Invoeren auto uit België populair – Geen 1 april grap!

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
1 apr , 2017,
Editor
, , , , , , , ,
one comments

Er zijn meerdere redenen te noemen om te kiezen voor het invoeren van een auto uit België. Zo is het vaak het geval dat de voertuigen bij onze buren luxer en beter zijn uitgerust. Daarnaast liggen de prijzen veel aantrekkelijker dan op de Nederlandse automarkt. Een Belgische auto invoeren wekt dan ook van steeds meer autokopers de interesse. Het is wel belangrijk om de occasion uit België goed te controleren voordat je deze koopt, zoals je dat in Nederland waarschijnlijk ook zou doen via een kentekencheck. Het nadeel is wel dat je geen kenteken informatie uit België kunt halen via de RDW, want deze organisatie is volledig Nederlands.

Dus er is geen RDW België?

Nee, een RDW België is er niet, er is uitsluitend een RDW Nederland. Dit betekent natuurlijk niet dat je geen Belgisch kenteken check kunt doen om een Belgische auto te kunnen natrekken. Het is vanzelfsprekend dat je een Belgische auto wilt natrekken om aan de hand van het kenteken bijvoorbeeld de kilometerstand te controleren of het schadeverleden te kunnen opvragen. Je kunt in België een kenteken opzoeken via de DIV. Deze dienst is vergelijkbaar met de Nederlandse RDW. DIV staat voor Dienst Inschrijvingen Voertuigen. Hier kun je in België een kenteken opzoeken voor een Belgisch kenteken check. Hier zitten echter wel wat haken en ogen aan. Een goed alternatief voor de Belgische check is de chassischeck, een internationaal nummer waarmee je het verleden van elke auto kunt achterhalen. Je kunt dan onder meer het schadeverleden opvragen en de kilometerstand controleren op betrouwbaarheid.

Auto invoeren naar NederlandBelgie

Moet ik betalen voor het invoeren van een Belgische auto?

Het invoeren van een auto uit België is niet gratis. Het is immers zo dat er zaken geregeld moeten worden. Zo moet het voertuig worden voorzien van Nederlandse kentekenplaten en moet de Belgische auto als Nederlandse auto worden opgenomen in de database van de RDW. Dit zijn slechts voorbeelden. De grootste kostenpost voor het invoeren van een auto uit België is vaak wel de BPM. Toch is het zo dat het invoeren van een occasion uit België inclusief alle te maken kosten voor het invoeren nog altijd voordeliger is dan een vergelijkbare occasion op de Nederlandse automarkt.

Auto invoeren BENederlands kenteken

Welke autodocumenten hoor ik bij de auto te krijgen?

In België werkt het allemaal net even anders dan in Nederland. Wanneer je bij de buren een auto koopt, dan is het goed om erop te letten dat je alle documenten van de verkoper krijgt die bij de betreffende Belgische auto horen. Op de eerste plaats krijg je een Car Pass en daarnaast ontvang je het kentekenbewijs (Deel 1 en Deel 2). Je ontvangt een keuringsbewijs die vergelijkbaar is met die van de Nederlandse Apk-keuring. Geldige keuringen worden gewoon door de RDW overgenomen. Uiteraard krijg je ook een koopovereenkomst en / of een factuur.

Een CVO of COC

CVO is de afkorting van Certificaat van Overeenstemming en COC staat voor Certificate of Conformity. Het gaat hier om hetzelfde document, namelijk het bewijs van de zogenaamde typegoedkeuring. Deze is niet verplicht, maar het kan geen kwaad om ernaar te vragen. Tot slot is het goed om te vragen naar garantiepapieren wanneer er nog een actieve merkgarantie op de auto zit.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment