Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen

Cataloguswaarde auto

Cataloguswaarde auto

Het is best spannend om een ​​auto te kopen, nieuw of gebruikt, maar het kan even stressvol zijn om je huidige te verwijderen. Dat is de reden waarom de meeste mensen de gemakkelijke uitweg kiezen en hun gebruikte auto’s verhandelen, zonder al het gedoe van het alleen verkopen ervan. Ongeacht de beslissing die u neemt, is het van essentieel belang en aanbevolen om de werkelijke waarde van uw auto te kennen voordat u onderhandelingen over zijn prijs begint. De huidige contante waarde of cataloguswaarde van een auto is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de leeftijd, het aantal kilometers, de staat, het uitrustingsniveau, optionele uitrusting en zelfs de regio waar de autoverkopen plaatsvindt. Er zijn drie soorten autowaarde voor elke gebruikte auto: inruilprijs, privéfeestprijs en verkoopprijs/catalogusprijs. Inruilprijs is altijd het laagste en is wat een dealer u voor uw voertuig zal betalen; de prijs van de particuliere partij is wat twee individuele kopers zullen onderhandelen; en, de verkoopprijs of catalogusprijs is wat een dealer hoopt een gebruikte auto te verkopen aan een andere koper.

Wat is de cataloguswaarde van een auto?

Je vraagt ​​je misschien af ​​wat de cataloguswaarde van een auto precies inhoudt? De cataloguswaarde is de officiële nieuweprijs van de auto die van toepassing is op de datum waarop het eerste registratienummer aan het voertuig werd toegekend. Deze prijs is inclusief btw, bpm en accessoires die zijn toegepast namens de fabrikant of importeur voordat het eerste deel van het registratienummer is uitgegeven. De cataloguswaarde bepalen is vaak heel eenvoudig – beantwoord een paar vragen en u kunt gemakkelijk de catalogusprijs van uw auto achterhalen.

Bepaling van de juiste waarde van uw gebruikte auto

Het organiseren van autoverkopen en prijzen van een auto kan lastig zijn! Als je te laag geprijsd bent, zou je jezelf kunnen bedriegen met het geld dat je zou kunnen gebruiken voor een nieuwe auto. Als je het echter te hoog inschat, kun je vastlopen op zowel je nieuwe als je gebruikte auto en tegelijkertijd een gat in je zak branden.

Als u uw auto voor een fatsoenlijke prijs wilt verkopen, is het van cruciaal belang om de juiste prijs te bepalen om snel te kunnen verkopen. Het kan echter een beetje angstaanjagend en overweldigend zijn om de juiste prijs te krijgen voor een gebruikte auto. Niet alleen vereist het uitgebreid onderzoek, maar ook goede intuïtie om de volledige waarde van uw auto te krijgen. Als je het echter fout hebt, moet je weken wachten op een telefoontje of e-mail van een koper. Als u bijvoorbeeld uw auto wilt verkopen voor € 5000, moet u deze vermelden voor een minimum van ongeveer € 5750. Bij duurdere auto’s moet je meer ruimte overlaten om bijvoorbeeld € 15.000 te krijgen voor je luxeauto, je moet de auto vermelden voor € 16.500. Er zijn verschillende tools en bronnen online beschikbaar om de juiste plek te vinden voor het afleiden van de echte waarde van uw gebruikte auto. Om een ​​correcte prijs te krijgen voor uw gebruikte voertuig, is het belangrijk om uitgebreid onderzoek uit te voeren. Hier is een stapsgewijze handleiding voor dit belangrijke proces:

    • Marktanalyse – Voordat u uw autoverkopen, is het noodzakelijk om te weten te komen of uw automodel nog steeds in trek is en dat het tijd is om het te verkopen? In het algemeen zijn familie sedans voortdurend in trek, vooral onder mensen die eenvoudige en goedkope transportmiddelen nodig hebben. Aan de andere kant hangt het krijgen van een goede prijs voor een sportwagen of cabriolet voornamelijk af van het seizoen waarin je het wilt verkopen – warm en zonnig weer stimuleert de verkoop van dergelijke auto’s, terwijl er tijdens de koude wintermaanden alleen een paar takers voor de auto. Ook vrachtwagens en bestelwagens, die mensen vaak voor hun werk gebruiken, verkopen snel en hanteren concurrerende prijzen. Collector-auto’s hebben meestal een korte verkooptijd en zijn moeilijk in prijs. Ze hebben echter een goede autowaarde als u de juiste koper vindt.
    • Controleer de prijsbepaling tool – met behulp van onze prijsstellingshulpmiddelen kunt u eenvoudig de werkelijke waarde van uw auto berekenen. De uiteindelijke prijs die op de calculator wordt weergegeven, is echter de transactieprijs en niet een vraagprijs. Het is waar je na verschillende onderhandelingsrondes zou willen eindigen. Vergeet ook niet om andere prijsopties ter vergelijking te bekijken.

    • Onderzoek uw concurrentie – Analyse van uw concurrentie is erg belangrijk voordat u de sprong wagen. Controleer gerubriceerde advertenties om de vraagprijzen voor andere auto’s zoals de jouwe te bekijken. De meeste sites, waaronder Kentekencheckonline.nl, bieden geavanceerde zoekopdrachten om overeenkomsten met uw voertuig te vinden. De prijzen die op deze websites worden weergegeven, vragen echter om prijzen en zijn geen verkoopprijzen en kunnen alleen maar wishful thinking zijn van de verkoper. Vergelijk de staat van de auto’s, het aantal kilometers, de locatie en de vraagprijs met uw voertuig om u te helpen de juiste prijs te bepalen.

Hoe u uw gebruikte auto redelijk kunt waarderen

De eerste en de belangrijkste stap bij het evalueren van uw gebruikte auto is het bepalen van de conditie van uw auto. Hoewel het een subjectieve stap is, moet er ook een objectief zijn. U kunt een nauwkeurige waarde instellen voor uw gebruikte auto zonder eerlijk te zijn over de werkelijke conditie. Om een ​​eerlijke prijs voor uw auto te bepalen, kunt u RDWCheck.NL bezoeken en de huidige inruilwaarde van de auto berekenen op basis van merk, model, bouwjaar en kilometerstand. Het is niet raadzaam prijzen te vergelijken met advertenties in kranten en online omdat er geen manier is om de staat van die auto’s te kennen, ongeacht wat de advertenties beweren, vergeleken met uw voertuig. Je kunt de waarde van je auto veel beter benutten via de bovenstaande websites, die objectiever zullen zijn.

Voordat u uw autowaarde kunt bepalen, moet u de staat ervan definiëren. Het is het beste om een ​​vriend uw auto te laten inspecteren alsof hij of zij het gaat kopen en een objectiever beeld krijgt van de conditie van uw auto. Onze gratis taxatie-tool voor tweedehands auto’s berekent eenvoudig de huidige prijs op basis van het merk en de kilometerstand van de auto.

Ontdek de waarde van de auto, of deze nu op het voorterrein wordt verkocht, als een privéverkoop of als deze wordt geruild. Onze gratis taxatie-tool berekent onmiddellijk de huidige of catalogusprijs. Het enige dat u moet weten, is het kenteken en de kilometerstand van de auto-occasion.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu