteken van de auto na te trekken door middel van een kentekencheck of een kentekentracker. Hiervoor heb je alleen maar het kenteken van de auto in kwestie nodig. Een kentekencheck kan je gewoon online uitvoeren op een website waar kentekenchecks worden aangeboden. Je voert het kenteken van de auto in bij een online tool, waarna je informatie over de auto te zien krijgt. Deze informatie komt bij het RDW vandaan, let wel op, wij zijn niet het RDW maar maken alleen gebruik van de algemene voertuiggegevens die je bij ons gratis kunt opvragen. Het RDW is de Rijksdienst voor het Wegverkeer en deze organisatie verzamelt informatie over alle voertuigen die in Nederland geregistreerd staan. Wat voor informatie je krijgt bij het uitvoeren van een kentekencheck of een kentekentracker, lees je hieronder. Lees dus snel verder!

RDW kentekencheck

Wat voor informatie geeft een kentekentrack of kentekentracker?

Een kentekencheck geeft allerlei algemene informatie over een voertuig, zoals het merk en het type van het voertuig, maar ook de kleur van het voertuig, het aantal deuren dat het voertuig heeft, het bouwjaar van het voertuig, enzovoorts. Deze informatie is vaak niet zo interessant, omdat je deze informatie meestal zelf kunt verzamelen als je een auto gaat bekijken. Toch geeft een kentekencheck ook interessante informatie, zoals het schadeverleden van een auto. Je kunt precies zien wat voor schade de auto gereden heeft. Is dit zeer ernstige schade die voor blijvende problemen gaat zorgen? Dan weet jij dat je de auto beter niet kunt kopen, omdat je er enorm veel reparatie- en/of onderhoudskosten aan gaat hebben. Ook zie je, door middel van een kentekencheck, of een auto veel eigenaren gehad heeft. Heeft een auto in korte tijd veel eigenaren gehad? Dan is er waarschijnlijk iets mis met de auto, waardoor iedere eigenaar de auto in korte tijd weer verkocht heeft. Je weet dat je, ook dan, de auto beter niet kunt aanschaffen. Ook krijg je informatie over de kilometerstand van de auto. De kilometerstand die je ziet na het doen van de kentekencheck, kan je vergelijken met de kilometerstand die de verkopende partij aan jou doorgeeft. Is de tellerstand van de kentekencheck veel hoger dan de tellerstand die de verkoper verteld heeft? Dan wordt er waarschijnlijk gelogen over de kilometerstand en weet je dat je de auto beter niet kunt aanschaffen.

Een auto uit het buitenland

auto importerenAls je een auto uit het buitenland wil kopen en deze auto dus wil importeren, kan je geen kentekencheck uitvoeren. Een kentekencheck werkt alleen voor auto’s die een Nederlands kenteken hebben. Als je dan toch het autoverleden van de auto met een buitenlands kenteken wil controleren, is er een andere manier om dit te doen. Je kunt een chassischeck doen, op basis van een chassisnummer. Het chassisnummer is een nummer dat gegraveerd is in een vast onderdeel van de auto. Dit nummer verandert nooit, ook niet als de auto geïmporteerd wordt en een ander kenteken krijgt. Informatie over een het schadeverleden van een auto wordt niet alleen vastgelegd op het kenteken, maar ook op het chassisnummer. Je kunt het autoverleden van een auto dus altijd achterhalen via een chassisnummer.

 

Conclusie

Wil jij een tweedehands auto kopen? Dan is het altijd verstandig dat je een kentekencheck laat doen, omdat een tweedehands auto een gebruikte auto is en je nooit weet wat voor verleden de auto heeft. Eventuele schade aan een auto kan je niet altijd zien met het blote oog; schade kan heel subtiel zijn, maar kan je wel een hoop geld kosten. Je wil niet het risico lopen dat je een auto koopt met een enorm schadeverleden. Om dit te voorkomen, kan je een kentekencheck of een kentekentracker uit laten voeren, om informatie over de auto te achterhalen en te bepalen of de auto wel of geen goede koop is. Een kentekencheck kan je behoeden voor een enorme miskoop, doordat je van tevoren precies weet wat voor auto je koopt en in wat voor staat de auto verkeert.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu