Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen

Import auto

Bij het importeren van een auto zijn verschillende zaken erg belangrijk. Allereerst moet je weten of de gegeven informatie over de auto ook klopt. Dit kan je doen met een import auto check. Dit kan je doen met een buitenlands kenteken check of gebruik maken van het VIN nummer. Hiermee kan je onder andere de schade achterhalen van de import auto.

EEN OCCASION NAAR NEDERLAND IMPORTEREN?

Als je een tweedehands import auto gaat kopen, is het heel belangrijk om eerst een voertuighistorie check uit te voeren. Vooral wanneer je enorm veel geld uit gaat geven om de auto te importeren uit landen als België, Duitsland of Frankrijk. Als je geen import auto check uitvoert, kan dit leiden tot onnodige uitgaven. Dit komt doordat je dan niet precies weet wat je koopt. De kilometerstand moet kloppen, maar ook het schadeverleden van de import auto is erg belangrijk.

WAAROM IS HET BELANGRIJK OM EEN Buitenlands kentekenCHECK UIT TE VOEREN?

Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is om een buitenlands kentekencheck uit te voeren. Je doet dit natuurlijk voordat je tot de aanschaf van een import auto overgaat. Hieronder noemen we 10 redenen:

  1. Je stelt de authenticiteit van het voertuig vast
  2. Je ziet of de kilometerstand correct is
  3. Je ontdekt hoe oud het voertuig is
  4. Je controleert of de auto op een zwarte lijst (van gestolen voertuigen) staat
  5. Je controleert de staat van de auto
  6. Je ontdekt hoe vaak de auto verkocht is
  7. Je achterhaalt de eigenarenhistorie van een auto
  8. Je ontdekt de leninghistorie van een voertuig
  9. Je ontdekt of het voertuig geborgen is of dat er sprake is van een schadehistorie
  10. Je wat de waarde van de auto is

Koop geen verkeerde import auto

Elk jaar worden er in Europa duizenden voertuigidentiteiten gestolen en hergebruikt voor andere voertuigen. Dit noemen we VIN-klonen. De meeste mensen die een occasion aanschaffen ontdekken dit pas als het al te laat is. Het resultaat is dat ze plotseling te maken krijgen met een dure fraudezaak en in onvoorziene juridische problemen zitten.

Voorkom problemen bij het kopen van een import auto

Het is van essentieel belang dat je de identiteit van een auto achterhaalt voordat je een auto aanschaft. Dit kan heel eenvoudig met een gratis chassisnummer check. Dit helpt je om een veiligere aankoopbeslissing te maken en het draagt bij aan de algemene veiligheid op de weg. Met een gratis chassischeck achterhaal je of een geïmporteerde auto echt zo’n goede auto is als de verkoper beweert door de historie en de identiteit van het voertuig te controleren.

Een direct voertuighistorieverslag voorkomt dat je een auto aanschaft met verborgen gebreken. Wordt geen slachtoffer van VIN-kloonfraude en doe nu een chassischeck/VIN-nummer check!

VIN- OF CHASSISNUMMER – WAT IS HET EN WAAROM IS HET BELANGRIJK?

Elke auto, Nederland of buitenlands, heeft een uniek voertuigidentificatienummer (VIN). Net zoals iedere persoon op deze wereld een unieke vingerafdruk heeft. Een chassisnummer of een VIN-nummer bestaat uit 17 cijfers die in de chassis van een auto gedrukt staan. Dit is het unieke identificatienummer van het voertuig. Door de VIN te controleren kan je heel eenvoudig het bouwjaar, het type en zelfs de originele apparatuur van de auto achterhalen.

Vraag altijd om het VIN-nummer bij een import auto

Het is belangrijk om de verkoper van een auto altijd om het VIN-nummer te vragen. Dit omdat een chassisnummer of VIN-nummer niet veranderd kan worden. In tegenstelling tot andere registratienummers, zoals bijvoorbeeld het kenteken. Het chassisnummer hoort bij het voertuig van de productielijn en kan daarom nooit worden gewijzigd. Het eerste deel van het VIN-nummer is de land- en fabrieksidentificatie. Zo geeft ‘WAU aan dat het om een Duitse Audi gaat. Het tweede deel is de voertuigbeschrijving en het laatste deel is het voertuigidentificatienummer.

Doe de buitenland auto check

Het controleren van het voertuigidentificatienummer van een buitenlandse auto is de meest veilige manier om de ware identiteit van een auto te achterhalen.  Hiermee kan je verifiëren of een gebruikte import auto betrouwbaar is of niet. Nederlandse auto’s kun je het beste controleren d.m.v. een kenteken check. Dit gaat voor buitenlandse auto’s niet op. Bij het importeren van een tweedehands import auto voer je simpelweg het VIN-nummer in om meer informatie te krijgen over de identiteit van de auto. Hierbij hoort de eigenarenhistorie en afwijkingen of onregelmatigheden in de voertuighistorie.

WAAR VIND IK HET VIN-nummer?

Het VIN-nummer is ingeprent in de chassis van het voertuig. Je kunt het vinden in de motor of onder de kunststof strip onder de deuropening van de bijrijder of bestuurder. Ook staat het Vin-nummer wel vaak op het motorblok. Omdat elke fabrikant vaak een zelfde plek hebt, kan je makkelijk op het Vin-nummer en het merk auto gaan zoeken op het internet.

Waar moet je op letten bij het importeren van auto?

Er zijn verschillende redenen waarom je de check van een buitenlandse auto moet uitvoeren. Helemaal omdat er met een import auto vaker problemen zijn dan met een auto uit Nederland. Hieronder lees je de belangrijkste redenen voor een import auto check:

Chassisnummer/VIN-check

Door het VIN-nummer te controleren kan je allerlei informatie achterhalen, zoals de fabrikant en het model van de auto. Daarnaast ook het type en de originele apparatuur die door de fabrikant in de auto geplaatst is. Het is daarom van essentieel belang dat je de verkoper vraagt wat het chassisnummer van de auto is waarin jij geïnteresseerd bent. Voer een korte check uit en vergelijk de resultaten met de informatie die de verkopende partij jou gegeven heeft.

Database gestolen voertuigen

Check de database van gestolen voertuigen om er zeker van te zijn dat de verkoper en het voertuig te vertrouwen zijn. Als er bewijsstukken beschikbaar zijn, mag je erop vertrouwen dat de auto niet gestolen is. Omdat deze niet gevonden wordt in een database van gestolen voertuigen. Het kopen of in het bezit hebben van een gestolen voertuig kan enorme gevolgen hebben. De auto wordt niet alleen ingenomen, maar jij krijgt ook je geld niet terug.

Voertuigapparatuur

Eén van de beste manieren om te achterhalen of er in het verleden ongelukken met het voertuig  zijn gebeurd, is door de apparatuur in de auto te vergelijken met de apparatuur die in de auto zat toen de auto net uit de fabriek kwam. Het repareren van een ernstig beschadigd voertuig is ontzettend prijzig. Verkopers proberen daarom geld te besparen door originele apparatuur te vervangen door B-merken. Om deze reden is het belangrijk dat je, wanneer je een gebruikt voertuig aanschaft, grondig controleert of de kleur van de bekleding, de beschermers, de bumpers, de spiegels, de handvatten en andere zaken nog in de originele staat zijn.

Kilometertelling

Het aanpassen van de kilometerstand komt in veel Europese landen veel voor. In Duitsland wordt naar schatting in bijna 30% van de tweedehands auto’s de kilometerstand aangepast. Het is niet moeilijk om uit te leggen waarom dit veel gebeurt: hoe meer kilometers een auto gereden heeft, hoe goedkoper de auto is en hoe langer het duurt voordat een voertuig verkocht is. In het verslag van de chassisnummer check wordt ook informatie verzameld met betrekking tot de kilometerstand van de auto.

Schadeauto’s

De meeste schadeauto’s komen uit Duitsland of België, maar het aantal schadeauto’s in Polen neemt ook behoorlijk toe. Het verkopen van schadeauto’s is een gemakkelijke manier om winst te maken en daarom zijn deze auto’s behoorlijk populair onder professionele dealers van tweedehands auto’s. Om deze reden is het absoluut van belang om de schadehistorie van een auto te checken voordat je deze koopt.

Gebruik van het voertuig

Gebruikte voertuigen, zoals taxi’s, hebben gemiddeld al vaak meer dan 500.000 kilometer op de teller. De kilometers die deze auto’s rijden is vaak twee keer zoveel als het aantal kilometers dat privé auto’s van dezelfde fabrikant en hetzelfde model rijden. Bij leaseauto’s en auto’s die onderdeel uitmaken van een wagenpark is het veel gemakkelijker om informatie te achterhalen, omdat deze aangeschaft zijn door leasemaatschappijen.

Controle van de technische staat

Van de technische staat van de auto kan je nooit helemaal zeker zijn totdat je het voertuig grondig hebt gecontroleerd. Sommige auto’s hebben misschien schade opgelopen, terwijl andere auto’s nog in een perfecte staat verkeren. Hetzelfde geldt voor auto’s die gebruikt zijn door bedrijven die auto’s verhuren; er is niets te zeggen over de technische staat van deze auto’s. Er kan echter wel gekeken worden naar het aantal individuen dat de auto heeft gehuurd. In het geval van een huurauto kan dit niet veel goeds betekenen voor de staat van het voertuig.

Foto’s van het voertuig

Wanneer je een tweedehands auto aanschaft, is het belangrijk om te kijken naar eerder gemaakte foto’s van het voertuig, indien deze beschikbaar zijn. Je bent je er misschien niet van bewust dat de auto die jij op het oog hebt schade heeft gereden in het verleden. Het kijken naar eerder gemaakte foto’s kan jou een goed beeld geven van de reparaties en aanpassingen die de auto heeft ondergaan. Vergelijk de eerder gemaakte auto’s met de foto’s die de verkoper van het voertuig heeft gemaakt. Zo ontdek je snel verschillen, als die er zijn.

Doe nu jouw import auto check

Heb je een import auto gevonden? Voer dan alle nodige controles uit. Op deze site kan je de import auto controleren. De buitenlandse kentekencheck of Vin-nummer controle is essentieel in het proces van het kopen van een import auto.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu