Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen

KENTEKEN OPZOEKEN

Er wordt veel gebruik gemaakt van een kenteken opzoeken. De informatie die je kan krijgen door je kenteken op deze pagina in te voeren, is enorm. Een zeer uitgebreid basisrapport is voor iedereen beschikbaar die gebruikt maakt van kenteken zoeken.

Wat kan je met een kenteken opzoeken?

Met de controle van een kenteken van een auto kan je zeer veel te weten komen. Dit is leuk voor als je in het bezit bent van een auto, maar essentieel bij de aanschaf van een andere auto. Natuurlijk kom je alle basisgegevens te weten, maar met het kenteken opzoeken, kan je veel meer te weten komen.

 


DOE DE ONLINE KENTEKENCHECK!

De informatie die je krijgt bij kenteken zoeken

Als je op deze pagina gebruik maakt van een kenteken opzoeken, krijg je direct online de algemeen beschikbare gegevens. De RDW verzameld alle gegevens van elke auto. Je kan dus zien wat de auto allemaal kan, maar ook tot wanneer de APK geldig is. Maar er is nog veel meer informatie beschikbaar. Belangrijk voor als je een auto wil aanschaffen. Denk hierbij aan een schaderapport of controle van de kilometerstand.

Nu makkelijk je kenteken zoeken

In Nederland heeft de RDW het ons wel heel makkelijk gemaakt. Je kan gewoon online alle gegevens van elke Nederlandse auto opvragen. Dit doe je eenvoudig door je kenteken hier op deze pagina in te voeren. Je krijgt dan direct contact met de RDW database. Het basisrapport met meer dan 20 punten geeft een erg mooi overzicht over de gegevens die bekend zijn van je auto.

Waarom is het opzoeken van een kenteken zo handig?

Een kenteken opvragen biedt hulp. Vooral als je wil weten wat een auto waard is. Dit kan handig zijn bij het verkopen van een auto, maar vooral bij het kopen. Sommige mensen weten zelf heel goed wat een auto waard is. Er zijn echter ook meer dan voldoende mensen die geen idee hebben wat de waarde van een auto is. Een kenteken zoeken kan je het antwoord op de vraag “wat is mijn auto waard” geven.

Gratis gegevens uit de RDW voertuigen register

Een kenteken zoeken kan je doen in het RDW voertuigregister. Aan de hand van de technische specificaties is het voor een gedeelte mogelijk om de waarde van een voertuig vast te stellen. Een RDW kenteken checken kan je dus helpen om de waarde van een auto vast te stellen. Een kenteken opvragen alleen is helaas niet genoeg om de gemiddelde waarde van een auto te bepalen. Je zal iets meer moeten weten. De waarde van een auto wordt namelijk niet alleen bepaald door de technische specificaties, maar ook door het aantal kilometers dat er met een auto is gereden.

Kilometerstand is belangrijk

U kunt een gratis voertuighistorierapport krijgen door alleen het kentekennummer in te voeren. Hoe meer kilometers, hoe lager de waarde van een auto over het algemeen is. Als je deze gegevens echter hebt, is het mogelijk om in abstracto de waarde van een auto vast te stellen. Door op de links in het kenteken rapport te klikken kun je wel de gemiddelde dagwaarde van een auto berekenen alsook een NAP controle uitvoeren.

kenteken opzoeken

DE ABSTRACTE WAARDE van een auto

De waarde die je aan de hand van deze RDW kentekencheck krijgt is eenabstracte waarde. Het is gebaseerd op statische gegevens. De waarde die je aan de hand van deze informatie krijgt moet je zien als een indicatie. Is deze indicatie totaal waardeloos? Zeker niet. Je moet de indicatie alleen zien te vertalen naar het concrete geval, een voertuig kan namelijk in een gave, maar ook in een gehavende staat zijn. Een kenteken check RDW kan geen rekening houden met deze omstandigheden.

De verkoop van je auto

Wil jij jouw auto verkopen en vraag je je af wat de autowaarde van jouw voertuig is? Doe dan een dagwaarde check en vergelijk de uitkomst met vergelijkbare auto’s. De prijs wordt namelijk ook beïnvloed door de vraag naar specifieke auto’s, de staat van het voertuig alsook het aantal auto’s dat te koop staat op internetsites. Alles heeft te maken met vraag en aanbod.

Hoeveel wegenbelasting moet ik betalen

Als je een voertuig op je naam hebt staan, dan zal je daar ook motorrijtuigenbelasting over moeten betalen. Die wegenbelasting kan fors oplopen. Het is daarom handig om van te voren te checken hoeveel autobelasting je moet gaan betalen. Ook hierbij kan het natrekken van een kenteken je helpen. De technische specificaties die je uit het register kunt halen vormen een prima bron om de motorrijtuigenbelasting te berekenen. Een kenteken zoeken levert makkelijk en snel deze informatie op.

 


DOE DE ONLINE KENTEKENCHECK!

RDW KENTEKENCHECK VOOR AUTOVERLEDEN

De RDW kentekencheck geeft tevens een uitgebreid overzicht over het autoverleden. Zo kun je door het autoverleden te checken erachter komen of een auto schade heeft gehad. Heeft een auto schade gehad dan zal er een autoschade rapport gegenereerd worden. Hierin zie je waar en hoe ernstig de autoschade was. Tevens kun je inzicht krijgen in het aantal voorgaande eigenaren. De eigenarenhistorie van een auto worden door het controleren van het kenteken beschikbaar gesteld. Zo zie je dat de RDW kenteken controle veel voertuig gegevens laat zien.

De Nationale Autopas

Omdat er ook veel tellerfraude plaatsvind in de auto business raad ik je aan de NAP check te gebruiken. Hiermee kun je zien of de kilometerstand correct is of niet. Er wordt namelijk veel gefraudeerd met tellerstanden. De Nationale Auto Pas houdt daarom, samen met de RDW, een tellerstanden register bij. Deze tellerstanden worden in het RDW register bijgehouden. Wanneer je wilt weten of een tellerstand klopt kun je via de NAP een kenteken invoeren en de check gebruiken om dit te controleren. Hierdoor weet je zeker of een auto tellerstand klopt of niet.

De RDW heeft alle gegevens

Sinds 2014 is de NAP database overgenomen door de RDW. Het principe blijft hetzelfde alleen Stichting Nationale Autopas is er mee gestopt. Voorlopig blijft de Nationale Autopas nog het merk waarmee je kunt controleren of een auto een betrouwbare aankoop is. Door je kenteken te gaan opzoeken, kan je allerlei extra informatie krijgen over je auto. Hier hoort ook een tellerrapport bij.

Nu jouw autogegevens gratis opvragen

Wat de reden ook is dat je gebruik maakt van een kenteken opzoeken, het kan makkelijk en snel op deze pagina. Het unieke is dat de meeste gegevens geheel gratis zijn. Vul nu je kenteken in en ontdek heel veel over je (toekomstige) auto.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu