Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen

Kenteken Check – Aantal Eigenaren

Aantal eigenaren van een auto via een kenteken

De kenteken van een auto is de toegangspoort tot alle beschikbare informatie over een voertuig. Het merk, het model en het land van herkomst van de auto, of het voertuig gestolen is, aantal eigenaren, en of het voldoende onderhouden is om mee rond te kunnen rijden. Deze informatie is niet van belang als u een ​​gloednieuwe auto uit de etalage hebt gekocht. Als u echter een tweedehands voertuig hebt gekocht, is deze informatie goud waard!

Een kentekencheck is te vergelijken met het onderzoeken van het identificatienummer van een auto en het controleren van de beschikbare informatie. Van schade- tot diefstalgeschiedenis tot details over het retentierecht en de APK-keuring, er zijn veel gegevens die bekend worden door een eenvoudige kentekencheck. Maar er is een valkuil! Als u een voertuig uit een buurland zoals Frankrijk, Duitsland of België heeft geïmporteerd, dan heeft een kentekencontrole geen zin. Zoals eerder vermeld, het kenteken is slechts het identiteitsbewijs van uw auto in Nederland. Hoe controleren we de historische gegevens van een geïmporteerd voertuig? Een chassisnummer check geeft u gedetailleerde informatie over elk voertuig door middel van een eenvoudige zoekopdracht.

Achter het Kenteken van een auto gaat een zee aan informatie beschikbaar over elk voertuig dat in Nederland geregistreerd staat. Het is niet alleen bedoeld om de ene auto van de andere te onderscheiden, maar alle andere relevante gegevens, uitgaande van onderhoudsgeschiedenis tot de uitgevoerde reparaties, worden geregistreerd in een database die wordt beheerd door de RDW. De bij de RDW opgeslagen informatie kan bijvoorbeeld worden geraadpleegd in het geval van een ongeval of andere verdachte activiteit met betrekking tot een auto.

Wetshandhavingsfunctionarissen kunnen dan eenvoudig relevante gegevens over de auto achterhalen met behulp van het registratienummer. Maar als u denkt dat alleen de politie toegang heeft tot deze informatie, dan vergist u zich. Feit is dat iedereen een kentekencheck kan uitvoeren vanuit het comfort van uw huis. Het is een vrij eenvoudig en soepel proces. Omdat iedereen recht heeft op zijn of haar privacy, is het niet mogelijk om te zien wie de huidige eigenaar is of van wie de eigenaren in de voorgaande jaren waren. Alleen overheidsinstanties zoals De Belastingdienst en de politie kunnen alle recente en oude eigenaren van een voertuig zijn. Maar er moet een legitieme reden zijn waarom men de gegevens wil bekijken. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat, wanneer iemand een online kentekencontrole doet, uw persoonlijke gegevens willekeurig met een onbekend persoon worden gedeeld.


DOE RDW KENTEKEN CHECK NU!

Informatie over een Kenteken opvragen

Het is belangrijk dat u altijd op de hoogte bent van alle relevante informatie over een auto, vooral in gevallen waarin u van plan bent een auto van een particulier te kopen. In andere gevallen kan het nodig zijn om informatie over een voertuig te achterhalen als u twijfelt over uw aankoop. Met een kentekencontrole kunt u alle informatie die u nodig heeft in een oogwenk raadplegen. Op deze website kunt u tegen een kleine vergoeding eenvoudig informatie opvragen. Wie op zoek is naar details van de eigenaar van het voertuig heeft bij een dergelijke check geen enkele baat. Volgens de Nederlandse wetgeving is het beschermen van de privacy van de burger absoluut noodzakelijk. Op geen enkel moment mag hun persoonlijke informatie worden vrijgegeven, en zeker niet zonder geldige reden.

Het is begrijpelijk dat de informatie over de eigenaren van een auto niet wordt gedeeld met privébedrijven of particulieren. Met een kentekencontrole, leert u alleen de periodes kennen waarin de vorige eigenaren de auto hebben gehad. De anonimiteit van de eigenaren wordt gehandhaafd. Deze informatie is niet belangrijk voor de standaard burger, maar is alleen nodig wanneer er sprake is geweest van criminaliteit zoals wegrijden na een botsing. In dergelijke gevallen is het aan de relevante overheidsinstanties zoals de politie om de eigenaar op te sporen. Ze gebruiken vaak alleen het kenteken en daarom wordt het aangeraden dat als u getuige bent van een misdrijf, het kenteken op te schrijven en met de politie te delen.

Benieuwd naar de Aantal Eigenaren ? Doe de check

 RDW Kentekencheck

Met de RDW kentekencheck, kunt u eenvoudig het rapport van uw auto kopen en belangrijk inzicht krijgen. Een lange eigendomsgeschiedenis is vaak een slecht teken, want als een auto veel eigenaren heeft gehad, is het voertuig vaak slecht. Als u een auto gaat kopen, bent u misschien nieuwsgierig naar de vorige eigenaren van de auto. Dit kan tot op zekere hoogte worden getraceerd via een eigendomsrapport. U zult in een eigendomsrapport kunnen vinden hoeveel eigenaren een voertuig heeft gehad, vanaf wanneer en tot iemand de eigenaar was en of dit een particulier of een huur- of leasemaatschappij was.

aantal eigenaren

Kentekencheck en social media

Er zijn bepaalde stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw gegevens niet openbaar beschikbaar zijn, met name op social media en platforms voor het delen van foto’s. Als u bijvoorbeeld een nieuwe auto hebt gekocht en de foto’s op Facebook of Twitter wilt uploaden om uw aankoop met anderen te delen, wees dan voorzichtig! Zorg er altijd voor dat de kentekenplaat van uw auto niet zichtbaar is op de foto. U weet nooit welke mensen de foto zien en welke andere persoonlijke informatie zij van uw sociale netwerken kunnen halen. Autodieven zijn zeer gehaaid en slim, ze kunnen uw activiteiten gemakkelijk volgen en toeslaan wanneer de tijd rijp is!

Kort gezegd, met een kentekencheck krijgt u de volgende details over de eigendomshistorie van de auto:

Type eigenaar: leasemaatschappij of privépersoon
Duur: de tijdsperiode dat het voertuig op naam van een persoon of bedrijf stond
Totaal aantal eigenaren

Wat zie je in een autogeschiedenisrapport over de aantal eigenaren geschiedenis?

In een voertuiggeschiedenisrapport kunt u het aantal eigenaren zien dat in de afgelopen 15 jaar geregistreerd eigenaar van het voertuig is geweest. De uitgebreide geschiedenis toont het type en de periode dat de auto in bezit was. U krijgt ook informatie over de APK-keuring van de auto.

Direct een kentekencheck uitvoeren? Klik hier voor de RDW-Kentekencheck om de gegevens op te halen

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu