Nederlandse occasion minder populair; meer import uit Duitsland en België

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
3 jul , 2017,
Editor
, , ,
No Comments

Een gebruikte auto importeren uit Duitsland en België wordt steeds populairder. De reden voor deze ontwikkeling ligt waarschijnlijk aan het feit dat in Nederland het aanbod occasions beperkter is. Dit blijkt uit een peiling van RTLZ over de tweedehandsautomarkt. De dealerorganisatie Bovag zocht uit hoeveel auto’s er worden geïmporteerd uit het buitenland. Wat bleek is dat er de eerste vijf maanden van dit jaar al bijna 100.000 tweedehands auto’s geïmporteerd zijn in Nederland. Hieruit valt te concluderen dat de trend van het eerste kwartaal doorzet. Zo werden er in de eerste drie maanden van dit jaar 49.190 auto’s geïmporteerd uit buurlanden. Dit is maar liefst 30 procent meer dan dezelfde periode vorig jaar.

 

Import gebruikte auto

Thijs Baaij, eigenaar van autobedrijf De Baaij, gaf in april van dit jaar tegenover Automotive Management aan dat er in Nederland een flink tekort is aan mooie auto’s van pak en beet een jaar oud. De vraag naar dergelijke auto’s is namelijk best hoog in Nederland. Jonge auto’s komen daarom allemaal uit het buitenland, want particulieren die een nieuwe auto kopen rijden langer met hun auto en ingeruilde auto’s bij dealers worden vastgehouden.

RTL Z LogoTot diezelfde conclusie is RTLZ is samenspraak met andere experts gekomen. Voornamelijk het aanbod van auto’s uit de compact klasse, zoals de Audi A1, Volkswagen Polo, Mini Cooper en Renault Clio is gering. De leasemarkt is medeverantwoordelijk voor deze verschijning op de tweedehandsautomarkt in Nederland. De eerde geldende regels met betrekking tot de bijtelling hebben er tot geleid dat er veel hybride auto’s en diesels op de markt zijn gekomen, iets waar particulieren maar zelden op zoek naar zijn. Echter geeft Paul de Waal van Bovag een waarschuwing af dat het importeren van een auto niet altijd voordeliger hoeft te zijn. Dit komt omdat er bij de import een verplicht bedrag aan BPM moet worden afgedragen.

 

Bron: https://www.businessinsider.nl/nederlanders-knappen-af-op-binnenlands-aanbod-occasions-en-importeren-volop-autos-uit-duitsland-en-belgie/

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment