Informatie over de occasion aankoopkeuring

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
3 mei , 2015,
Editor
, , ,
9 comments

De kenteken check voor autogegevens is onderhand een begrip onder garagehouders en consumenten. Een auto kopen zonder kenteken check of op zijn minst een NAP check is een zeldzaamheid geworden. De meeste mensen zien het nut van de RDW check dan ook in en investeren in het kenteken natrekken voor autoverleden. Blijkt uit de kentekencheck dat het autoverleden betrouwbaar is dan gaat men over toch bezichtiging. Met de kenteken check weet je dat de kans groot is dat je auto met betrouwbare achtergrond koopt. Toch weet je het nooit zeker, dat de kilometerstand klopt hoeft bijvoorbeeld niets te zeggen over de onderhoudsstaat van de auto. Het is daarom belangrijk de auto ter plaatsen goed te inspecteren en in kaart te brengen welk onderhoud als eerste te verwachten is. Zo kun je een schatting van de kosten maken. In dit artikel bespreken we hoe je de auto kunt laten keuren voor aankoop.

Auto aankoopkeuring laten doen op locatie

aankoopkeuringJe kunt bij bezichtiging van een occasion een aankoopkeurmeester meenemen. Deze kan de auto op locatie voor je nakijken en bij een nabijgelegen garagebedrijf op de brug zetten voor uitgebreide inspectie. Zo kom je precies te weten of de auto in goede staat is, welk onderhoud er te verwachten is en of de vraagprijs aansluit bij de daadwerkelijke conditie van de auto. Je kunt een aankoopkeuring laten doen bij aankoop van een auto bij een particulier maar ook net zo goed bij een dealer of garage. Een aankoopkeuring verdiend zich over het algemeen altijd terug omdat inzicht in verwacht onderhoud je een berg geld kan besparen. Blijkt uit de aankoopkeuring dat de auto voor zeker 900 euro onderhoud nodig heeft doordat bijvoorbeeld remblokken, banden of remschijven zijn versleten, dan kun je een deel van deze kosten meenemen in de onderhandeling of afzien van de koop. Zo is de aankoopkeuring snel terugverdiend.

Waar aankoopkeuring auto laten doen?

Zoals bovenstaand al aangegeven kun je een aankoopkeuring laten doen door een auto aankoopkeurbedrijf. Zij zullen de auto volledig keuren en zijn hier ongeveer twee uur mee bezig, zij zullen ook proefrijden en onderhandelen voor je. Je krijgt een volledig auto aankoopadviesrapport na keuring. Kosten voor een volledige aankoopkeuring liggen rond de € 300, – euro.

Je kunt er ook voor kiezen om tijdens de proefrit naar een onafhankelijke garage te rijden en daar te vragen of ze de auto kunnen controleren. De kosten voor zo’n keuring liggen lager, maar er wordt dan ook minder gecontroleerd aan de auto. Voor een check bij een autodealer of garagebedrijf betaal je meestal rond de € 40, – euro, je staat dan ook binnen 30 tot 40 minuten weer buiten en hebt een duidelijk indicatie of de auto in orde is.

Kostentechnisch is het dus altijd slim om je auto te laten keuren bij een garagebedrijf. Kwalitatief wint de professionele aankoopkeuring het duidelijk.

Aankoopkeuring doen bij occasion kopen bij dealer of garagebedrijf

keuring auto voor aankoopIn principe is het altijd verstandig om de auto door een externe partij met verstand van auto’s te laten controleren. Zelf kun je ook een hoop zijn en gebruik maken van online auto kopen checklists. Het belangrijkste om te weten is dat je er ook bij een bedrijf niet vanuit kan gaan dat een auto goed is. Natuurlijk is een occasion kopen van een dealer met garantie een stuk minder risicovol dan van een garagebedrijf, handelaar of particulier. Toch weten verkopers ook niet altijd wat ze in huis hebben en kan het zo zijn dat je een miskoop doet. Garantie helpt dan een hoop, maar dat is meestal niet op slijtageonderdelen of heel beperkt. Kortom, hoe betrouwbaar de aanbieder ook over komt. Doe altijd een RDW kentekencheck om de auto te controleren en laat de auto eventueel door een objectieve expert controleren. Vooral bij grote bedragen loont het om op zeker te spelen met inzicht in het autoverleden. Koop nooit een auto zonder NAP tellerrapport, zodat je zeker weet dat de tellerstand klopt.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

9 Comments

downarrow

Leave A Comment