Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen

Gratis Kenteken check

Een zeer handige manier om alles over je auto te weten te komen is onze gratis kenteken check. Je voert eenvoudig een kenteken in, en je krijgt (dankzij de RDW) in een overzichtelijk rapport al jouw auto gegevens. De meeste gegevens van deze kentekencheck zijn gratis, maar je kan zelfs speciale rapporten krijgen zoals een schaderapport. Voer nu gratis je kenteken in en kom alles over jouw auto te weten.

HOE WERKT EEN GRATIS KENTEKENCHECK?

In Nederland heeft elk voertuig een uniek kenteken. Dit betekent dat zelfs als het voertuig van eigenaar verandert, het kenteken hetzelfde blijft. De gegevens van het voertuig die bij het kenteken horen zoals merkinformatie, type, model, motor, afmetingen en voertuighistorie, veranderen natuurlijk niet. Maar andere gegevens wel. Denk hierbij aan de kilometerstand, maar ook schades die geweest zijn. Met de gratis kentekencheck kan je al deze gegevens opvragen.

Vergeet jouw kentekencheck niet

Als je een auto gaat kopen, wil je weten of de gegevens kloppen. Het is dus absoluut essentieel om een kentekencheck uit te voeren voordat u een gebruikte auto koopt. Er is veel aan voertuiginformatie te traceren voordat u uw definitieve beslissing neemt. Via onze website kunt u een gratis kentekencheck en de complete voertuighistoriegegevens in één stap opvragen.

KENTEKEN CHECK VOOR AUTOKOPERS

Gaat u een tweedehands auto kopen? Dan is het advies om de gegevens van de auto te gaan controleren. Met de kentekencheck die in de basis gratis is, kan dat makkelijk en snel. Met deze eenvoudige controle kunt u veel interessante informatie verzamelen over de auto in kwestie. Dit is belangrijk want het hele proces van het kopen van een auto moet nauwkeurig gebeuren.


DOE RDW KENTEKEN CHECK NU!

Ontvang het rapport met algemene en technische informatie. Technische gegevens en wok controle of schadehistorie zijn beschikbaar in het rapport.

Ontvang het rapport met algemene en technische informatie

Minder betalen voor de auto

Wanneer u een kentekencontrole uitvoert, kunt u snel en gemakkelijk de datum van de laatste eigendomsoverdracht achterhalen. Dit kan inzichtelijk zijn omdat het u een duidelijk idee geeft van hoe lang de auto in het bezit van de dealer is geweest. Als u na een kentekencheck ontdekt dat de auto enkele maanden bij de dealer stond, zou dit kunnen betekenen dat hij de auto na al die tijd zou willen verkopen. Dit geeft u de mogelijkheid om te onderhandelen over de verkoopprijs en u heeft meer kans om de auto voor een lagere prijs te kunnen bemachtigen.

Doe nu jouw snelle en gratis controle

Als u meer te weten wilt komen over een bepaald voertuig, dan kunt u alles wat u wilt weten in een voertuiggeschiedenisrapport vinden. Het grootste voordeel van een kentekencheck is dat hij volledig gratis is. Niets zou u dus tegen moeten houden. Zijn er nog andere voordelen? Welnu, via een snelle registratiecheck kunt u ook de dagwaarde, schadegeschiedenis, kilometerstand, inruilwaarde en te betalen wegenbelasting vinden.

Rapport met Wegenbelasting

Meer schadeproblemen dan je zou denken

Er zijn veel auto’s die schade hebben gehad. Het is goed om te weten welke schade dat was, en of deze goed gerepareerd is. Naar schatting heeft bijna 50% van de auto’s in Nederland in het verleden schade opgelopen. De RDW heeft een database die alle schade nauwkeurig bijhoudt, of het nu gaat om eenvoudige blikschade of enorme voertuigschade. Door een kentekencontrole te doen, kunt u de omvang van de schade vaststellen en zien wanneer de schade gerapporteerd werd.

Kentekencheck: Meer Schadeproblemen dan je zou denken

Welke gegevens krijgt u met onze kenteken check?

Wij hebben hieronder de opsomming gemaakt van welke gegevens u precies kunt ontvangen met de kentekencheck.

EIGENARENHISTORIE

Eigenarenhistorie met aantal eigenaren

Belangrijk om te weten is welke eigenaren de auto precies heeft gehad.

 • Hoeveel eigenaren de auto heeft gehad: als een auto veel eigenaren heeft gehad, zegt dat veel over de kwaliteit van de auto. Het kentekenrapport bevat een overzicht van alle soorten eigenaars, privé of zakelijk, die het voertuig hebben gehad en hoe lang het voertuig eigendom is geweest.
 • Registratiedatum: wanneer is de auto voor het eerst geregistreerd in Nederland.
 • Kilometerstanden: wanneer het voertuig van eigenaar veranderde. Dit kan u een idee geven over hoe vaak het voertuig gebruikt is en geeft een goede schatting voor de levensverwachting.

Ontdek of de auto is gestolen. Controle van gestolen voertuig staat in het rapport.

Gestolen voertuig controle

KILOMETERSTAND / KM Stand / TELLERSTAND

Natuurlijk wil je weten of de kilometerstand klopt. Dit kan door te kijken of alle aanwezige gegevens logisch zijn.

 • Juiste standen: bij iedere APK beurt.
 • Kilometeroverzicht: hoeveel kilometer is er in de loop van de tijd gereden.
 • Registraties: wie heeft er hoeveel kilometer gereden.

Lening OP HET VOERTUIG

Je wil zeker geen auto kopen waar nog een openstaande lening bij zit.

 • Het kopen van een voertuig met een lening: dit kan tot ongewenste problemen leiden. Het kan leiden tot inbeslagname van het voertuig als de lening niet wordt afbetaald. Daarom is het verstandig om een grondige achtergrondcontrole uit te voeren voordat u een tweedehands auto koopt.
Tellerrapport

SCHADEVERLEDEN – EN ONGEVALLEN GESCHIEDENIS

Er kan van alles met de auto gebeurd zijn. Dit kan een reden zijn om de auto niet te kopen.

 • Details over problemen: eerdere ongevallen, schade door overstromingen en vermeldingen van bergingen.
 • Een controle kan u ook helpen bepalen of de eigenaar van het voertuig ook dezelfde persoon is die de auto verkoopt.

WOK- (WACHT OP KEUREN) STATUS

Het is niet verstandig een auto te kopen die nog gekeurd moet worden.

WOK controle
 • WOK-status: wordt aan een auto toegekend wanneer het kentekenbewijs tijdelijk is ingetrokken en de status verdwijnt zodra de RDW de auto heeft goedgekeurd. De WOK-geschiedenis is een betrouwbare indicatie van de schadehistorie van een auto. Met een eenvoudige kentekencontrole kunt u toegang krijgen tot de WOK-status van een auto, waardoor het risico op het kopen van een auto met een donker verleden geminimaliseerd wordt. Ondanks een WOK-rapport kan de auto in goede staat verkeren, maar een WOK-status heeft altijd een negatief effect op de autowaarde.


DOE RDW KENTEKEN CHECK NU!

Schadehistorie van een auto

Onjuiste kilometerstanden en terugdraaiingen

Er kan met de auto gesjoemeld zijn. Veel voorkomend probleem is de kilometerstand.

 • Een verkoper kan een kilometerteller illegaal terugdraaien om de kilometerstand te verlagen en zo de uiteindelijke verkoopprijs van een voertuig te verhogen.

Waarde-indicatie en kostenberekening

Je kan zelfs een goede inschatting maken van de waarde van de auto.

 • Als de auto jonger is dan 10 jaar, kunnen we een schatting maken van de huidige autowaarde. Bovendien kan in de meeste gevallen een vrij nauwkeurige kostenberekening worden uitgevoerd, waarmee u inzicht krijgt in de kosten per kilometer en kosten per maand.
Autowaarde

APK-STATUS

Misschien wel het eerste wat je controleert: tot wanneer is de auto gekeurd.

 • Om de onderhoudskosten van uw voertuig binnen een korte periode na aankoop te beteugelen, kunt u het beste een RDW kentekencheck uitvoeren. Tijdens een APK keuring wordt altijd de kilometerstand van het voertuig genoteerd, wat inzicht geeft of de kilometerteller is teruggedraaid. Desondanks is dit, helaas, een grote reden tot bezorgdheid in Nederland.

WAAROM IS HET BELANGRIJK OM DE AUTOGESCHIEDENIS TE KENNEN DOOR een KENTEKENCHECK?

Het is zeer belangrijk om de werkelijke geschiedenis van de gebruikte auto die u wilt kopen te kennen. Het kan gebeuren dat zelfs de huidige verkoper zich niet volledig bewust is van deze feiten, omdat hij geen uitgebreide controle heeft uitgevoerd. Deze dingen hebben een enorme impact op het leven en de waarde van de auto. Het uitvoeren van een kenteken check is erg belangrijk en kan problemen in de toekomst voorkomen. De meeste gegevens zijn helemaal gratis op te vragen met onze online kenteken check.

Het kopen van een auto is een belangrijke beslissing

Vergelijk de gegevens die u van de voertuigregistratie ontvangt met de informatie die de verkoper verstrekt over het voertuig. Indien u niet tevreden bent met de verstrekte informatie, is het raadzaam om niet verder te gaan met de deal. Bovendien, wanneer u na een registratiecontrole ontdekt dat het voertuig niet beschikt over een geldige APK, is het verstandig om tweemaal na te denken alvorens de auto aan te schaffen. Een auto zonder geldige APK-keuring vereist vaak aanzienlijk onderhoud binnen een korte periode na aankoop.

APK-keuring

Ook wanneer het voertuig nog slechts een maand, of korter, een geldige APK heeft, adviseren we tegen de aankoop ervan. Dit komt doordat verkopers mogelijk al op de hoogte waren dat het voertuig de nieuwe APK-keuring niet zou doorstaan, en ze daarom trachten het voertuig te slijten met de oude APK. Het is altijd verstandig om de vervaldatum van de APK zorgvuldig te controleren. Een nieuwe APK op de auto biedt natuurlijk geen garantie, aangezien deze keuring vooral gericht is op de veiligheid van het voertuig.

APK afkeurpunten

Uitdagingen bij het kopen van een tweedehands auto

Voor de meeste mensen is het kopen van een tweedehands auto best een uitdaging. U doet dit immers niet elke dag, dus u moet extra voorzichtig zijn om een goede aankoop te doen die uw tijd en geld waard is. Zorg ervoor dat de auto in goede staat is en u niet wordt gedupeerd door de handelaar of vorige eigenaars van het voertuig. Daarom is het uitvoeren van een gratis kenteken check essentieel. Op deze manier kan je met een zeker gevoel je auto gaan kopen.

Gebruik nu onze gratis kenteken check

Een gratis kenteken check kan niet garanderen dat u een goede, gebruikte auto aanschaft. Een fysieke inspectie door een automonteur is nog altijd het beste. Maar een kenteken check gratis uitvoeren is een goede eerste stap die u tijd en geld bespaart. En het kan u beschermen tegen het kopen van een auto met een ongewenst verleden.  Je kunt de volgende uitgebreide gegevens over de auto krijgen:

 • Algemeen  Voertuiggegevens (Merk, Model, Type, Uitvoering)
 • APK Vervaldatum & Historie
 • Eigenarenhistorie
 • Brandstof
 • Catalogusprijs
 • Brandstofverbruik
 • Gedetailleerde Waarde auto
 • Co2 uitstoot
 • Wegenbelasting tarief
 • Gewichten auto
 • Brandstofmotor
 • Schadehistorie
 • KM Stand / Tellerstand / NAP


DOE RDW KENTEKEN CHECK NU!

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu