Volkswagen het meest getaxeerde automerk van dit moment

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
4 dec , 2017,
Editor
, , ,
No Comments

Op het moment dat je in je auto rijdt is de kans groot dat je een Volkswagen naast je ziet rijden. Uit onderzoek van Wijkopenautos.nl blijkt Volkswagens met voorsprong het meest getaxeerd te worden en daarnaast het populairst zijn op de occasionmarkt. Dit is niet het enige wat opvallend is aan dit onderzoek.

 

VW taxeren

Opvallende zaken uit het onderzoek

 

Wat erg opvallend is, is dat mensen sneller kiezen voor een occasion dan een nieuwe auto. Deze keuze gaat dan ook minder vaal naar een luxe auto. Merken als BMW, Audi en Mercedes-Benz worden dan ook minder vaak gekozen. Auto’s van Audi waren in 2014 nog met 11% verantwoordelijk voor de occasionverkopen, in 2017 is dit gedaald naar 7%. BMW en Mercedes-Benz zijn beide in hetzelfde jaar van 12% naar 8% gedaald.

Een andere opvallende ontwikkeling is de import en export van auto’s in Nederland. De export heeft een enkele jaren een lichtelijke daling. Daarentegen stijgt de import al meerdere jaren op rij erg sterk. De auto’s die worden geïmporteerd zijn afkomstig uit Duitsland. Dit is dan ook de reden dat Duitse auto’s het zo goed doen op de Nederlandse automarkt.

Bron: http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/11/volkswagen-meest-getaxeerde-auto-in-alle-nederlandse-provincies/

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment