Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen

ANWB AUTOWAARDE

De ANWB autowaarde geeft een zeer goed beeld van de daadwerkelijke autowaarde ANWB op dit moment. Vandaar dat veel mensen gebruik maken van de ANWB koerslijst. Wij leggen graag uit waar je precies op moet letten bij de ANWB auto waarde.

WAT IS Jouw ANWB AUTOWAARDE?

De ANWB autowaarde controle is een waardebepaling aan de hand van ANWB / BOVAG koerslijsten die je direct inzicht geeft in de dagwaarde van een auto. Deze waardebepaling kun je gebruiken bij het verkopen van je auto om de vraagprijs te bepalen of bij het kopen van een auto om te controleren of de vraagprijs ook daadwerkelijk conform marktwaarde is.

Hoe werkt de Anwb autowaarde?

Er zijn meerdere manieren de waarde van je auto te betalen. De ANWB autowaarde bepaald om een betrouwbare manier de waarde van je auto. Maar kijk ook eens naar: Wat is de waarde van mijn auto? Natuurlijk kun je de prijs zelf schatten, maar via de ANWB autowaarde koerslijst is het mogelijk om achter de waarde van je auto te komen.

De Koerslijst biedt uitkomst

Veel autobezitters stellen zich de vraag: wat is mijn (ANWB) auto waarde? Dit doe ze voordat ze hun auto willen verkopen of vinden het leuk om te weten wat de autowaarde is. Natuurlijk kun je de prijs zelf schatten, maar via de ANWB autowaarde koerslijst is het mogelijk om achter de waarde van je auto te komen. De ANWB heeft samen met de BOVAG een koerslijst gemaakt. Deze wordt daarom ook wel ANWB BOVAG koerslijst genoemd.

De kentekencheck

Door het invoeren van je kenteken kan je snel de ANWB autowaarde te weten te komen. Op die manier kun je dus snel en eenvoudig de waarde van een auto of motor bepalen door het uitvoeren van een kentekencheck. Met deze check krijg je direct een antwoord op de vraag hoeveel jouw auto waard is.

Je auto verkopen

Het verkopen van een auto kan op verschillende manieren. Je kunt een briefje met ‘Te Koop’ op je auto plakken, maar echt effectief is dat tegenwoordig niet meer. Veel mensen zetten hun auto online te koop (bijvoorbeeld via Marktplaats), ruilen hun auto in of kiezen voor de ANWB Verkoopservice.

Voor hoeveel verkoop ik mijn auto?

Bij het verkopen van een auto zal je een verkoopprijs moeten bepalen. Je kunt hoog in de boom gaan zitten en wachten op een aantrekkelijk bod, maar de kans is groot dat je auto niet zal opvallen tussen de vele andere advertenties. Het is dus zaak om de vraag ‘wat is mijn auto waard‘ te beantwoorden en om hierna, als je de auto aan particulieren wilt verkopen, een fraaie verkoopadvertentie te maken. De vraag ‘hoeveel is mijn auto waard’ kan met de opkomst van internet online worden berekend.

HOE WERKT DE ANWB KOERSLIJST?

Op de site van de ANWB kun je de waarde van elke auto berekenen op basis van de ANWB-koerslijst. Daarna kun je bepalen of je gebruik wilt maken van de ANWB autoverkoopservice. Meer over het berekenen van de autowaarde middels de ANWB waardecheck lees je in de volgende alinea. De ANWB autowaarde koerslijst is handig als je een auto wilt verkopen of als je gewoonweg alleen de dagwaarde van een auto wilt weten. Zelfs als je een auto wilt kopen kun je deze tool gebruiken, want zo weet je wat de mogelijke waarde is van de auto die je wilt gaan kopen.

Gratis de dagwaarde bepalen

Bij de koerslijst van de ANWB kun je op twee verschillende manieren achter de waarde komen. Dat kan door het kenteken in te voeren en een kenteken check bij de ANWB te doen. Naast de kentekencheck bij de ANWB kun je ook zoeken op merk en type. Je geeft naast het merk en het type aan om welk bouwjaar het gaat, de bouwmaand, soort brandstof, deuren en transmissie. Op de website van de ANWB kun je geheel gratis de dagwaarde van een auto berekenen. Wil je dus weten hoeveel jouw auto waard is of wil je weten wat de ANWB dagwaarde van een voertuig is ga dan naar de ANWB website. Na het berekenen van de dagwaarde kun je besluiten of je jouw auto wilt verkopen middels de ANWB autoverkoopservice.

DE ANWB auto waarde

Helemaal afgaan op de waarde die uit de ANWB / BOVAG koerslijst rolt is niet aan te raden, omdat de waarde van een voertuig ook afhangt van het onderhoud, de huidige staat en de accessoires. De ANWB auto waarde geeft dus slechts een indicatie en geeft de gemiddelde prijs van een schadevrij voertuig aan. Mocht je auto zelfs in uitstekende staat zijn, als er weinig vraag is naar jouw auto, zal je bij de verkoop van de auto waarschijnlijk niet het beoogde bod ontvangen en moet je misschien genoegen nemen met een lagere bieding.

Wat heeft invloed op de waarde van je auto

Zelfs de kleur heeft invloed op de waarde van een voertuig. Uiteraard heeft de mate van gebruik heel veel invloed op de waarde van een auto. Zo heeft de kilometerstand en het schadeverleden van een auto veel invloed op de dagwaarde. Wil je graag je auto verkopen en wil je de zekerheid dat de auto ook verkocht wordt? Maak dan gebruik van de ANWB autoverkoopservice. Er geldt een 100% verkoopgarantie en binnen twee dagen na verkoop staat het geld op je rekening. Met de ANWB autoverkoopservice betaal je alleen een kleine fee als je auto daadwerkelijk verkocht wordt.

 


DOE RDW KENTEKEN CHECK NU!

 

Wat is mijn auto waard volgend de ANWB?

Wil je een nieuwe auto kopen en de inruilwaarde van je huidige auto weten? Dit kun je doen bij de ANWB, waar je door de reeds genoemde handige tool, de ANWB koerslijst, snel de huidige waarde van je auto kunt berekenen. Let wel dat de waarde die je via de tool van de ANWB te zien krijgt niet de daadwerkelijke waarde is. De ene autohandelaar/dealer is bereid om meer voor je auto te betalen dan de andere autohandelaar/dealer. Het inruilen van een auto heeft als voordeel dat je je auto snel kwijt bent en niet zelf tijd wilt investeren in het verkopen van de auto.

Je auto inruilen

Wil je je auto graag inruilen bij een dealer? Dan raden we je aan om de auto te verkopen middels de ANWB autoverkoopservice. Op basis van de ANWB autowaarde weet je reeds hoeveel jouw auto waard is. Via de site van de ANWB kun je direct je auto aanmelden om te worden verkocht. De ANWB autoverkoopservice biedt een 100% verkoopgarantie voor het verkopen van je auto. Dit scheelt jou heel veel tijd dus wil je een auto verkopen zonder zorgen kies dan voor de ANWB autoverkoopservice.

ANWB AUTOVERKOOPSERVICE

Mocht je de waarde van je auto hebben bepaald en wil je je auto kwijt, dan is de ANWB autoverkoopservice een goede optie. Een auto verkopen via de ANWB is namelijk erg gemakkelijk. Je bepaald natuurlijk zelf of het bod wat je krijgt voldoende is. Maar naast de ANWB auto waarde zijn er nog andere voordelen. Je raakt ja auto namelijk op een makkelijke en snelle manier kwijt.

AUTOWAARDE ANWB BEPALEN

Via de ANWB autoverkoopservice is het mogelijk om de waarde van je auto te bepalen. Per mail ontvang je van de ANWB autowaarde service een indicatieve waardebepaling. Let wel: er zit een verschil tussen de waardebepaling bij de ANWB Autoverkoopservice en de ANWB Bovag koerslijst. Bij de autoverkoopservice van de ANWB betreft het een gemiddelde van reeds gedane biedingen op auto’s die vergelijkbaar worden geacht. Dit bedrag is iets lager dan het zogenaamde ‘inruil bij autobedrijf bedrag’ die je ziet bij de ANWB Bovag koerslijst. Dit heeft te maken met het feit dat het hier gaat om auto inkoop en niet het inruilen van een auto.

Wat krijg je precies voor je auto?

Wil je geen indicatieve waardebepaling, maar een precieze waardebepaling? Vraag dan een gegarandeerd bod aan. Zo krijg je een exact antwoord op de vraag: hoeveel is mijn auto waard. Je kunt dit doen door een kenteken check op de ANWB website. Dit kost je € 29,95. Binnen een aantal werkdagen ontvang je een nauwkeurig bod. Hierbij wordt onder meer rekening gehouden met schade, de staat van het voertuig en de kleur. Een gegarandeerd bod bij de ANWB heeft als voordeel dat je precies weet wat je auto waard is. Je kunt met zo’n bod langsgaan bij dealers en eventueel onderhandelen over de prijs. Het is hiernaast mogelijk om je auto voor het bod te verkopen die je hebt ontvangen bij de ANWB Autoverkoopservice. Een andere optie is het verkopen van je auto aan een particulier.

Hoe kan je het best je auto verkopen?

Met de ANWB autowaarde heb je een houvast om je auto te gaan verkopen. Essentieel is dat je weet hoeveel je auto waard is volgens de ANWB, omdat dit een echte betrouwbare bron is. Iedereen weet dat in Nederland de ANWB een betrouwbare partij is. Met de autowaarde ANWB in de hand kan je op drie manieren je auto verkopen.

  1. AUTO VERKOPEN BIJ ANWB AUTOVERKOOPSERVICE

De ANWB kan de auto kopen en dit heeft een aantal voordelen. Je auto wordt namelijk gegarandeerd verkocht. Dit gaat razendsnel, want binnen 3 dagen heb je je auto al verkocht en twee werkdagen na verkoop staat het bedrag al op je rekening. Je krijgt een redelijke prijs voor je auto, want de ANWB auto waarde is redelijk betrouwbaar. Bij het verkopen van je auto bij de ANWB betaal je € 29,95 servicekosten. Voorts heb je niet te maken met administratieve rompslomp en levert het je geen stress op. Wil jij dus gegarandeerd jouw auto verkopen via de ANWB? Doe dan direct een kenteken check om de ANWB auto waarde te berekenen. Als de dagwaarde die de ANWB opgeeft je bevalt kun je online direct je auto te koop aanbieden.

  1. AUTO INRUILEN BIJ EEN DEALER

Voordat je naar de dealer gaat is het raadzaam om de waarde van je auto op de site van de ANWB te berekenen. Zo sta je sterker tijdens de onderhandeling(en). Of je bij een dealer een goede prijs krijgt hangt vooral af van de aankoopprijs van de auto die je bij de dealer wilt gaan kopen. Ga ook altijd bij meerdere dealers langs, zodat je de aanbiedingen met elkaar kunt vergelijken.

  1. AUTO ZELF VERKOPEN AAN PARTICULIER

Indien je je auto niet via de ANWB verkoopservice wilt verkopen, maar op sites als Marktplaats.nl, Autotrack.nl, Autotrader.nl, Autoscout24.nl, Autowereld.nl of Gaspedaal.nl is het zaak om je advertentie te laten opvallen. Er staan namelijk altijd veel auto’s te koop.

Maak een duidelijke en eerlijke advertentie. Dus niet alleen alle pluspunten, maar ook zeker de nadelen van de auto. Ook zijn er voordelen van het achterlaten van een kenteken. Het toevoegen van zoveel mogelijk foto’s is slim. Niet alleen van de buitenkant, maar eveneens van het interieur en onder de motorkap.

Maak je eigen afweging

Zelf je auto verkopen heeft, zoals aangegeven, het mogelijke voordeel dat je er meer geld aan over kunt houden dan wanneer je je auto via de ANWB verkoopt of inruilt bij een dealer. Vóór de verkoop kun je de ANBW waarde auto tool gebruiken, zodat je de actuele ANWB dagwaarde krijgt te zien. Vervolgens kun je betaald gaan adverteren. Daarnaast moet je zelf, nadat je een koper hebt gevonden, zorgen voor het vrijwaringsbewijs, de overschrijving en de verdere (financiële) afhandeling.

Gebruik nu de ANWB autowaarde controle

Je kunt de ANWB autowaarde van jouw auto gebruiken om een verkoopsprijs te bepalen. Gebruik de ANWB auto waarde als uitgangspunt en kijk vervolgens voor wat voor bedragen vergelijkende auto’s te koop staan. Wil je de auto snel verkopen dan kun je net onder de vraagprijs van vergelijkbare auto’s gaan zitten. Overigens kun je dan beter kiezen voor de ANWB autoverkoopservice aangezien de auto dan gegarandeerd wordt verkocht. Veel succes met het verkopen van je auto auto-occasions.


Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

1 Comment

downarrow uparrow

Leave A Comment