Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen

Gratis Kenteken check

Gratis Kenteken check  – Hoe uit te uitvoeren

In Nederland is elk voertuig gekoppeld aan een bepaald kenteken, wat betekent dat zelfs als het voertuig van eigenaar verandert, het kenteken hetzelfde blijft. Daarnaast veranderen er ook geen voertuiggegevens, zoals merkinformatie, type, model, motor, afmetingen en voertuighistorie, en worden ze veilig opgeslagen in een database. Bovendien is de complete geschiedenis van het voertuig gekoppeld aan het registratienummer van de auto om dingen transparanter te maken voor kopers van tweedehands auto’s. Het is dus absoluut essentieel om een kentekencheck uit te voeren voordat u een gebruikte auto koopt, want er is een zee aan voertuiginformatie te traceren voordat u uw definitieve beslissing neemt. Via onze kentekencheckonline.nl-website kunt u een gratis kenteken check en de complete voertuighistoriegegevens in één stap opvragen.

Kenteken check voor autokopers

Gaat u een tweedehands auto kopenKenteken opzoeken is dan handig. Met deze eenvoudige controle kunt u veel interessante informatie verzamelen over de auto in kwestie, waardoor het hele proces van het kopen van een auto eenvoudiger wordt. Wanneer u bijvoorbeeld een kentekencontrole uitvoert, kunt u snel en gemakkelijk de datum van de laatste eigendomsoverdracht achterhalen. Dit kan inzichtelijk zijn omdat het u een duidelijk idee geeft van hoe lang de auto in het bezit van de dealer is geweest. Als u na een kenteken check ontdekt dat de auto enkele maanden bij de dealer stond, zou dit kunnen betekenen dat hij de auto na al die tijd zou willen verkopen. Dit geeft u de mogelijkheid om te onderhandelen over de verkoopprijs en u heeft meer kans om de auto voor een lagere prijs te kunnen bemachtigen.

Als u meer te weten wilt komen over een bepaald voertuig, dan kunt u alles wat u wilt weten in een voertuiggeschiedenisrapport vinden. Het grootste voordeel van een kentekencheck is dat hij volledig gratis is. Niets zou u dus tegen moeten houden. Zijn er nog andere voordelen? Welnu, via een snelle registratiecheck kunt u ook de dagwaarde, schadegeschiedenis, kilometerstand, inruilwaarde en te betalen wegenbelasting vinden.

Informatie over een kenteken check

Naar schatting heeft bijna 50% van de auto’s in Nederland in het verleden schade opgelopen. De RDW heeft een database die alle schade nauwkeurig bijhoudt, of het nu gaat om eenvoudige blikschade of enorme voertuigschade. Door een kentekencontrole te doen, kunt u de omvang van de schade vaststellen en zien wanneer de schade gerapporteerd werd. Natuurlijk vindt u geen persoonlijke gegevens van de persoon die de eigenaar van het voertuig was, maar u kunt alle basisgegevens met betrekking tot het voertuig vinden, samen met de belastinginformatie en technische informatie over de motor.

Eigenarenhistorie

 • Hoeveel eigenaren de auto heeft gehad – als een auto veel eigenaren heeft gehad, zegt dat veel over de kwaliteit van de auto. Het kentekenrapport bevat een overzicht van alle soorten eigenaars, privé of zakelijk, die het voertuig hebben gehad en hoe lang het voertuig eigendom is geweest.
 • Registratiedatum
 • Kilometerstanden wanneer het voertuig van eigenaar veranderde. Dit kan u een idee geven over hoe vaak het voertuig gebruikt is en geeft een goede schatting voor de levensverwachting.

Kilometerstand/Tellerstand

 • Juiste standen
 • Kilometeroverzicht
 • Registraties

Liens op het voertuig

 • Het kopen van een voertuig met een lening kan tot ongewenste problemen leiden. Het kan leiden tot inbeslagname van het voertuig als de lening niet wordt afbetaald. Daarom is het verstandig om een grondige achtergrondcontrole uit te voeren voordat u een tweedehands auto koopt.

Schadeverleden – en ongevallen geschiedenis

 • Dit omvat details over eerdere ongevallen, schade door overstromingen en vermeldingen van bergingen.
 • Een controle kan u ook helpen bepalen of de eigenaar van het voertuig ook dezelfde persoon is die de auto verkoopt.

WOK- (Wacht Op Keuren) status

 • WOK-status wordt aan een auto toegekend wanneer het kentekenbewijs tijdelijk is ingetrokken en de status verdwijnt zodra de RDW de auto heeft goedgekeurd. De WOK-geschiedenis is een betrouwbare indicatie van de schadehistorie van een auto. Met een eenvoudige kentekencontrole kunt u toegang krijgen tot de WOK-status van een auto, waardoor het risico op het kopen van een auto met een donker verleden geminimaliseerd wordt. Ondanks een WOK-rapport kan de auto in goede staat verkeren, maar een WOK-status heeft altijd een negatief effect op de autowaarde.

Onjuiste kilometerstanden en terugdraaiingen

 • Een verkoper kan een kilometerteller illegaal terugdraaien om de kilometerstand te verlagen en zo de uiteindelijke verkoopprijs van een voertuig te verhogen.
 • Een kentekencheck kan sommige voertuigen als een ‘‘citroen’’ markeren en tonen of de fabrikant het voertuig heeft teruggekocht.

Waarde-indicatie en kostenberekening

 • Als de auto jonger is dan 10 jaar, kunnen we een schatting maken van de huidige autowaarde. Bovendien kan in de meeste gevallen een vrij nauwkeurige kostenberekening worden uitgevoerd, waarmee u inzicht krijgt in de kosten per kilometer en kosten per maand.

APK-status

 • Om de onderhoudskosten van uw voertuig binnen een korte periode na aankoop te beteugelen, kunt u het beste een RDW kentekencheck uitvoeren. Tijdens een APK keuring wordt altijd de kilometerstand van het voertuig genoteerd, wat inzicht geeft of de kilometerteller is teruggedraaid. Desondanks is dit, helaas, een grote reden tot bezorgdheid in Nederland.

Waarom is het belangrijk om de autogeschiedenis te kennen door Kenteken check?

Het is zeer belangrijk om de werkelijke geschiedenis van de gebruikte auto die u wilt kopen te kennen. Het kan gebeuren dat zelfs de huidige verkoper zich niet volledig bewust is van deze feiten, omdat hij geen uitgebreide controle heeft uitgevoerd. Deze dingen hebben een enorme impact op het leven en de waarde van de auto. Het uitvoeren van een kenteken check is erg belangrijk en kan problemen in de toekomst voorkomen. Naast standaard voertuiggegevens, kunt u ook aanvullende gegevens opvragen met betrekking tot de geschiedenis van het voertuig.U kunt veel details over een voertuig te weten komen met een kenteken check die u hier gratis kunt uitvoeren. 

U kunt de voertuiggegevens die u van de registratie van het voertuig ontvangt vergelijken met het verkooppraatje van de voertuigverkoper. Als u niet tevreden bent met de informatie van de verkoper, kunt u het beste niet verder gaan met de deal. Bovendien, als u na een registratiecontrole ontdekt dat het voertuig geen geldige APK heeft, dient u twee keer na te denken voordat u de auto koopt. Een auto zonder een geldige APK-keuring vereist vaak veel onderhoud binnen een korte periode na aanschaf ervan, terwijl een voertuig met een geldige APK over het algemeen gemakkelijk en voor een goede prijs doorverkocht kan worden. Zelfs als het voertuig nog maar een maand, of minder, een geldige APK heeft, wordt het niet aanbevolen om het voertuig te kopen. Dit omdat de verkopers al wisten dat het voertuig de nieuwe APK-keuring niet zou doorstaan en ze het daarom met de oude APK proberen te verkopen.

Als u weinig onderhoud aan uw voertuig wilt uitvoeren, is het het beste om een voertuig te kopen dat net de APK-inspectie heeft doorstaan en  minimaal 11 maanden APK overheeft. Op deze manier kunt u er redelijkerwijs vanuit gaan dat er op korte termijn weinig onderhoud nodig is.

Uitdagingen bij het kopen van een tweedehandswagen

Voor de meeste mensen is het kopen van een tweedehands auto best een uitdaging. U doet dit immers niet elke dag, dus u moet extra voorzichtig zijn om een goede aankoop te doen die uw tijd en geld waard is. Zorg ervoor dat de auto in goede staat is en u niet wordt gedupeerd door de handelaar of vorige eigenaars van het voertuig. Dit is mogelijk door een kentekencheck uit te voeren op kentekencheckonline.nl

Gratis Kenteken check Online – Een goed begin van het kopen van tweedehands auto’s

Een kenteken check kan niet garanderen dat u een goede, gebruikte auto aanschaft. Een fysieke inspectie door een automonteur is nog altijd het beste. Maar een kentekencheck uitvoeren is een goede eerste stap die u tijd en geld bespaart. En het kan u beschermen tegen het kopen van een auto met een ongewenst verleden.  Je kunt uitgebreide gegevens over de auto krijgen.

 • Algemeen  Voertuiggegevens ( Merk, Model, Type, Uitvoering)
 • APK Vervaldatum & Historie
 • Eigenarenhistorie
 • Brandstof
 • Catalogusprijs
 • Brandstofverbruik
 • Gedetailleerde Waarde auto
 • Co2 uitstoot
 • Wegenbelasting tarief
 • Gewichten auto
 • Brandstofmotor
 • Schadehistorie
 • Kilometerstand/ Tellerstand/ NAP

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu