Informatie over de APK keuring? Doe een kenteken check

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
2 feb , 2015,
Editor
, , ,
15 comments

Informatie over de APK keuring? Doe een RDW kenteken check


De APK vervaldatum is de datum waarop uw vorige APK keuring vervalt. Dit betekent dat je op deze datum weer een nieuwe APK keuring uit moet voeren, zodat je weer met uw auto de weg op mag. En omdat een APK keuring vaak erg duur is en bovendien voor velen een nutteloze investering lijkt, is de vervaldatum van de APK voor de meeste autobezitters geen gelukkige dag in het jaar. Regelmatig auto onderhoud kan altijd worden opgeslagen tijdens APK-inspectie.

APK keuring

De APK vervaldatum is geen vast gegeven. Zo is de APK vervaldatum niet voor iedere autobezitter gelijk, maar hangt deze datum volledig af van het voertuig dat je tot uw beschikking hebt. Heb je bijvoorbeeld een auto van meer dan dertig jaar oud, dan komt de AKP vervaldatum niet jaarlijks terug, maar eens per twee jaar. En heb je een nog oudere auto, dan hoef je vaak helemaal geen rekening meer te houden met de APK vervaldatum. In dit geval heb je namelijk geen APK-plicht meer en hoef je auto dus niet meer gekeurd te worden. Zo is de APK vervaldatum per auto verschillend.

Om erachter te komen wat de APK vervaldatum van jouw auto is, kun je een RDW kenteken check uitvoeren. Een kenteken check is een eenvoudige online check, waarbij je het kenteken van jouw auto invult om te achterhalen wat de APK vervaldatum van jouw auto is. Nu vraag je je misschien af waar deze informatie vandaan wordt gehaald en of deze informatie wel betrouwbaar is. Maar omdat alle gegevens van de kenteken check, zoals onder andere de APK vervaldatum, afkomstig zijn van de RDW en de VWE weet je bij het uitvoeren van een kenteken check zeker dat je betrouwbare informatie tot je beschikking krijgt.

kenteken checkAls je de APK vervaldatum van jouw auto eenmaal weet na het uitvoeren van een kenteken check, kun je zelf bepalen of je deze datum afwacht of jouw auto al eerder wegbrengt voor een APK-controle. Zo is het mogelijk om vanaf twee maanden voor de APK vervaldatum te starten met een APK-controle, zodat je hier sneller vanaf bent. En omdat deze APK-controle ook gewoon 14 maanden geldig is, hoef je je geen zorgen te maken dat je eerder terug moet voor een nieuwe APK-controle. Doe daarom een kenteken RDW check om te achterhalen wat de APK vervaldatum van jouw auto is en je weet precies wanneer je kunt beginnen met een nieuwe APK-controle.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

15 Comments

downarrow uparrow

Leave A Comment