Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen

RDW Kenteken check

In Nederland hebben we de RDW Kenteken check. Een prachtige mogelijkheid om alles te weten te komen over jouw auto. En dit gaat niet alleen over de voertuiggegevens, maar juist ook alles over schade, de kilometerstanden en de waarde van de auto.

Wat is DE RDW KENTEKENCHECK?

Je kan zeggen dat je met een RDW Kentekencheck een auto gaat controleren met het kenteken. In Nederland past bijna iedereen deze vertrouwde manier van het controleren van je autogegevens toe. Het is een gratis, maar zeer uitvoerig kenteken rapport met alle mogelijke gegevens van je auto.

De RDW verzamelt al onze gegevens

Het mooie in Nederland is dat de RDW alle gegevens rondom jouw auto verzameld. En deze gegevens zijn gewoon voor iedereen beschikbaar in een RDW-rapport. Doordat elke controle van de auto, bijvoorbeeld in een garage, wordt alles digitaal opgeslagen. Dit geldt dan ook voor het aantal eigenaren, maar ook de schade en reparaties die aan de auto gedaan zijn.

De RDW Kentekencheck is essentieel bij het kopen van een auto

Miljoenen hebben al gebruik gemaakt van deze gratis kentekencheck. Gelukkig maar want hierdoor zijn duizenden miskopen voorkomen. Als je de RDW kenteken check niet uitvoert, loop je het gevaar dat je een slechte auto koopt. Dit kan te maken met het aantal gelopen kilometers, maar ook zeker met de diverse schades die de auto al heeft opgelopen

Makkelijk en snel

Deze RDW check op basis van de kentekenregistratie platen van het voertuig geeft de mogelijkheid om elk nummerbord te zoeken op basis van de kentekenreeks. Als je wel eens een tweedehands auto hebt gekocht, heb je vast de RDW kentekencheck uitgevoerd. Voer je kenteken online in, en je ontvang direct de benodigde gegevens over jouw auto.

Hoe werkt de RDW KENTEKEN CHECK?

De kenteken check RDW is een methode om, op basis van kentekengegevens, inzicht te krijgen in alle geregistreerde voertuiggegevens. Je kunt gratis met je kenteken informatie opvragen om daarmee inzicht te krijgen in het autoverleden. De check op onze website geeft daarmee inzicht in de algemene voertuiggegevens inclusief gedetailleerde autowaarde en autohistorische data zoals het schadeverleden, de kilometerstand, eigenarenhistorie en onderhoudsgeschiedenis.

Welke informatie krijg je GRATIS?

In Nederland is elk voertuig altijd gekoppeld aan een specifiek kenteken waarbij de voertuiginformatie wordt beheerd door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Er wordt dan ook vaak gesproken over de RDW check of de RDW kenteken check. Met het gratis basisrapport krijg je de volgende gegevens:

 1. De auto in vogelvlucht: kort verhaaltje over de belangrijkste details van je auto.
 2. Algemene informatie: merk, type, kleur, bouwjaar, nieuwprijs, brandstof, vermogen, 0-100 km/h, topsnelheid, transmissie, aantal eigenaren, importauto en geldigheid APK.
 3. Motor en milieu: vermogen, koppel, aantal cilinders, cilinderinhoud, verbruik stad en snelweg, CO2 uitstoot en zuinigheidslabel.
 4. WOK controle: indien deze positief is, heeft de auto aandacht nodig.
 5. APK-resultaten: Data en eventuele aandachtspunten.
 6. Terugroepacties: moet de auto naar de garage en uitleg waarom.
 7. Gestolen voertuig controle: controle van kenteken door politie, verzekeraar en RDW.
 8. Alarmsysteem: welk alarmsysteem heeft de auto.
 9. Maten en gewichten: alle standaard essentiële maten en gewichten van de auto.
 10. Onderstel: over wielophanging, vering, remmen en draaicirkel.
 11. Service en garantie: tot wanneer lopen deze onderdelen.
 12. Vloeistoffen: wanneer en welke motorolie moet erin.
 13. Prestaties: vermogen, koppel en (top)snelheid.
 14. APK en historie: Data en extra gegevens.
 15. Bandenmaten: voor- en achterbanden.
 16. Wegenbelasting: handig overzicht per provincie.
 17. Overige informatie: van uitvoering tot en met tankinhoud.
 18. Indicatie maandelijkse kosten: wegenbelasting, brandstof, onderhoud, banden en verzekering.

 


DOE RDW KENTEKEN CHECK NU!

In opdracht van de Nederlandse overheid

Dat een kenteken check RDW mogelijk is komt doordat alle voertuigen en auto’s in Nederland worden geregistreerd door de RDW. Het RDW is een semi overheid organisatie welke, in opdracht van de Nederlandse overheid, toezicht houdt op alle voertuigen die op de Nederlandse weg rijden. De organisatie heeft de volgende vier doelstellingen:

 • Toelating voertuigen: Het toelaten van voertuigen (auto’s, scooters, caravans en motors) en gerelateerde onderdelen op de Nederlandse en Europese markt.
 • Toezicht en controle: Middels een netwerk van RDW erkende bedrijven controle uitoefenen op onder andere de technische staat van deze voertuigen.
 • Registratie en informatieverstrekking: Alle informatie opslaan en beheren en het verstrekken van deze data aan relevante stakeholders.
 • Uitgifte van documenten: Als beheerder van alle data is het RDW verantwoordelijk voor de uitgifte van alle documenten die eigenaren nodig hebben om een voertuig in het bezig te hebben.

Het kentekenregister

Sinds 2008 is de RDW houder van het basisregister voertuigen. In dit kentekenregister staan alle voertuiggegevens en de informatie van de eigenaar van het betreffende voertuig. Deze database van RDW kenteken gegevens is gratis op te vragen waarbij het mogelijk om elk in Nederland geregistreerd kenteken op te zoeken.

Veel organisaties en bedrijven maken gebruik van deze database middels het zoeken van een auto op kenteken. In de volgende alinea meer over het gebruik van de database door bedrijven en instanties.

CENTRAAL JUSTITIEEL INCASSO BUREAU (CJB)

De RDW houdt bij welk voertuig op welke naam geregistreerd staat. Van deze gegevens maakt onder meer het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) gebruik, het CJIB moet namelijk een adres hebben om de boete heen te sturen. Door deze koppeling is het dus mogelijk om elke Nederlandse auto op kenteken te zoeken. Auto op kenteken zoeken? Een kenteken natrekken geeft instanties als de CJB de tool om dit snel te doen.

Voor iedereen de voertuiggegevens beschikbaar

Voor particulieren is het met een kentekencheck niet mogelijk om persoonsgebonden informatie te achterhalen. Je kunt niet zomaar als particulier de privé gegevens van een ander persoon aan de hand van een kenteken opvragen. Wat je wel kunt zien is praktisch alle niet privacygevoelige informatie die het RDW kentekenregister te bieden heeft. De RDW kentekencheck geeft dus inzicht in alle RDW voertuiggegevens.

Ook makkelijk voor het geven van een boete

Heb je te hard gereden en ben je geflitst? Dan kan het CJB jou, op basis van de geregistreerde gegevens, een boete toesturen. Bij sommige boetes kun je via de site van het CJB de “flitsfoto” bekijken. Zo weet je zeker dat het jouw kentekenplaat was welke geflitst was. Ook kun je in beroep tegen een eventuele bekeuring.

CJB Kenteken check

Afbeelding: CJB.nl

 


DOE RDW KENTEKEN CHECK NU!

KENTEKEN CHECK RDW

Dankzij de RDW kenteken database kun je uiterst betrouwbaar een auto kenteken check doen. Met de RDW kentekencheck op deze pagina krijg je altijd de meest recente gegevens uit de RDW database. Het zijn zelfs real-time gegevens, dus je bent 100% up to date op het moment dat je de autogegevens controleert. Het mooie is dat deze gegevens door ons gratis beschikbaar worden gesteld.

Je kentekenen is een uniek nummer

Met deze gratis online kenteken opzoeken kunt u alle belangrijke gegevens over de auto of het voertuig van uw keuze binnen enkele minuten controleren, zodat u de RDW niet hoeft te bezoeken om relevante gegevens te krijgen. Onze eenvoudig te gebruiken en supersnelle nummerplaat-opzoektool is precies wat u nodig hebt! Het bespaart u onnodige rompslomp en hoofdpijn:

 1. Voer uw kenteken op deze pagina online in
 2. Ontvang alle gratis real-time gegevens in het basisrapport
 3. Kies voor eventueel extra gegevens-rapporten over jouw auto

Nog meer informatie over de auto

Naast het gratis basisrapport zijn werkelijk alle mogelijke gegevens van de auto verzameld. Het kan zeer prettig zijn om deze rapporten ook te lezen. Bij het invullen van het kenteken op deze site, kun je ook de andere rapporten aanvragen. Het gaat hier om de volgende gegevens:

 • Schaderapport: om te kijken of de auto’s specifieke schades heeft gehad
 • Tellerrapport: voor de controle van de juistheid van de kilometerstand
 • Eigenaren: hoeveel eigenaren de auto heeft gehad
 • Waarderapport: hiermee kan je de huidige waarde van de auto bepalen
 • Chassisnummer: voor de controle met het VIN-nummer

RDW Kentekencheck voor speciale gevallen

Het gebeurt weleens dat er iets vreemds aan de auto is met de auto die je wil kopen. Daarom wil je alles te weten komen over je auto. Gelukkig zijn de meeste gegevens bekend bij de RDW. Hieronder noemen we een paar speciale gevallen waarbij een RDW kentekencheck essentieel is:

Juridische staat van het voertuig

Van vrijwel elke gestolen auto wordt aangifte gedaan bij de politie. Als er aangifte wordt gedaan van een gestolen auto dan wordt dit direct geregistreerd in de RDW database. Met de nummerbord check voorkom je dat je een gestolen auto koopt. Wij adviseren je om altijd een auto te checken op kenteken. Zo voorkom je dat je een gestolen auto koopt. Ook met een importauto is het raadzaam om een chassischeck te doen. Zeker met het importeren van voertuigen bestaat de kans op een gestolen wagen.

Omgekat voertuig

Bij het omkatten van een voertuig is het VIN nummer (voertuigidentificatienummer) van een andere auto gekopieerd. Men heeft dus het chassisnummer van een andere auto op de auto gemonteerd. Dit wordt vaak gedaan bij auto’s met niet te herstellen schade. Is er sprake van een omgekatte of gekloonde auto dan zijn ook alle kentekenpapieren of de kentekencard vervalst. De check op onze site geeft hier helaas geen uitsluitsel over. Immers, de kenteken gegevens die u controleert verwijzen naar een echt bestaand voertuig.

Unieke gevallen

Omdat de binnengekomen gegevens bij de RDW tijd nodig hebben om verwerkt te worden, kan het gebeuren dat de database nog niet compleet is. Bijvoorbeeld als een auto net gestolen is. Dat vind je dan niet terug op onze RDW kentekencheck. Een kenteken natrekken is dus geen vrijgeleide. De RDW kenteken gegevens worden bij wijzigingen wel zo snel mogelijk bijgewerkt in de database. Als je een auto tegen een belachelijk lage prijs koopt, moet je meer doen dan alleen het kenteken opzoeken in een openbaar register.

Kies nu voor jouw eigen RDW Kentekencheck

Wat de reden ook is voor jouw eigen RDW Kentekencheck, wij zijn erg blij dat het kan in Nederland. Alles rondom de gegevens van de auto is goed geregeld, en voor iedereen makkelijk en gratis online beschikbaar. Voer nu jouw kenteken in, en kom alles te weten over jouw auto!

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

28 Comments

downarrow uparrow