Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen

Kenteken RDW

Kenteken RDW – Doe het RDW Kenteken Check

Het kenteken RDW is een breed begrip. De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) draagt zorg voor voertuigregistratie en rijbewijsregistratie. Of een persoon rijbevoegd is wordt bepaald na het afleggen van een rijexamen. Haal je je rijbewijs dan heb je vanaf dat moment de bevoegdheid om dat voertuig te besturen. Ieder Nederlands voertuig dient geregistreerd te staan bij de RDW, waar deze verbonden wordt aan een kenteken RDW. Op basis van deze gegevens is zowel persoonsgebonden als voertuig gebonden informatie op te vragen. Dit is beter bekent onder de noemer RDW check.

Wat is een RDW kenteken?

Het RDW kenteken is het kentekenbewijs met nummerbord op waar een auto bij de Rijksdienst Wegverkeer (RDW) is geregistreerd. In het RDW register worden voertuigen op kenteken geregistreerd en verbonden aan eigenaren.

Behalen van je rijbewijs

RDW Kenteken check

In Nederland mag je vanaf een leeftijd van 17 jaar oud beginnen met je auto rijbewijs. Bevoegdheid voor bromfiets en tractor mag je vanaf 16 jaar oud halen. Wil je motorrijden of een vrachtwagen besturen dan moet je minimaal 18 jaar oud zijn voordat je mag beginnen met lessen. In Nederland bestaat het halen van je rijbewijs uit een theoretisch en praktisch deel. Beide moeten ruim voldoende worden afgesloten voordat het Centraal Bureau Rijbevoegdheid (CBR) je een rijbewijs verstrekt. Behaal je je rijbewijs dan wordt dit doorgegeven aan de RDW en sta je geregistreerd als bevoegd bestuurder voor het behaalde rijbewijs. Je kan vanaf dat moment ook een voertuig op je naam zetten en besturen.

 

 

 


DOE DE ONLINE KENTEKENCHECK!

Voertuigregistratie op RDW kenteken

Ieder motorrijtuig wat langere tijd in Nederland rondrijdt moet een RDW kenteken hebben. Dit RDW kenteken staat geregistreerd in de RDW database. Hier worden RDW voertuiggegevens aan persoonsgegevens verbonden. De RDW heeft een duidelijk overzicht van de auto’s die in Nederland rondrijden. Zij hebben alle voertuigen verbonden aan een RDW kenteken. Wil je een voertuig aanschaffen of verkopen dan dien je dit te melden bij de RDW doormiddel van een overschrijving. Je kan online controleren of het voertuig ook daadwerkelijk is overgeschreven door in te loggen op je persoonlijke RDW account. Inloggen kan met je DigiD code. Je kunt tot 9 jaar terug in de tijd voertuiggegevens inzien.

RDW check

De RDW check geeft je de mogelijkheid de officiele kenteken verbonden voertuiggegevens op te vragen. Je kunt een RDW check doen om auto informatie op te vragen. Je krijgt gratis inzicht in algemene voertuiggegevens als merk, model, type en uitvoering. Met de RDW check kun je dus achterhalen wat voor auto er aan het kenteken verbonden is. Je kunt ook informatie over het autoverleden opvragen en hierdoor te weten komen of een voertuig schade heeft gehad. Check ook de tellerstand met de NAP check en kom erachter of de tellerstand logisch is. Deze complete RDW kentekencheck kan op basis van het nummerplaat en in geval van een import auto met behulp van het chassisnummer.

 
 

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

3 Comments

downarrow uparrow

Leave A Comment