Kan ik mijn BPM bepalen met een RDW kenteken check?

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
15 feb , 2015,
Editor
, , ,
one comments

BPMDe afkorting BPM staat voor Belasting Personenauto’s en Motorwielen. Dit is de belasting die je moet betalen als je jouw auto registreert in Nederland, als hier nog geen BPM over is betaald. Is er al wel een keer BPM betaald over jouw auto, dan hoef je geen BPM meer te betalen. Het is dan ook niet voor niets dat bijna niemand weet wat de Belasting Personenauto’s en Motorwielen inhoudt, want deze belasting hoeft simpelweg niet zo vaak betaald te worden.

In de meeste gevallen wordt de BPM betaald door de dealer of importeur van een auto. Echter, kies je er zelf voor om een auto te importeren en heeft er dus nog iemand de BPM voor deze auto betaald, dan ben je verplicht om dit zelf te doen. Je krijgt namelijk alleen een Nederlands kenteken als je de BPM van een auto hebt betaald.

 

Hoe wordt het bedrag van de BPM berekend?

RDW check Tesla voor BMPBij het berekenen van het bedrag van de BPM, zijn verschillende zaken van belang. Zo wordt er rekening gehouden met het bouwjaar van een auto, de uitvoering en de opties van een auto, de kilometerstand van een auto, de CO2 uitstoot van de auto, de technische staat vna de auto en de marktwaarde van de auto. Normaliter zou je deze zaken kunnen achterhalen met een RDW kenteken check, maar omdat een auto zonder BPM nog geen Nederlands kenteken heeft gekregen, is het niet mogelijk om een RDW kenteken check uit te voeren om deze gegevens te achterhalen. Zonder een Nederlands kenteken met een geldig kentekennummer, ben je dan ook geheel afhankelijk van de beoordeling van een externe bij het bepalen van het bedrag van de BPM.

 

Het controleren van het bedrag van de BPM met een RDW kenteken check

Hoewel je het bedrag van een BPM niet zelf kunt bepalen door een RDW kenteken check uit te voeren, heb je na het ontvangen van een Nederlands kenteken wel de mogelijkheid om de gegevens van jouw auto te controleren met een RDW kenteken check. Nu heb je namelijk wel het Nederlandse kentekennummer tot je beschikking om een RDW kenteken check uit te voeren, waardoor je nu de gegevens van jouw auto in kunt zien en dus het bedrag van de BPM kunt controleren en beoordelen. Zo heb je niet zo veel aan een RDW check voor het bepalen van het bedrag van de BPM, maar wel bij het controleren van dit bedrag.

 


DOE DE ONLINE KENTEKENCHECK!

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

1 Comment

downarrow

Leave A Comment