Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen

Gratis Kenteken check

Onze gratis kenteken check is een makkelijke manier om alles over je auto te weten te komen. Je voert gewoon een kenteken in en je ontvangt alle autogegevens in een overzichtelijk rapport. De meeste gegevens van deze kentekencheck zijn gratis, maar je kunt tegen betaling ook speciale rapporten krijgen, zoals een schaderapport. Voer nu gratis je kenteken in en kom alles te weten over je nieuwe auto.

HOE WERKT EEN GRATIS KENTEKENCHECK?

In Nederland heeft elk voertuig een uniek kenteken. Als het voertuig van eigenaar verandert, dan blijft het kenteken hetzelfde. De gegevens van het voertuig die bij het kenteken horen, zoals merkinformatie, type, model, motor, afmetingen, aantal zitplaatsen en voertuighistorie veranderen natuurlijk niet. Maar andere gegevens wel. Denk hierbij aan de kilometerstand, maar ook opgelopen schades. Met de gratis kentekencheck kun je al deze gegevens eenvoudig checken met het kenteken.

Vergeet jouw RDW kentekencheck niet

Als je een auto gaat kopen, dan wil je zeker weten dat de gegevens kloppen. Het is dus absoluut essentieel om een kentekencheck uit te voeren voordat je een gebruikte auto koopt. Er is veel voertuiginformatie die je kunt opvragen voordat je een definitieve beslissing neemt. Via onze website kun je een gratis kentekencheck doen en meteen de historische voertuiggegevens opvragen.

KENTEKEN CHECK VOOR AUTOKOPERS

Ga je een tweedehands auto kopen? Dan adviseren we om eerst de gegevens van de auto te checken. Met de kentekencheck verzamel je snel alle belangrijke informatie over de auto. In het basisrapport staat algemene en technische informatie, zoals de technische gegevens, bouwjaar, wok-status of schadehistorie.

Ontvang het rapport met algemene en technische informatie. Technische gegevens en wok controle of schadehistorie zijn beschikbaar in het rapport.

Voorbeeld uit het rapport:

gratis kenteken check: Ontvang het rapport met algemene en technische informatie

Minder betalen voor de auto

Als je een kentekencontrole uitvoert, kun je snel en gemakkelijk de datum van de laatste eigendomsoverdracht achterhalen. Dit kan handig zijn, omdat je duidelijk kunt zien hoe lang de auto in het bezit van de dealer is geweest.

Als je na een kentekencheck ontdekt dat de auto al een paar maanden bij de dealer staat, dan kun je rekening houden met het feit dat hij waarschijnlijk graag van de auto af wil. Dit geeft je de mogelijkheid om te onderhandelen over de verkoopprijs. Je hebt dan meer kans om de auto voor een lagere prijs te kopen.

Doe nu jouw snelle en gratis controle

Als je meer te weten wilt komen over een bepaald voertuig, kijk dan in het rapport met de voertuig geschiedenis. Het grootste voordeel van een kentekencheck is dat je de juiste informatie helemaal gratis krijgt. Zijn er nog andere voordelen? Met een snelle check vind je ook de dagwaarde, schadegeschiedenis, kilometerstand, inruilwaarde en de hoogte van de wegenbelasting.

Voorbeeld uit het rapport:

gratis kenteken check: Rapport met Wegenbelasting

Meer schadeproblemen dan je zou denken

Verschillende factoren bepalen de marktwaarde van een specifieke auto. Eventuele in het verleden opgelopen schade heeft invloed op de prijs. Er zijn veel voertuigen die schade hebben gehad. Het is goed om te weten welke schade dat was en of reparaties door autobedrijven goed zijn uitgevoerd.

Naar schatting heeft bijna 50% van de auto’s in Nederland in het verleden schade opgelopen. De RDW heeft een database die alle schade nauwkeurig bijhoudt, of het nu gaat om eenvoudige blikschade of flinke autoschade. Door een kentekencontrole te doen, kun je de omvang van de schade vaststellen en zien wanneer de schade gerapporteerd werd.

Kentekencheck: Meer Schadeproblemen dan je zou denken

Welke gegevens krijg je met onze kenteken check?

Wij hebben hieronder de opsomming gemaakt van welke gegevens je precies kunt ontvangen met de kentekencheck.

EIGENARENHISTORIE

Voorbeeld uit het rapport:

Eigenarenhistorie met aantal eigenaren

Het is belangrijk om te weten welke eigenaren de auto precies heeft gehad.

 • Hoeveel eigenaren de auto heeft gehad: als een auto veel eigenaren heeft gehad, zegt dat veel over de kwaliteit van de auto. Het kentekenrapport bevat een overzicht van alle soorten eigenaars, privé of zakelijk, die het voertuig hebben gehad en hoe lang het voertuig eigendom is geweest.
 • Registratiedatum: wanneer is de auto voor het eerst geregistreerd in Nederland.
 • Kilometerstanden: wanneer het voertuig van eigenaar veranderde. Dit kan je een idee geven over hoe vaak het voertuig gebruikt is en geeft een goede schatting voor de levensverwachting.

Ontdek of de auto is gestolen. In het rapport staat een gestolen voertuigen controle.

Voorbeeld uit het rapport:

Gestolen voertuig controle

KILOMETERSTAND / KM Stand / TELLERSTAND

Natuurlijk wil je weten of de kilometerstand klopt. Dit kan door te kijken of alle aanwezige gegevens logisch zijn.

 • Juiste standen: deze worden bij iedere apk-beurt opgegeven.
 • Kilometeroverzicht: hoeveel kilometer is er in de loop van de tijd gereden.
 • Registraties: wie heeft er hoeveel kilometer gereden.

Lening OP HET VOERTUIG

Je wilt zeker geen auto kopen waar nog een openstaande lening op zit.

 • Het kopen van een voertuig met een lening: dit kan tot ongewenste problemen leiden. Het kan leiden tot inbeslagname van het voertuig als de lening niet wordt afbetaald. Daarom is het verstandig om een de autogegevens te controleren voordat je een gebruikte auto koopt.

Voorbeeld uit het rapport:

gratis kenteken check: Tellerrapport

SCHADEVERLEDEN – EN ONGEVALLEN GESCHIEDENIS

Er kan van alles met de auto gebeurd zijn. Dit kan een reden zijn om de auto niet te kopen.

 • Details over problemen: eerdere ongevallen, schade door overstromingen en vermeldingen van bergingen.
 • Met een controle kan je bepalen of de eigenaar en verkoper van het voertuig dezelfde persoon zijn.

WOK- (WACHT OP KEUREN) STATUS

Het is niet verstandig een auto te kopen die nog gekeurd moet worden. Kies dan liever voor een andere auto.

Voorbeeld uit het rapport:

WOK controle
 • WOK-status: wordt aan een auto toegekend wanneer het kentekenbewijs tijdelijk is ingetrokken en de status verdwijnt zodra de RDW de auto heeft goedgekeurd. De WOK-geschiedenis is een betrouwbare indicatie van de schadehistorie van een auto. Met een eenvoudige RDW kentekencontrole kunt u toegang krijgen tot de WOK-status van een auto, waardoor het risico op het kopen van een auto met een donker verleden geminimaliseerd wordt. Ondanks een WOK-rapport kan de auto in goede staat verkeren, maar een WOK-status heeft altijd een negatief effect op de autowaarde.

Voorbeeld uit het rapport:

Schadehistorie van een auto

Onjuiste kilometerstanden en terugdraaiingen

Er kan met de auto gesjoemeld zijn. Veel voorkomend probleem is de kilometerstand.

 • Een verkoper kan een kilometerteller illegaal terugdraaien om de kilometerstand te verlagen en zo de uiteindelijke verkoopprijs van een voertuig te verhogen.

Waarde-indicatie en kostenberekening

Je kan zelfs een goede inschatting maken van de waarde van de auto.

 • Als de auto jonger is dan 10 jaar, kunnen we een schatting maken van de huidige autowaarde. Bovendien kan in de meeste gevallen een vrij nauwkeurige kostenberekening worden uitgevoerd, waarmee u inzicht krijgt in de kosten per kilometer en kosten per maand.

Voorbeeld uit het rapport:

Autowaarde

APK-STATUS

Misschien wel het eerste wat je controleert: tot wanneer is de auto goedgekeurd.

 • Bekijk altijd met een RDW kentekencheck wanneer de auto weer gekeurd moet worden. Tijdens een APK keuring wordt altijd de kilometerstand van het voertuig genoteerd, wat inzicht geeft of de kilometerteller is teruggedraaid.

WAAROM IS HET BELANGRIJK OM DE AUTOGESCHIEDENIS TE KENNEN DOOR een KENTEKENCHECK?

Het is heel belangrijk om goed op de hoogte te zijn van het verleden van een gebruikte auto. Het kan gebeuren dat zelfs de huidige verkoper zich niet volledig bewust is van deze feiten, omdat hij geen uitgebreide controle heeft uitgevoerd.

De autohistorie heeft een grote invloed op de levensduur en de marktwaarde van de auto. Het uitvoeren van een kenteken check geeft waardevolle informatie en kan problemen in de toekomst voorkomen. De meeste gegevens zijn helemaal gratis op te vragen met onze online kenteken check.

Het kopen van een auto is een belangrijke beslissing

Vergelijk voor de aanschaf de gegevens die je van de RDW voertuigregistratie ontvangt met de informatie die de verkoper verstrekt over het voertuig. Als je niet tevreden bent met de verstrekte informatie, of het kenteken klopt niet met de papieren, dan kun je de koop beter afblazen.

Als je na een registratiecontrole ontdekt dat het voertuig geen geldige apk heeft, is het ook verstandig om de auto niet te kopen. Voor een auto die niet goedgekeurd is, betaal je vaak hoge reparatiekosten na de aankoop.

APK-Keuring

Als het voertuig op korte termijn voor de apk keuring moet, dan kun je de auto beter overslaan. De verkopers weten misschien al dat het voertuig niet door de keuring heen komt. Daarom proberen ze de auto nog voor de apk vervaldatum te verkopen.

Het is altijd verstandig om de apk-vervaldatum te controleren. Een nieuwe apk op de auto biedt natuurlijk geen garantie, omdat de keuring vooral gericht is op de veiligheid van het voertuig.

Voorbeeld uit het rapport:

APK afkeurpunten

Uitdagingen bij het kopen van een tweedehands auto

Voor de meeste mensen is het kopen van een gebruikte auto best een uitdaging. Je doet dit immers niet elke dag, dus je moet extra voorzichtig zijn. Zorg dat de auto in goede staat is en je niet wordt gedupeerd door de handelaar of vorige eigenaars van het voertuig. Daarom is het uitvoeren van een gratis kenteken check essentieel. Op deze manier kunt je met een goed gevoel de auto gaan kopen.

Gebruik nu onze gratis kenteken check

Een gratis kenteken check kan niet garanderen dat je een goede gebruikte auto aanschaft. Een fysieke inspectie door een automonteur is nog altijd het beste. Maar een kenteken check gratis uitvoeren is een goede eerste stap die je tijd en geld bespaart.

Zo’n check kan je beschermen tegen het kopen van een auto met een ongewenst verleden.  Je kunt via het kenteken de volgende gegevens over de auto opvragen:

 • Algemeen  Voertuiggegevens (Merk, Model, Type, Uitvoering)
 • APK Vervaldatum & Historie
 • Eigenarenhistorie
 • Brandstof
 • Catalogusprijs
 • Brandstofverbruik
 • Gedetailleerde Waarde auto
 • Co2 uitstoot
 • Wegenbelasting tarief
 • Gewichten auto
 • Brandstofmotor
 • Schadehistorie
 • KM Stand / Tellerstand / NAP

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu