RDW gaat auto’s testen op uitstootfraude

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
5 nov , 2015,
Editor
, , , , ,
2 comments

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) gaat op Nederlands kenteken geregistreerde auto’s controleren op sjoemelsoftware. Na het dieselschandaal van Volkswagen heeft de RDW nog 22 andere autofabrikanten benaderd om te vragen of er in hun auto’s illegale software is geïnstalleerd. De fabrikanten die gereageerd hebben geven aan dat zij niet hebben gesjoemeld of fraude software in hun auto’s hebben aangebracht. Of dit de waarheid is? De RDW wil gaan meten.

RDW check

RDW gaat testen uitvoeren dieselauto’s

De test die de RDW zal uitvoeren zal precies zo werken als de test die Duitsland op dit moment bij diverse Volkswagen modellen uitvoert. Zo worden de auto’s nogmaals getest, onder precies dezelfde omstandigheden als toen ze hun milieulabel kregen. Vervolgens wordt de uitslag vergeleken met het label. Blijken hier grote verschillen aanwezig te zijn dan is het nog maar de vraag wat de RDW hiermee kan doen. Juridische stappen ondernemen kan lastig zijn. Dit omdat de auto in testomstandigheden altijd dezelfde score geeft. RDW geeft aan dat automerken niet verdacht zijn maar de RDW wil voor de zekerheid meerdere merken testen.

Spannende tijden voor autofabrikanten. Zouden er meer automerken hebben gefraudeerd of stopt het verhaal bij de fraude van Volkswagen? De komende maanden zal er meer duidelijkheid komen.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment