Nieuwe praktijktesten voor dieselvoertuigen

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
1 dec , 2015,
Editor
, , ,
2 comments

emissietestHet zal je vast niet ontgaan zijn, er is naar aanleiding van de gebeurtenissen rondom het uitstoot schandaal bij Volkswagen veel aandacht voor uitstootmetingen bij dieselvoertuigen. Het bleek namelijk dat de dieselvoertuigen van Volkswagen onterecht een dieselemissiecertificaat hadden ontvangen. Deze fraude hebben zij kunnen plegen door het metingsproces te manipuleren. De vraag is nu natuurlijk, hebben meerdere fabrikanten fraude gepleegd of was alleen Volkswagen bezig met het manipuleren van emissiemetingen? Om hierachter te komen hebben de RDW en TNO de autofabrikanten gevraagd om openheid van zaken. Niet alle fabrikanten hebben hieraan gehoor gegeven en tevens zeggen alle andere fabrikanten niet gemanipuleerd te hebben. De vraag is nu, spreken deze autofabrikanten de waarheid?

Dieselvoertuigen opnieuw onderworpen aan testprogramma

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) is in samenwerking met TNO bezig met het opzetten van een testprogramma om te onderzoeken of er meer autofabrikanten emissiefraude plegen. Blijken meerdere fabrikanten discutabele uitslagen te scoren dan zal de RDW direct overgaan tot uitgebreide testen en zullen zij zich inzetten om alles aan het licht te brengen.

De test zal als volgt worden uitgevoerd, onder normale omstandigheden en tijdens gebruik op de weg met een buiten rollerbank. Tijdens deze testen zal de uitstoot in beide gevallen gelijk moeten zijn. Blijken er verschillen te zijn dan is dit een indicatie voor de RDW dat er sprake is van emissiemanipulatie. Op dit moment zijn RDW en TNO bezig met het opzetten van een testprogramma, fabrikanten mogen hun borst natmaken. Want de RDW en TNO gaan ervoor om de waarheid boven tafel te halen. Het is nog niet duidelijk welke voertuigen er getest zullen worden, maar wat ons betreft mag elke fabrikant zich zorgen gaan maken.

Nieuwe praktijktesten voor dieselvoertuigenRDW verantwoordelijk voor afgifte emissiecertificaten

De RDW is een officieel Europees typegoedkeuringsinstantie, waarbij de RDW verantwoordelijk is voor het keuren en afgeven van emissiecertificaten. Het ontwikkelen van de aanvullende testprogramma’s wordt gecoördineerd door de Europese Commissie.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment