Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen

ANWB AUTOWAARDE

De ANWB autowaarde geeft een zeer goed beeld van wat je auto op dit moment waard is. Vandaar dat veel mensen gebruik maken van de ANWB koerslijst. Wij leggen graag uit waar je precies op moet letten bij de ANWB auto waarde.

Wat is de ANWB autowaarde?

Bij de ANWB kun je een waardebepaling laten doen. Met de ANWB / BOVAG koerslijsten krijg je direct inzicht in de dagwaarde auto. Deze waardebepaling kun je gebruiken om de vraagprijs te bepalen bij de verkoop van je auto. Bij het kopen van een auto kun je de waardebepaling gebruiken om te controleren of de vraagprijs overeenkomt met de marktwaarde.

Er zijn meerdere manieren om de richtprijzen van auto’s te bepalen. Dat kan via de ANWB, maar ook hier: Wat is de waarde van mijn auto? Natuurlijk kun je de prijs ook zelf schatten, maar via de ANWB koerslijst is het mogelijk om achter de autowaarde te komen.

Bepaal de waarde met de kentekencheck

Heb je de waarde van je auto nodig? Door het invoeren van je kenteken en de huidige kilometerstand kan je snel de autowaarde opvragen. Door het uitvoeren van een kentekencheck kun je meteen zien wat de waarde van je auto is.

Voor hoeveel verkoop ik mijn auto?

Het verkopen van een auto kan op verschillende manieren worden geregeld. Je kunt een briefje met ‘Te Koop’ op je auto plakken, maar echt effectief is dat tegenwoordig niet meer. Veel mensen zetten hun auto online te koop (bijvoorbeeld via Marktplaats), ruilen hun auto in of kiezen voor de ANWB Verkoopservice.

Bij het verkopen van een auto zal je een verkoopprijs moeten bepalen. De kans is alleen groot dat je auto niet zal opvallen tussen de vele andere advertenties. Vraag jezelf dus af wat de verkoopprijs moet zijn en maak een mooie verkoopadvertentie. Het antwoord op de vraag ‘hoeveel is mijn auto waard ’ kun je nu ook online berekenen.

ANWB AUTOWAARDE

HOE WERKT DE ANWB KOERSLIJST?

Op de site van de ANWB kun je de waarde van elke auto opvragen op basis van de ANWB koerslijst. Daarna kun je bepalen of je gebruik wilt maken van de ANWB autoverkoopservice. Meer over het berekenen van de autowaarde middels de ANWB waardecheck lees je in de volgende alinea. De ANWB koerslijst is handig als je een auto wilt kopen, verkopen of de dagwaarde berekenen. Voor auto’s met grijs kenteken of auto’s ouder dan 18 jaar kun je de koerslijst niet gebruiken.

Gratis de ANWB dagwaarde bepalen

Bij de koerslijst van de ANWB kun je op twee verschillende manieren de waarde opvragen. Dat kan door het kenteken in te voeren en een kenteken check bij de ANWB te doen. Naast de kentekencheck bij de ANWB kun je ook zoeken op merk en type. Vul het volgende in:

  • het merk
  • het type
  • het bouwjaar
  • de bouwmaand
  • soort brandstof
  • deuren en transmissie.

en ontvang gratis de dagwaarde. Daarna kun je besluiten of je jouw auto wilt verkopen via de ANWB autoverkoopservice.

DE ANWB auto waarde

Gebruik de waarde die uit de ANWB / BOVAG koerslijst rolt alleen als een indicatie van de waarde. De waarde van een voertuig hangt ook af van het onderhoud, de huidige staat, eventuele mankementen, de kilometerstand en de accessoires. De verkoopwaarde geeft een wel goede indicatie en geeft de gemiddelde prijs van een schadevrij voertuig aan. Als je auto in uitstekende staat is, maar er is weinig vraag naar, dan zul je bij de verkoop waarschijnlijk niet het gewenst bod krijgen. Misschien moet je zelfs een bod moeten accepteren wat lager ligt.

Wat heeft invloed op de waarde van je auto

Zelfs de kleur heeft invloed op de waarde van een voertuig. Uiteraard heeft de mate van gebruik heel veel invloed op de waarde van een auto. Zo hebben de kilometerstand en het schadeverleden van een auto veel invloed op de dagwaarde. Wil je graag je auto verkopen en wil je de zekerheid dat de auto ook verkocht wordt? Maak dan gebruik van de ANWB autoverkoopservice. Er geldt een 100% verkoopgarantie en binnen twee dagen na verkoop staat het geld op je rekening. Met de ANWB autoverkoopservice betaal je alleen een kleine vergoeding zodra je auto verkocht wordt.


DOE RDW KENTEKEN CHECK NU!

Wat is de inruilwaarde van je auto?

Wil je een nieuwe auto kopen en de inruilwaarde van je huidige auto weten? Dit kun je doen bij de ANWB. Met de ANWB koerslijst kun je snel de huidige waarde van je auto bepalen. De waarde die je via de tool van de ANWB te zien krijgt, is niet het bedrag wat je ontvangt. Sommige autobedrijven betalen nou eenmaal meer voor je auto dan andere autobedrijven. Het inruilen van een auto voor een andere auto heeft als voordeel dat je je auto snel kwijt bent, zonder gedoe.

Je auto inruilen

Wil je je eigen auto graag inruilen bij een dealer? Dan raden we je aan om de auto te verkopen met de ANWB autoverkoopservice. Via de site van de ANWB kun je direct je auto aanmelden om te worden verkocht. De ANWB autoverkoopservice biedt een 100% verkoopgarantie voor het verkopen van je auto. Dit scheelt jou heel veel tijd. Wil je een auto verkopen zonder zorgen? Kies dan voor de ANWB autoverkoopservice.

ANWB bepaalt de waarde met vergelijkbare auto’s

Via de ANWB autoverkoopservice is het mogelijk om de waarde van je auto te bepalen. Per mail ontvang je een indicatieve waardebepaling. Let op: er zit een verschil tussen de waardebepaling bij de ANWB Autoverkoopservice en de BOVAG koerslijst. Bij de autoverkoopservice van de ANWB wordt de richtprijs bepaald door de gemiddelde biedingen op een vergelijkbaar aanbod van auto’s. Dit bedrag is iets lager dan het bedrag wat onder ‘inruil bij autobedrijf bedrag’ staat bij de ANWB BOVAG koerslijst. Dat komt omdat het hier gaat om de richtprijs bij inkoop en niet om de inruilprijs.

Wat krijg je precies voor je auto?

Wil je geen indicatie, maar een precieze verkoopwaarde? Vraag dan een gegarandeerd bod aan. Je kunt dit doen door een kenteken check op de ANWB website. Dit kost je € 29,95. Binnen een aantal werkdagen ontvang je een nauwkeurig bod. Hierbij wordt onder meer rekening gehouden met schade, de staat van het voertuig en de kleur. Een gegarandeerd bod bij de ANWB heeft als voordeel dat je precies weet welke verkoopprijs je kunt vragen. Je kunt met zo’n bod langsgaan bij een dealer of auto verkoper en eventueel onderhandelen over de prijs. Het is hiernaast mogelijk om je auto te verkopen voor het bod wat je hebt ontvangen bij de ANWB Autoverkoopservice. Je kunt je auto ook aan een particulier verkopen.

Hoe kan je het best je auto verkopen?

Met de ANWB autowaarde heb je een houvast om je auto te gaan verkopen. Essentieel is dat je weet hoeveel je auto waard is volgens de ANWB, omdat dit een echte betrouwbare bron is. Iedereen weet dat in Nederland de ANWB een betrouwbare partij is. Met de autowaarde ANWB in de hand kan je op drie manieren je auto verkopen.

  1. AUTO VERKOPEN BIJ ANWB AUTOVERKOOPSERVICE

De ANWB kan de auto kopen en dit heeft een aantal voordelen. Je auto wordt namelijk gegarandeerd verkocht. Dit gaat razendsnel, want binnen 3 dagen heb je je auto al verkocht en twee werkdagen na verkoop staat het bedrag al op je rekening. Je krijgt een redelijke prijs voor je auto, want de ANWB autowaarde is redelijk betrouwbaar. Bij het verkopen van je auto bij de ANWB betaal je € 29,95 servicekosten. Je hebt geen administratieve rompslomp en het levert geen stress op. Wil jij dus gegarandeerd jouw auto verkopen via de ANWB? Doe dan direct een kenteken check met je autogegevens. Vul het bouwjaar en aantal gereden kilometers in om de autowaarde te berekenen. Als de dagwaarde die de ANWB opgeeft je bevalt, kun je online direct jouw auto te koop aanbieden.

  1. AUTO INRUILEN BIJ EEN DEALER

Voordat je naar de dealer gaat is het raadzaam om de waarde van je auto op de site van de ANWB te berekenen. Zo sta je sterker tijdens de onderhandeling(en). Of je bij een dealer een goede prijs krijgt hangt vooral af van de aankoopprijs van de auto die je bij de dealer wilt gaan kopen. Ga ook altijd bij meerdere dealers langs, zodat je de aanbiedingen met elkaar kunt vergelijken.

  1. AUTO ZELF VERKOPEN AAN PARTICULIER

Indien je je auto niet via de ANWB verkoopservice wilt verkopen, maar op sites als Marktplaats.nl, Autotrack.nl, Autotrader.nl, Autoscout24.nl, Autowereld.nl of Gaspedaal.nl is het zaak om je advertentie te laten opvallen. Er staan namelijk altijd veel auto’s te koop.

Maak een duidelijke en eerlijke advertentie. Dus niet alleen alle pluspunten, maar ook zeker de nadelen van de auto. Ook zijn er voordelen van het achterlaten van een kenteken. Het toevoegen van zoveel mogelijk foto’s is slim. Niet alleen van de buitenkant, maar eveneens van het interieur en onder de motorkap.

Maak je eigen afweging

Zelf je auto verkopen heeft, zoals aangegeven, het mogelijke voordeel dat je er meer geld aan over kunt houden dan wanneer je je auto via de ANWB verkoopt of inruilt bij een dealer. Vóór de verkoop kun je de ANWB waarde auto tool gebruiken, zodat je de actuele dagwaarde krijgt te zien. Vervolgens kun je betaald gaan adverteren. Daarnaast moet je zelf, nadat je een koper hebt gevonden, zorgen voor het vrijwaringsbewijs, de overschrijving en de verdere (financiële) afhandeling.

Gebruik nu de ANWB autowaarde controle

Je kunt de ANWB autowaarde van jouw auto gebruiken om een verkoopsprijs te bepalen. Gebruik de ANWB autowaarde als uitgangspunt en kijk vervolgens voor wat voor bedragen vergelijkende auto’s te koop staan. Wil je de auto snel verkopen? Dan kun je net onder de vraagprijs van vergelijkbare auto’s gaan zitten. Je kunt dan beter kiezen voor de ANWB autoverkoopservice, omdat de auto dan gegarandeerd wordt verkocht. Veel succes met het verkopen van je tweedehands auto.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

1 Comment

downarrow

Leave A Comment