Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen

Kenteken Check – Aantal Eigenaren

antal eigenaren van een auto achterhalen via het kenteken

Met het kenteken van een auto kun je ontzettend veel informatie over de auto opvragen. Het merk, het model en het land van herkomst van de auto, of het voertuig gestolen is, aantal eigenaren en de onderhoudsstaat van de auto.

Deze informatie is niet zo belangrijk als je een ​​gloednieuwe auto bij de dealer wilt kopen. Als je een tweedehands auto wilt kopen, dan is deze informatie juist goud waard! Je komt dan namelijk heel veel te weten over het verleden van de auto.

Met een kentekencheck heb je toegang tot belangrijke informatie over de auto, die belangrijk is als je van plan bent om een auto te gaan kopen. Van de schade- en diefstalgeschiedenis tot details over het retentierecht en de apk-keuring: er zijn veel gegevens die bekend worden door een eenvoudige kentekencheck.

Hallo 

Kenteken Check Rapport: Aantal Eigenaren

Kun je de eigenaar van een importauto achterhalen?

Er is wel een valkuil! Als je een voertuig uit een buurland zoals Frankrijk, Duitsland of België hebt geïmporteerd, dan heeft een kenteken check geen zin. Je kunt alleen de gegevens opzoeken van een voertuig met een Nederlands kenteken.

Hoe controleer je de historische gegevens van een import auto? Met een chassisnummer check kun je heel eenvoudig gedetailleerde informatie over elk voertuig opzoeken. Achter het chassisnummer van een auto gaat een zee aan informatie schuil over elk voertuig dat in Nederland geregistreerd staat.

Het chassisnummer is een uniek identificatienummer wat per auto verschilt. Met dit nummer kun je alle relevante autogegevens opzoeken. Zo krijg je toegang tot bijvoorbeeld de geregistreerde onderhoudsgeschiedenis en uitgevoerde reparaties uit de database die wordt beheerd door de RDW.

De bij de RDW opgeslagen informatie kan bijvoorbeeld door de politie worden geraadpleegd bij een ongeval of bij verdachte activiteiten met een auto. De Belastingdienst kan met de gegevens controleren of de BPM betaald is voor een importauto.

Met het kenteken of VIN-nummer kan de politie eenvoudig relevante gegevens over de auto achterhalen. Maar als je denkt dat alleen de politie toegang heeft tot deze informatie, dan klopt dat niet. Iedereen kan heel eenvoudig een kenteken check uitvoeren.

Iedereen heeft wel recht op zijn of haar privacy. Daarom is het niet mogelijk om in het eigenaren rapport te zien wie de huidige eigenaar van een auto is of wie de verschillende eigenaren in de voorgaande jaren waren.

Kan iedereen zomaar zien wie de eigenaar van een auto is?

Verzekeraars en overheidsinstanties zoals de Belastingdienst en de politie kunnen de huidige en vorige eigenaren van een voertuig bekijken. Er moet natuurlijk wel een goede aanleiding zijn voor het inzien van die gegevens.

Als je zelf eigenaar bent van een auto, dan is het niet zo dat iedereen zomaar jouw gegevens kan opvragen. Als iemand een online kentekencheck eigenaar doet, hoef je niet bang te zijn dat je persoonlijke gegevens op straat komen te liggen.

Welke gegevens kun je dan wel inzien met een eigenaren rapport? Met een kenteken check eigenaar krijg je de volgende details over de eigendomshistorie van de auto:

Type eigenaar: leasemaatschappij (zakelijke eigenaren) of particulier
Duur: de periode dat het voertuig op naam van een persoon of bedrijf stond
Totaal aantal eigenaren auto: het aantal eigenaren wat de auto heeft gehad

Informatie over een kenteken opvragen

Het is belangrijk dat je goed op de hoogte bent van alle relevante informatie over een auto. Dat geldt vooral als je op zoek bent naar een tweedehands auto. Met de informatie die je via een kentekencheck krijgt, kun je alle relevante informatie over de auto opvragen.

Op deze website kun je tegen een kleine vergoeding eenvoudig auto-informatie opvragen. Helaas kun je met deze check niet zien wie de eerste eigenaar was, of hoeveel eigenaren een auto heeft gehad. Volgens de Nederlandse privacywetgeving mogen deze gegevens niet zonder geldige reden openbaar worden gemaakt.

Het is logisch dat de informatie over de eigenaren van een auto niet wordt gedeeld met privébedrijven of particulieren. Met een kenteken check kun je alleen zien hoe lang de vorige eigenaren de auto hebben gehad. Als er maar één eigenaar was, dan kun je dat ook zien.

 RDW Kenteken check

Met een uitgebreide RDW kenteken check kun je eenvoudig zien hoeveel eigenaren een auto heeft gehad. Een lange eigendomsgeschiedenis is vaak een slecht teken. Als een auto veel eigenaren heeft gehad, dan is het vaak geen goede auto. Als potentiële koper ben je misschien nieuwsgierig naar de vorige eigenaar van de auto.

Dit kun je tot op zekere hoogte nagaan door het opvragen van een eigenaren rapport. Je kunt in een eigenaren rapport bekijken hoeveel eigenaren een voertuig heeft gehad, hoe lang elke eigenaar de auto heeft gehad en of dit een particulier of een huur- of leasemaatschappij was.

Welke informatie geeft een kenteken check eigenaar?

Met een kenteken check eigenaar kun je alleen inzien hoeveel eigenaren een auto heeft gehad. Je kunt de persoonlijke gegevens van de huidige eigenaar en vorige eigenaren niet achterhalen middels deze kentekencheck eigenaar.

In dit betaalde rapport kun je wel zien hoe vaak de auto van eigenaar is gewisseld. Zo kun je snel zien of de verkopende partij eerlijk is over het aantal eigenaren en de staat van de auto. Je kunt met deze gegevens ook zien of het gaat om een ex-leaseauto. Die informatie kan ook nuttig zijn bij de onderhandelingen.

Kentekencheck en social media

Hoe zit het met je privacy als je zelf een auto te koop zet? Er zijn bepaalde stappen die je kunt nemen om je gegevens te beschermen. Dat geldt vooral voor social media en platforms en het delen van foto’s. Als je bijvoorbeeld een nieuwe auto hebt gekocht en de foto’s op Facebook of Twitter wilt uploaden om je aankoop met anderen te delen, wees dan voorzichtig!

Zorg altijd dat de kentekenplaat van je auto niet zichtbaar is op de foto. Je weet nooit wie de foto ziet en welke andere persoonlijke informatie zij van je sociale netwerken kunnen halen. Autodieven zijn zeer gehaaid en slim, ze kunnen je activiteiten gemakkelijk volgen en toeslaan wanneer de tijd rijp is!

Kun je met een autogeschiedenisrapport de vorige eigenaar achterhalen?

Wanneer je een bepaalde auto gaat kopen bij een particulier of autobedrijf, dan is een kenteken check eigenaar super handig. Met een gewone kenteken check krijg je geen persoonlijk informatie over de eerdere eigenaren van de auto. Je kunt dus niet de naam- en adresgegevens van deze eigenaren inzien.

Wat staat er wel in het rapport?

In een voertuiggeschiedenisrapport kun je het aantal eigenaren zien dat in de afgelopen 15 jaar geregistreerd eigenaar van het voertuig is geweest. De uitgebreide geschiedenis laat het soort eigenaar zien en de periode dat de auto in bezit was. Je krijgt ook informatie over de apk-keuring van de auto.

Direct een kentekencheck uitvoeren? Klik hier en vraag nu de gegevens op met de RDW-Kentekencheck.

Benieuwd naar de Aantal Eigenaren ? Doe de check

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu