Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen

Import auto

Een occasion naar Nederland importeren?

Als je een tweedehands auto gaat kopen, is het heel belangrijk om eerst een voertuighistorie check uit te voeren, zeker wanneer je enorm veel geld uit gaat geven om de auto importeren uit landen als België, Duitsland of Frankrijk. Als je geen voertuighistorie check uitvoert, kan dit leiden tot onnodige uitgaven vanwege geborgen gebreken in de auto die ontzettend veel geld kosten om gerepareerd te kunnen worden.

Waarom is het belangrijk om een chassisnummer check uit te voeren?

Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is om een chassischeck/VIN nummer check uit te voeren voordat je overgaat tot de aanschaf van een ouder voertuig. Hieronder noemen we enkele redenen:

 • Je stelt de autenticiteit van het voertuig vast
 • Je ontdekt hoe oud het voertuig is
 • Je controleert of de auto op een zwarte lijst (van gestolen voertuigen) staat
 • Je controleert de staat van de auto
 • Je ontdekt hoe vaak de auto verkocht is
 • Je achterhaalt de eigenarenhistorie van een auto
 • Je ontdekt de leninghistorie van een voertuig
 • Je ontdekt of het voertuig geborgen is of dat er sprake is van een schadehistorie
 • Je wat de waarde van de auto is

Elk jaar worden er in Europa duizenden voertuigidentiteiten gestolen en hergebruikt voor andere voertuigen. Dit noemen we VIN-klonen. De meeste mensen die een occasion aanschaffen ontdekken dit pas als het al te laat is. Het resultaat is dat ze plotseling te maken krijgen met een dure frauzeaak en in onvoorziene juridische problemen zitten. Het is van essentieel belang dat je de identiteit van een auto achterhaalt voordat je een auto aanschaft. Dit kan heel eenvoudig met een gratis chassisnummer check. Dit helpt je om een veiligere aankoopbeslissing te maken en het draagt bij aan de algemene veiligheid op de weg. Met een gratis chassischeck achterhaal je of een geïmporteerde auto echt zo’n goede auto is als de verkoper beweert door de historie en de identiteit van het voertuig te controlere.

Een direct voertuighistorieverslag voorkomt dat je een auto aanschaft met verborgen gebreken. Wordt geen slachtoffer van VIN-kloonfraude en doe nu een chassischeck/VIN-nummer check!

VIN- of chassisnummer – Wat is het en waarom is het belangrijk?

Iedere auto die op deze planeet rondrijdt heeft een uniek voertuigidentificatienummer (VIN), net zoals iedere persoon op deze wereld een unieke vingerafdruk heeft. Een chassisnummer of een VIN-nummer bestaat uit 17 cijfers die in de chassis van een auto gedrukt staan. Dit is het unieke identificatienummer van het voertuig. Door de VIN te decoderen kan je heel eenvoudig het bouwjaar, het type en zelfs de originele apparaatuur van de auto achterhalen. Om deze reden is het belangrijk om de verkoper van een auto altijd om het VIN-nummer/chassisnummer te vragen van de auto die jij op het oog hebt. Bovendien kan een chassisnummer of VIN-nummer niet veranderd worden, in tegenstelling tot andere registratienummers, zoals bijvoorbeeld het kenteken. Het chassisnummer hoort bij het voertuig van de productielijn en kan daarom nooit worden gewijzigd. Het eerste deel van het VIN-nummer is de land- en fabrieks identificatie. Zo geeft ‘WAU’ aan dat het om een Duitse Audi gaat. Het tweede deel is de voertuigbeschrijving en het laatste deel is het Voertuigidentificatienummer.

Waarom moet je een chassischeck/VIN-nummercheck uitvoeren bij het importeren van een auto?

Het controleren van het voertuigidentificatienummer van een buitenlandes auto is de meest veilige manier om de ware identiteit van een auto te achterhalen en om te verifiëren of een gebruikte auto betrouwbaar is of niet. Nederlandse auto’s kun je het beste controleren dmv een kenteken check. Dit gaat voor buitenlandse auto’s niet op. Bij het importeren van een tweedehands auto voer je simpelweg het VIN-nummer in om meer informatie te krijgen over de identiteit van de auto, de eigenarenhistorie en onafwijkingen of onregelmatigheden in de voertuighistorie. Kom je zaken tegen die je niet vertrouwt? Koop deze importauto dan niet!

Waar vind ik het voertuigidentificatienummer?

Het VIN-nummer is ingeprent in de chassis van het voertuig. Je kunt het vinden in de motor of onder de kunststof strip onder de deuropening van de bijrijder of bestuurder.

Belangrijke factoren waar je op moet letten bij het importeren van een gebruikte auto:

 • Chassisnummer/VIN-check

Door het VIN-nummer te decoderen kan je allerlei informatie achterhalen, zoals de fabrikant en het model van de auto, het type en de originele apparatuur die door de fabrikant in de auto geplaatst is. Het is daarom van essentieel belang dat je de verkoper vraagt wat het chassisnummer van de auto is waarin jij geïnteresseerd bent. Voer een korte check uit en vergelijk de resultaten met de informatie die de verkopende partij jou gegeven heeft.

 • Database gestolen voertuigen

Check de database van gestolen voertuigen om er zeker van te zijn dat de verkoper en het voertuig te vertrouwen zijn. Als er bewijsstukken beschikbaar zijn, mag je erop vertrouwen dat de auto niet gestolen is en niet gevonden wordt in een database van gestolen voertuigen. Het kopen of in het bezit hebben van een gestolen voertuig kan enorme gevolgen hebben. De auto wordt niet alleen ingenomen, maar jij krijgt ook je geld niet terug.

 • Voertuigapparatuur

Eén van de beste manieren om te achterhalen of er in het verleden ongelukken met het voertuig  zijn gebeurd, is door de apparatuur in de auto te vergelijken met de apparatuur die in de auto zat toen de auto net uit de fabriek kwam. Het repareren van een ernstig beschadigd voertuig is ontzettend prijzig. Verkopers proberen daarom geld te besparen door originele apparatuur te vervangen door B-merken. Om deze reden is het belangrijk dat je, wanneer je een gebruikt voertuig aanschaft, grondig controleert of de kleur van de bekleding, de beschermers, de bumpers, de spiegels, de handvatten en andere zaken nog in de originele staat zijn. Controleer ook het infotainment systeem van de auto voordat je een beslissing maakt. Als dit systeem beschadigd is ten gevolge van een ongeluk, hebben verkopers dit zeer waarschijnlijk vervangen met goedkopere onderdelen van een ander model auto.

 • Kilometertelling

Het aanpassen van de kilometerstand is in veel Europese landen zeer gebruikelijk. In Duitsland wordt naar schatting in bijna 30% van de tweedehands auto’s de kilometerstand aangepast. Het is niet moeilijk om uit te leggen waarom dit veel gebeurt: hoe meer kilometers een auto gereden heeft, hoe goedkoper de auto is en hoe langer het duurt voordat een voertuig verkocht is. In het verslag van de chassisnummer check wordt ook informatie verzameld met betrekking tot de kilometerstand van de auto. Als deze informatie beschikbaar is voor het voertuig in kwestie, dan wordt deze informatie aan het verslag toegevoegd.

 • Schadeauto’s

Het is gemakkelijk om een schadeauto te kopen. De meeste schadeauto’s komen uit Duitsland of België, maar het aantal schadeauto’s in Polen neemt ook behoorlijk toe. Het verkopen van schadeauto’s is een gemakkelijke manier om winst te maken en daarom zijn deze auto’s behoorlijk populair onder professionele dealers van tweedehands auto’s. Om deze reden is het absoluut van belang om de schadehistorie van een auto te checken voordat je deze koopt.

 • Gebruik van het voertuig

Gebruikte voertuigen, zoals taxi’s, hebben gemiddeld al vaak meer dan 5000 kilometer op de teller. De kilometers die deze auto’s rijden is vaak twee keer zoveel als het aantal kilometers dat privé auto’s van dezelfde fabrikant en hetzelfde model rijden. Bij leaseauto’s en auto’s die onderdeel uitmaken van een wagenpark is het veel gemakkelijker om informatie te achterhalen, omdat deze aangeschaft zijn door leasemaatschappijen, welke geen voertuighistorie aanpassen. Van de technische staat van de auto kan je nooit helemaal zeker zijn totdat je het voertuig grondig hebt gecontroleerd. Sommige auto’s hebben misschien schade opgelopen, terwijl andere auto’s nog in een perfecte staat verkeren. Hetzelfde geldt voor auto’s die gebruikt zijn door bedrijven die auto’s verhuren; er is niets te zeggen over de technische staat van deze auto’s. Er kan echter wel gekeken worden naar het aantal individuen dat de auto heeft gehuurd. In het geval van een huurauto kan dit niet veel goeds betekenen voor de staat van het voertuig.

 • Foto’s van het voertuig

Wanneer je een tweedehands auto aanschaft, is het belangrijk om te kijken naar eerder gemaakte foto’s van het voertuig, indien deze beschikbaar zijn. Je bent je er misschien niet van bewust dat de auto die jij op het oog hebt schade heeft gereden in het verleden. Het kijken naar eerder gemaakte foto’s kan jou een goed beeld geven van de reparaties en aanpassingen die de auto heeft ondergaan. Vergelijk de eerder gemaakte auto’s met de foto’s die de verkoper van het voertuig heeft gemaakt. Zo ontdek je snel verschillen, als die er zijn. Als er een aantal foto’s beschikbaar zijn uit verschilende jaartallen, dan mag je er vanuit gaan dat de auto verschillende keren te koop heeft gestaan bij dezelfde of verschillende eigenaren.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu