Schadegeschiedenis check met kenteken
De kwaliteit van een gebruikte auto wordt niet alleen bepaald door het merk, het model en de kilometerstand, maar ook door de geschiedenis. het schadeverleden van een auto onthult veel over hoe de auto verzorgd en onderhouden werd door de vorige eigenaar(s). Het geeft ook een goed beeld van mogelijke schade die de auto heeft geleden. Daarom is het van cruciaal belang om de schadegeschiedenis te beoordelen voordat u een tweedehands auto koopt. Dus als u van plan bent een gebruikte auto te kopen en u wilt ervoor zorgen dat de auto in kwestie aan uw kwaliteitseisen voldoet, is het van cruciaal belang om een schadeverleden check uit te voeren. Voer simpelweg het kenteken van de auto in de aangegeven ruimte in om een gedetailleerd rapport te ontvangen.
De schadegeschiedenis van een auto in kaart brengen
Als u een nieuwe auto koopt, kunt u eenvoudig alle voertuiggegevens voor de auto ophalen door de productbeschrijving te lezen, de verkoper te vragen of door onderzoek te doen naar de auto op internet. U kunt er zeker van zijn dat de informatie die u krijgt correct is. De auto is immers helemaal nieuw en heeft nog geen geschiedenis. Echter, met een tweedehands auto is het vinden van details van het voertuig niet zo eenvoudig. De schadeverleden gegevens worden geleverd door autoverleden.nl de enige leverancier in NL van betrouwbare schade gegevens. Bij het RDW krijgt u gratis de productbeschrijving van het voertuig en kunt u voertuiggegevens op halen, maar wat als u wilt weten of de auto in het verleden schade heeft gehad? De meeste mensen gaan ervan uit dat de schadegeschiedenis van een auto gemakkelijk te traceren is door de verkoper erover te vragen. Natuurlijk kunt u de verkoper vragen als u dat wilt! Maar dit is niet de beste aanpak om een duidelijk beeld te krijgen van het auto verleden. Bij het kopen van een occasion is de kans groot dat de verkoper dingen over de geschiedenis van de auto verbergt en is er een grote kans dat u een beschadigde auto bekijkt in plaats van een goed functionerend voertuig. Inzage van de schadeverleden van een voertuig is met name van cruciaal belang wanneer u op de markt bent om een tweedehandswagen te kopen. Dus als u geen slechte aankoop wilt doen, is het raadzaam om een voertuighistoriecontrole uit te voeren.
De beste manier om waardevolle inzichten te krijgen in het onderhoud en de schadeverleden van een auto, is het uitvoeren van een autohistoriecontrole. Een autoschadehistoriecheck is een handige online tool die gebruikt kan worden om de schade van de auto te controleren door het kenteken van de auto in te voeren. De tool kijkt vervolgens in de database van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) om relevante informatie met betrekking tot uw kenteken te filteren om u een gedetailleerd rapport te geven met de onderhouds- en schadegeschiedenis van de auto in kwestie. Als de auto ooit schade heeft opgelopen en als deze in het verleden als een ‘citroen’ is geclassificeerd, ziet u dit in het rapport. Zelfs als de autoverkoper deze informatie probeert te verbergen, zult u dit altijd in het autogeschiedenisrapport terugvinden.
Wat is geregistreerde ongevalsschade?
Afschrijvingen, totaal verlies, categorieverlies en voertuigconditie waarschuwingsregister zijn enkele van de termen die worden gebruikt om aan te geven dat een voertuig een ernstig ongeval heeft gehad. De term ‘afschrijving’ beschrijft een voertuig dat door een verzekeringsexpert wordt geacht zodanig beschadigd te zijn dat het niet financieel haalbaar is om het voertuig te repareren. Kopers moeten zich ervan bewust zijn dat afschrijvingsmarkeringen permanent zijn. Ze blijven altijd met het voertuig verbonden. Als een voertuig bij meerdere ongelukken betrokken is geweest, kan dit leiden tot meerdere verzekeringsverliezen. Dit heeft een aanzienlijke invloed op de inruilwaarde van het voertuig. Waarom zou u dus de volledige marktwaarde betalen voor een eerder afgeschreven voertuig als u voor dezelfde prijs een auto kan kopen zonder eerdere ongevallenschade?
Veel consumenten sluiten het kopen van eerder afgeschreven voertuigen volledig uit. Enkele van de meest voorkomende redenen zijn:
- Geen garantie dat eventuele uitgevoerde reparatiewerkzaamheden naar behoren zijn uitgevoerd.
- Geen garantie dat de onderdelen die bij de reparatie werden gebruikt, nieuw waren (ze kunnen zijn opgeknapt of bij sloperijen gekocht zijn).
- Waardevermindering (waarde wordt sterk verminderd) vanwege de verliesmarkering die het voertuig gekregen heeft.
- Veiligheids- en prestatieproblemen.
- Kan van invloed zijn op de verzekering (sommige verzekeraars dekken geen voertuigen met eerder opgelopen schade).
De inhoud van een schadeverleden rapport
Een schadeverleden rapport biedt een overzicht van:
- Hoeveelheid en omvang van de schade
- KM-stand
- Locatie van de schade
- Datum van schade
In sommige gevallen krijgt u als u geluk heeft ook toegang tot foto’s van het beschadigde voertuig.
WOK-status
Auto’s die zwaar zijn beschadigd krijgen een WOK-melding. Dit betekent dat de auto onveilig is en niet op de openbare weg toegestaan is. Een WOK-status wordt ingetrokken wanneer de auto correct is hersteld. Een WOK-status is echter een permanente stempel op de geschiedenis van het voertuig en kan een negatief effect hebben op de dagwaarde van de auto. Benieuwd naar de WOK-status van een voertuig? Voer een kenteken check uit en ontvang een WOK-rapport!
Een WOK-rapport bevat de volgende informatie:
- schadeverleden – zodat u eerdere schade kunt inzien
- kilometercontrole – dus u weet zeker dat de kilometerstand correct is
- aantal vorige eigenaars
Een schaderapport geeft u alle informatie die u nodig heeft om over de prijs van de auto te onderhandelen en het geeft u vertrouwen bij de aankoop van een tweedehands auto.