Hoe kun je verborgen schade controleren met een RDW check

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
18 jan , 2015,
Editor
, , , ,
3 comments

Een tweedehands auto kan er goed uit zien, maar toch duistere geheimen hebben. Zo kan een auto er helemaal nieuw en zonder krassen uit zien, terwijl de auto in feite een groot ongeluk heeft meegemaakt. De schade die dit ongeluk is aangebracht bij de auto, kan ervoor zorgen dat de auto niet meer goed functioneert. Zo denk je misschien dat je een prachtige, nieuwe droomauto aanschaft, terwijl je in feite in een tikkende tijdbom rijdt. Om onaangename verrassingen te voorkomen, wordt dan ook aangeraden om een rdw kentekencheck uit te voeren om de eventuele schade aan een auto te achterhalen.

RDW: vanaf 1 januari 2014 de beheerder van (bijna) alle auto-infoRDW Kentekencheck

Vanaf 1 januari 2014 is het RDW verantwoordelijk voor het beheer van relevante informatie over alle auto’s in Nederland. De informatie die het RDW opslaat, wordt aangeleverd door het NAP en kan altijd geraadpleegd worden om de historie van een auto te achterhalen. De enige autohistorische data die de RDW niet heeft is schadehistorie.

Ben je bijvoorbeeld van plan om een tweedehands auto te kopen, maar twijfel je over de eerlijkheid van de verkoper? Doe dan de RDW kentekencheck in de autoverleden database voor schade om te voorkomen dat je een miskoop hebt. Deze kentekencheck is uitgebreider dan die van de RDW en toont ook de gedetailleerde autowaarde, eigenarenhistorie en geeft informatie over de algemene voertuiggegevens, verzekeringen en een auto aankoopadvies.

Voorkom problemen door de historie van een auto

Kentekencheck voor schadeAls een auto betrokken is geweest in een zwaar auto-ongeluk, kan dit veel schade aanbrengen aan de auto. Niet alleen aan de buitenkant, maar ook aan de binnenkant van de auto kan er veel kapot gaan door de heftige klap van een auto-ongeluk. Deze schade kan natuurlijk hersteld worden, maar na een auto-ongeluk functioneert een auto nooit meer als voorheen. Zo ziet een tweedehands auto er misschien mooi en nieuw uit, maar is de auto vanbinnen in feite niet meer goed en functioneert de auto niet meer zoals deze zou moeten functioneren.

Om te voorkomen dat je een auto koopt die in feite ieder moment kapot kan gaan, voer je dan ook altijd voor het kopen van een tweedehands auto een volledige kenteken check uit bij het RDW of kies voor de autoverleden check. Omdat het RDW gekoppelde is aan de database van de NAP en deze informatie ook bijwerkt in de RDW database, vind je bij deze partij altijd actuele informatie over de auto en tellerstanden van de auto die jij wilt kopen. De autoverleden check geeft ook de mogelijkheid een tellerrapport op te vragen. Daarnaast is het mogelijk om te zien via de autoverleden check of een auto een ongeluk heeft gehad en hoe ernstig deze schade was. Zo mis je nooit belangrijke informatie bij het kopen van een auto en verklein je de kans op een miskoop.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment