Volkswagen gaat Toyota voorbij als grootste autofabrikant

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
9 feb , 2017,
Editor
, , , , ,
3 comments

De Volkswagengroep is Toyota in verkoopcijfers voorbij en is daarmee de grootste autoproducent ter wereld. Afgelopen vier jaar was Toyota de grootste en stond Volkswagen verdienstelijk op de tweede plek, nu wordt de wereldbeker gewisseld. Volkswagen is niet alleen het best verkochte occasionmerk, maar nu ook het best verkochte merk voor nieuwe voertuigen.

Volkswagen groeit sterk ondanks dieselschandaal

Ondanks alle negatieve aandacht rondom het Duitse automerk Volkswagen vanwege het dieselschandaal zag het bedrijf haar bedrijfsvoering sterk voortzetten. Het lijkt erop dat het de consument niet veel uit maakt en zij toch trouw blijven aan het merk.

In 2016 verkocht Volkswagen 10,3 miljoen voertuigen, een groei van 3,8 procent ten opzichte van 2015. Toyota zag haar groei daarentegen met slechts 0,2 procent toenemen en verkocht 10,2 miljoen voertuigen in 2016.

De afzet in het buitenland gaf uiteindelijk de doorslag. Volkswagen verkocht aanzienlijk meer voertuigen in China, terwijl Toyota het minder goed deed in Amerika.

 

VolkswagenToyota

BarrieresHandelsbarrières grootste obstakels voor de toekomst

Zowel Volkswagen als Toyota kunnen het komende jaar de nodige tegenwind verwachten. Zoals Trump al aangaf zal hij handelsbarrières inzetten waardoor de aanschafprijs van niet Amerikaanse auto’s zal toenemen. Dit heeft uiteraard flinke impact voor vooral Toyota en haar merk Lexus welke goed worden verkocht in Amerika. Volkswagen gaat het zwaarder krijgen in China omdat de gunstige belastingregeling ten einde is.

Wie heeft Volkswagen naar de top gebracht?  

Alle eer voor de met na emissie opgestapte topman Martin Winterkorn. Hij is de man die tien jaar geleden met de hele Volkswagengroep de aanval op de automarkt inzette en zich tevens op China richtte. Helaas voor het Duitse concern, is topman Winterkorn na het grote dieselschandaal vertrokken. Tenminste, helaas omdat hij goede zaken deed voor het concern zo leek. Of hij alleen verantwoordelijk gehouden kan worden voor het schandaal? Geen idee. Maar dat het Volkswagen miljarden euro’s kost en Winterkorn door de Duitse justitie wordt verdacht van fraude zegt wellicht genoeg.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment