Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen

RDW Check

Een veel gebruikte manier om alles over een auto te weten te komen, is de RDW check. De Rijksdienst van Wegverkeer heeft alle gegevens van de Nederlandse auto’s digitaal. En deze gegevens zijn gewoon voor particulieren beschikbaar.

WAT IS EEN RDW CHECK?

Met een RDW check wordt het heel eenvoudig om een kenteken op te zoeken en auto gegevens te achterhalen. De RDW check maakt het mogelijk om een kenteken online na te trekken. Deze kenteken controle, ook wel bekend onder de naam “kentekencheck” maakt het mogelijk om een auto te controleren. Deze RDW auto check is makkelijk en snel uit te voeren op deze pagina.

De RDW is een zelfstandig bestuursorgaan van de Nederlandse overheid waar alle voertuigen en rijbewijzen zijn geregistreerd. RDW is de enige bron voor het vinden van de voertuighistorie.

Op zoek naar een tweedehands auto

Alle auto’s met een Nederlands kenteken staan geregistreerd in de RDW database. Dat betekent dat alle informatie van deze auto’s is op te vragen met de RDW Check. Waarom zou je een RDW Kenteken check doen? Een online kenteken check doe je bijvoorbeeld als je een tweedehands auto gaat kopen. Want belangrijk is dat je te weten komt of je precies koopt wat wordt aangeboden. Een RDW check is een kenteken controle waarmee je op basis van het RDW kenteken inzicht krijgt in de algemene RDW voertuiggegevens en indien gewenst ook het hele autoverleden kunt natrekken. Hiermee kan je miskoop voorkomen.

RDW check Kenteken check

De RDW Database

Nederland is een land vol met regels. De ene keer kan dat lastig zijn, want iedereen wordt geacht zich aan deze regels te houden. De andere keer biedt het voordelen. Regels zorgen er namelijk ook voor dat zaken ordelijk verlopen. In Nederland worden alle voertuigen voordat ze verkocht mogen worden, netjes geregistreerd in een register: het RDW kenteken register of de RDW database. Natuurlijk is Nederland hier niet uniek in, de registratie van een voertuig is in heel veel landen vereist. Het register voor voertuigen wordt in Nederland bijgehouden door het RDW, de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Het RDW register is voor een groot gedeelte vrij te raadplegen. Iedereen kan een kenteken online natrekken via de RDW check.

Alle gegevens op een rij

Door het RDW kentekenregister te raadplegen kan je veel informatie over een voertuig achterhalen. Dit is makkelijk als je bijvoorbeeld de wegenbelasting van een voertuig wilt berekenen, of als je een auto wilt gaan kopen en de gegevens van de verkoper even wilt verifiëren.

In aanvulling op de standaard kenteken informatie die het RDW bijhoudt is het ook mogelijk om het autoverleden, het schadeverleden of de waarde auto te berekenen. Sinds het RDW ook Stichting Nationale Autopas heeft overgenomen kun je middels de kenteken opvraag ook een NAP Check uitvoeren.

WAT KOM JE TE WETEN DOOR EEN RDW KENTEKENCHECK?

De RDW kentekencheck kan makkelijk op de pagina worden uitgevoerd. Door je kenteken in te voeren, zullen wij direct contact zoeken met de RDW database. We spreken dan ook wel van de “rdw online kenteken check”. Het RDW kenteken wordt ook wel het nummerbord of de nummerplaat genoemd. Een kentekencheckonline is dus hetzelfde als een nummerbord natrekken, een rdw auto check of een kenteken natrekken. Met alles doe je in wezen hetzelfde: de gegevens van een auto controleren.

Nederland heeft het goed voor elkaar

Aan de hand van een specifiek kenteken kan je veel informatie over een voertuig krijgen. Dit is een wezenlijk verschil met de meeste andere landen. Waar in Nederland een kenteken aan een auto is gekoppeld is dat in het buitenland niet het geval. In België bijvoorbeeld is alle kenteken informatie gekoppeld aan een specifiek persoon. Een kenteken natrekken is dus niet mogelijk om een auto te controleren. In het buitenland controleren mensen dan ook geen kenteken maar een chassisnummer.

Privacy gewaarborgd

Via de kentekencheckonline kun je een auto in beperkte mate controleren. Met beperkt bedoelen we niet zozeer dat je weinig data kunt natrekken maar dat je alleen informatie die niet privacygevoelig is en alleen betrekking heeft op het voertuig zelf kunt natrekken. Via RDW online kun je dus wél informatie over het voertuig achterhalen, maar geen informatie over de eigenaar van een voertuig. We willen in Nederland de privacy namelijk ook waarborgen. Overigens is het wel mogelijk om de eigenarenhistorie van een voertuig op te vragen. Dit geeft inzicht in de hoeveelheid eigenaren en het type eigenaar dat een voertuig in het verleden heeft gehad.

Gegevens beschikbaar voor particulieren

Alle gegevens die door de RDW verzameld zijn, is gewoon beschikbaar voor elke particulier. Dit is erg handig en goed geregeld. Hierbij kan je uiteindelijk alles over een auto te weten komen. Denk hierbij aan de gewone autogegevens, maar ook juist over de kilometerstand en bijvoorbeeld het schadeverleden. Informatie over autoschade krijg je te zien met de autoverleden check, hiermee kun je direct inzicht krijgen in de autohistorie. Het autoverleden van de auto laat zien of een wagen schade heeft gehad, waar deze schade zich bevond en hoe ernstig de schade was

Kom nog veel meer te weten

RDW check infoDaar is niet alles mee gezegd, want het RDW online register heeft nog veel meer informatie voor je waarmee je een auto kunt controleren. Zo kan je via de RDW kentekencheck makkelijk achterhalen of het voertuig als gestolen geregistreerd staat. Dit is geen verkeerde informatie als je een auto wilt gaan kopen. Ook kan het zo zijn dat een voertuig een voertuig niet meer de weg op mag, tot op het moment dat deze door het RDW is gekeurd. Dit kan het geval zijn als een auto bij een ongeval betrokken is geweest en justitie of de verzekeraar dit heeft gevraagd.

Controleer de wegenbelasting

Je RDW-check kan echter aanvullende informatie verschaffen. Het betreft de benodigde gegevens om de wegenbelasting voor een auto te berekenen. Als je overweegt een auto te kopen, is het verstandig om vooraf de wegenbelasting te berekenen. In Nederland wordt de wegenbelasting bepaald op basis van het type auto, vooral in relatie tot de mate van milieuvervuiling door de auto. Daarnaast gelden er verschillende bedragen per provincie. Al deze informatie kun je terugvinden in je gratis RDW-rapport.

DE NATIONALE AUTO PAS

Als je een auto koopt is het natuurlijk belangrijk om te weten dat er niet mee gerommeld is. Zeker als het gaat om het aantal kilometers dat een auto gereden heeft is het belangrijk dat deze gegevens correct zijn. Deze gegevens zijn moeilijk te verifiëren en er wordt daarom ook veel fraude mee gepleegd. Het RDW beheert inmiddels ook de database van de stichting Nationale Auto Pas. Via deze database is het mogelijk om te kilometerstand van een auto te controleren.

Online raadplegen

Als een auto in onderhoud is gegeven bij een dealer, dan wordt de kilometerstand in de database van de stichting Nationale Auto Pas opgenomen. Dit register is online te raadplegen. Om dit register te raadplegen heb je het kenteken van een voertuig nodig en je hebt de (opgegeven) kilometerstand nodig. Vervolgens wordt het kenteken opgezocht in de database van het RDW en de Nationale Auto Pas. Is het opgegeven aantal kilometers lager dan door een dealer ooit is opgegeven, dan is er mogelijk fraude in het spel.

Kom de waarde van je auto te weten

Waarde autoEen RDWcheck kan ook worden gebruikt voor het berekenen van de autowaarde, inruilwaarde en handelswaarde van een voertuig. Via onze kenteken checker kun je het nummerbord controleren van elk in Nederland geregistreerde auto. Indien je ook de waarde van een auto wilt berekenen kun je op een van de links in de rdw kentekencheck klikken. Het berekenen van de autowaarde geeft een indicatie van de autowaarde. Het bedrag dat uit de online berekening komt kun je gebruiken om de verkooprijs van jouw auto te bepalen. Uiteraard is een dagwaarde berekening ook te gebruiken om te beoordelen of een verkoper een goede prijs voor zijn of haar auto vraagt.

De RDW Check is de moeite waard

Wat je ook precies te weten wil komen met de RDW Check het is zeker de moeite waard. Zelfs alle gratis gegevens die je kan krijgen, kunnen een miskoop voorkomen. Deze check van de RDW wordt daarom ook zeer veel gebruikt. Controleer nu jouw auto met de RDWcheck op deze pagina.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

14 Comments

downarrow

Leave A Comment