Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen

ANWB autowaarde Check

Wat is ANWB autowaarde?

De ANWB autowaarde controle is een waardebepaling aan de hand van ANWB / BOVAG koerslijsten die je direct inzicht geeft in de dagwaarde van een auto. Deze waardebepaling kun je gebruiken bij het verkopen van je auto om de vraagprijs te bepalen of bij het kopen van een auto om te controleren of de vraagprijs ook daadwerkelijk comform marktwaarde is.

Verkopen van je auto

Wat is de waarde van mijn auto? Veel autobezitters stellen zich deze vraag voordat ze hun auto willen verkopen of vinden het leuk om te weten wat de autowaarde is. Natuurlijk kun je de prijs zelf schatten, maar via de ANWB autowaarde koerslijst is het mogelijk om achter de waarde van je auto te komen. De ANWB heeft samen met de BOVAG een koerslijst gemaakt. Deze wordt daarom ook wel ANWB BOVAG koerslijst genoemd. Door hier bij de ANWB je kenteken in te voeren, zie je direct wat de dagwaarde van je auto op de site van de ANWB. Op die manier kun je dus snel en eenvoudig de waarde van een auto of motor bepalen door het uitvoeren van een kentekencheck Middels deze check krijg je direct een antwoord op de vraag hoeveel jouw auto waard is.

Het verkopen van een auto kan op verschillende manieren. Je kunt een briefje met ‘Te Koop’ op je auto plakken, maar echt effectief is dat tegenwoordig niet meer. Veel mensen zetten hun auto online te koop (bijvoorbeeld via Marktplaats), ruilen hun auto in of kiezen voor de ANWB Verkoopservice. Bij het verkopen van een auto zul je een verkoopprijs moeten bepalen. Je kunt hoog in de boom gaan zitten en wachten op een aantrekkelijk bod, maar de kans is groot dat je auto niet zal opvallen tussen de vele andere advertenties. Het is dus zaak om de vraag ‘wat is mijn auto waard‘ te beantwoorden en om hierna, als je de auto aan particulieren wilt verkopen, een fraaie verkoopadvertentie te maken. De vraag ‘hoeveel is mijn auto waard’ kan met de opkomst van internet online worden berekend. Op de site van de ANWB kun je de waarde van elke auto berekenen op basis van de ANWB-koerslijst. Daarna kun je bepalen of je gebruik wilt maken van de ANWB autoverkoopservice. Meer over het berekenen van de autowaarde middels de ANWB waardecheck lees je in de volgende alinea.

Hoe werkt de ANWB autowaarde koerslijst?

De ANWB autowaarde koerslijst is handig als je een auto wilt verkopen of als je gewoonweg alleen de dagwaarde van een auto wilt weten. Zelfs als je een auto wilt kopen kun je deze tool gebruiken, want zo weet je wat de mogelijke waarde is van de auto die je wilt gaan kopen. Bij de koerslijst van de ANWB kun je op twee verschillende manieren achter de waarde komen. Dat kan door het kenteken in te voeren en een kenteken check bij de ANWB te doen. Naast de kentekencheck bij de ANWB kun je ook zoeken op merk en type. Je geeft naast het merk en het type aan om welk bouwjaar het gaat, de bouwmaand, soort brandstof, deuren en transmissie. Op de website van de ANWB kun je geheel gratis de dagwaarde van een auto berekenen. Wil je dus weten hoeveel jouw auto waard is of wil je weten wat de ANWB dagwaarde van een voertuig is ga dan naar de ANWB website. Na het berekenen van de dagwaarde kun je besluiten of je jouw auto wilt verkopen middels de ANWB autoverkoopserviceRDW check inruilwaarde

Naast het berekenen van de autowaarde via de ANWB koerslijst kun je nog op andere manieren de waarde van je auto laten bepalen. Bij de auto waardebepaling is het bijvoorbeeld ook mogelijk om je auto online op marktplaatsen te vergelijken met andere auto’s van hetzelfde merk, type en bouwjaar. Kijk verder naar het aantal kilometers en de motor. Dit is een redelijke indicatie en zo kun je zelf de waarde van je auto berekenen, maar uiteraard blijft ook dit nattevingerwerk. Al met al is het wel verstandig om een kenteken check ANWB te doen zodat je een goede indicatie hebt van de gemiddelde autowaarde.

Wat krijg ik voor mijn auto?

Helemaal afgaan op de waarde die uit de ANWB / BOVAG koerslijst rolt is niet aan te raden, omdat de waarde van een voertuig ook afhangt van het onderhoud, de huidige staat en de accessoires. De koerslijst geeft dus slechts een indicatie en geeft de gemiddelde prijs van een schadevrij voertuig aan. Mocht je auto zelfs in uitstekende staat zijn, als er weinig vraag is naar jouw auto, zul je bij de verkoop van de auto waarschijnlijk niet het beoogde bod ontvangen en moet je misschien genoegen nemen met een lagere bieding. Zelfs de kleur heeft invloed op de waarde van een voertuig. Uiteraard heeft de mate van gebruik heel veel invloed op de waarde van een auto. Zo heeft de kilometerstand en het schadeverleden van een auto veel invloed op de dagwaarde. Wil je graag je auto verkopen en wil je de zekerheid dat de auto ook verkocht wordt? Maak dan gebruik van de ANWB autoverkoopservice. Er geldt een 100% verkoopgarantie en binnen twee dagen na verkoop staat het geld op je rekening. Met de ANWB autoverkoopservice betaal je alleen een kleine fee als je auto daadwerkelijk verkocht wordt.

ANWB inruilwaarde

Wil je een nieuwe auto kopen en de inruilwaarde van je huidige auto weten? Dit kun je doen bij de ANWB, waar je door de reeds genoemde handige tool, de ANWB koerslijst, snel de huidige waarde van je auto kunt berekenen. Let wel dat de waarde die je via de tool van de ANWB te zien krijgt niet de daadwerkelijke waarde is. De ene autohandelaar/dealer is bereid om meer voor je auto te betalen dan de andere autohandelaar/dealer. Het inruilen van een auto heeft als voordeel dat je je auto snel kwijt bent en niet zelf tijd wilt investeren in het verkopen van de auto.

Wil je je auto graag inruilen bij een dealer? Dan raden we je aan om de auto te verkopen middels de ANWB autoverkoopservice. Op basis van de ANWB autowaarde weet je reeds hoeveel jouw auto waard is. Via de site van de ANWB kun je direct je auto aanmelden om te worden verkocht. De ANWB autoverkoopservice biedt een 100% verkoopgarantie voor het verkopen van je auto. Dit scheelt jou heel veel tijd dus wil je een auto verkopen zonder zorgen kies dan voor de ANWB autoverkoopservice.

Zorg er wel voor dat je auto in goede staat is. Zorg dat hij schoon is en dat er geen zichtbare schade op de auto zit. Soms kun je op deze manier honderden tot mogelijk wel een paar duizend euro meer ontvangen voor je auto. Voor dergelijke bedragen ben je vast en zeker bereid om wat meer tijd te investeren. We raden je dan ook aan om hier de tijd voor te nemen.

ANWB autoverkoopservice

Mocht je de waarde van je auto hebben bepaald en wil je je auto kwijt, dan is de ANWB autoverkoopservice een goede optie. Een auto verkopen via de ANWB is namelijk erg gemakkelijk.

RDW check inruilwaardeAutowaarde bepalen

Via de ANWB autoverkoopservice is het mogelijk om de waarde van je auto te bepalen. Per mail ontvang je van de ANWB autowaarde service een indicatieve waardebepaling. Let wel: er zit een verschil tussen de waardebepaling bij de ANWB Autoverkoopservice en de ANWB Bovag koerslijst. Bij de autoverkoopservice van de ANWB betreft het een gemiddelde van reeds gedane biedingen op auto’s die vergelijkbaar worden geacht. Dit bedrag is iets lager dan het zogenaamde ‘inruil bij autobedrijf bedrag’ die je ziet bij de ANWB Bovag koerslijst. Dit heeft te maken met het feit dat het hier gaat om auto inkoop en niet het inruilen van een auto.

Wil je geen indicatieve waardebepaling, maar een precieze waardebepaling? Vraag dan een gegarandeerd bod aan. Zo krijg je een exact antwoord op de vraag: hoeveel is mijn auto waard. Je kunt dit doen door een kenteken check op de ANWB website. Dit kost je € 29,95. Binnen een aantal werkdagen ontvang je een nauwkeurig bod. Hierbij wordt onder meer rekening gehouden met schade, de staat van het voertuig en de kleur. Een gegarandeerd bod bij de ANWB heeft als voordeel dat je precies weet wat je auto waard is. Je kunt met zo’n bod langsgaan bij dealers en eventueel onderhandelen over de prijs. Het is hiernaast mogelijk om je auto voor het bod te verkopen die je hebt ontvangen bij de ANWB Autoverkoopservice. Een andere optie is het verkopen van je auto aan een particulier.

Auto verkopen bij ANWB autoverkoopservice

De ANWB kan de auto kopen en dit heeft een aantal voordelen. Je auto wordt namelijk gegarandeerd verkocht. Dit gaat razendsnel, want binnen 3 dagen heb je je auto al verkocht en twee werkdagen na verkoop staat het bedrag al op je rekening. Je krijgt een redelijke prijs voor je auto, want de ANWB auto waarde is redelijk betrouwbaar. Bij het verkopen van je auto bij de ANWB betaal je € 29,95 servicekosten. Voorts heb je niet te maken met administratieve rompslomp en levert het je geen stress op. Wil jij dus gegarandeerd jouw auto verkopen via de ANWB? Doe dan direct een kenteken check om de ANWB auto waarde te berekenen. Als de dagwaarde die de ANWB opgeeft je bevalt kun je online direct je auto te koop aanbieden.

Auto inruilen bij een dealer

Voordat je naar de dealer gaat is het raadzaam om de waarde van je auto op de site van de ANWB te berekenen. Zo sta je sterker tijdens de onderhandeling(en). Of je bij een dealer een goede prijs krijgt hangt vooral af van de aankoopprijs van de auto die je bij de dealer wilt gaan kopen. Ga ook altijd bij meerdere dealers langs, zodat je de aanbiedingen met elkaar kunt vergelijken.

Auto zelf verkopen aan particulier

Indien je je auto niet via de ANWB verkoopservice wilt verkopen, maar op sites als Marktplaats.nl, Autotrack.nl, Autotrader.nl, Autoscout24.nl, Autowereld.nl of Gaspedaal.nl is het zaak om je advertentie te laten opvallen. Er staan op dit soort websites RDW check inruilwaardetienduizenden autoadvertenties. Mocht je een advertentie hebben die te weinig opvalt, dan zullen er weinig tot geen mensen reageren. Bij het maken van een advertentie is het daarom belangrijk om belangrijke zaken als type, merk bouwjaar, type motor, APK en het aantal kilometer te allen tijde te vermelden. Ook het noemen van bijzonderheden, zoals een radio of het noemen van het soort banden, is aan te raden. Sommige verkopers benoemen de minpunten van de auto niet, maar dit is juist verplicht. Bovendien word je als verkoper gezien als betrouwbaar, omdat je minpunten zoals een roestplek of een kras hebt vermeld in de advertentie. Voordelen van een kenteken achterhalen. Het toevoegen van zoveel mogelijk foto’s is slim. Niet alleen van de buitenkant, maar eveneens van het interieur en onder de motorkap.

Zelf je auto verkopen heeft, zoals aangegeven, het mogelijke voordeel dat je er meer geld aan over kunt houden dan wanneer je je auto via de ANWB verkoopt of inruilt bij een dealer. Vóór de verkoop kun je de ANBW waarde auto tool gebruiken, zodat je de actuele ANWB dagwaarde krijgt te zien. Vervolgens kun je gaan adverteren. Op een site zoals Marktplaats.nl kost het plaatsen van een verkoopadvertentie voor een auto 26 euro. Zelf dien je, nadat je een koper hebt gevonden, te zorgen voor het vrijwaringsbewijs, de overschrijving en de verdere (financiële) afhandeling. Hoewel het meer geld kan opleveren, levert het vooral meer werk op als je het vergelijkt met het verkopen van je auto via de ANWB of het inruilen van je auto via een dealer. Je zult bij particuliere verkoop zelf met geïnteresseerden moeten onderhandelen, geïnteresseerden zullen een proefrit willen maken, et cetera. Wil je geen gebruik maken van de ANWB verkoopservice dan raden wij aan om de auto via Marktplaats te verkopen. Marktplaats.nl is een van de grootste websites voor het kopen en kopen van tweedehands auto’s. Je kunt de ANWB waarde van jouw auto gebruiken om een verkoopsprijs te bepalen. Gebruik de ANWB dagwaarde als uitgangspunt en kijk vervolgens voor wat voor bedragen vergelijkende auto’s te koop staan. Wil je de auto snel verkopen dan kun je net onder de vraagprijs van vergelijkbare auto’s gaan zitten. Overigens kun je dan beter kiezen voor de ANWB autoverkoopservice aangezien de auto dan gegarandeerd wordt verkocht. Veel succes met het verkopen van je auto auto-occasions.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

1 Comment

downarrow uparrow

Leave A Comment