Autowaarde berekenen met een RDW check?

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
30 apr , 2015,
Editor
, ,
3 comments

autowaardeDe RDW check voor autowaarde is een RDW kentekencheck die in aanvulling op informatie over het voertuig zelf en het autoverleden ook nog inzicht geeft in de gedetailleerde autowaarde van de auto. De autowaarde check is er voor mensen die hun auto willen verkopen of een andere auto willen kopen. Doe je de opvraag voor auto waarde dan krijg je een gedetailleerde auto taxatie met daarin diverse relevante waardebepalingen. In dit artikel gaan we in op waardebepalingen voor verkoop en aankoop en zal duidelijk worden waarom een auto in bepaalde situaties een andere waarde heeft.

 

Hoeveel is een auto waard?

hoeveel is mijn auto waardDe vraag hoeveel een auto waard is wordt meestal gesteld door mensen die op zoek zijn naar een occasion. Een nieuwe auto heeft een standaard cataloguswaarde en verder zal deze afhankelijk van korting die je op de vraagprijs weet te bedingen. Bij een occasion is de waarde veel variabeler. Deze kan verschillen per bedrijf en voorwaarden zoals garantie en afleverbeurt. Ook zit er een groot verschil tussen particulier of zakelijk een occasion kopen. De particulier zal ernaar streven meer voor de auto te krijgen dan deze inruil waard is. Deze prijs ligt altijd lager dan de autoverkoopwaarde voor bedrijven. Zij moeten immers nog huur, personeel en andere kosten betalen. Een autobedrijf moet dus marge maken op een auto. Deze marge is het verschil tussen inkoop en verkoop. De inkoopprijs is de inruilprijs die jij ervoor krijgt of de prijs de auto in de handel kost.

Los van het verkoopkanaal zijn ook bouwjaar, uitvoering, kilometerstand, onderhoudsstaat, algehele auto conditie en meer van invloed op de waarde van een auto. Een auto met weinig kilometers is meer waard dan een auto met veel kilometers. Zelfde geldt voor de onderhoudsstaat en algehele conditie, hoe beter de staat hoe hoger de waarde. Het is dus niet gek dat malafide autohandelaren ervoor kiezen tellerstanden terug te draaien. Het terugdraaien van een kilometerstand is immers een eenvoudige manier om de waarde van de auto te laten toenemen. Uiteraard is het terugdraaien van tellerstanden strafbaar en ben je als consument flink de klos als je zo’n auto koopt. Een auto met teruggedraaide tellerstand kan op elk moment gebreken gaan vertonen en is volledig onbetrouwbaar. Koop zo’n auto dus nooit en doe altijd de NAP check of RDW check voor tellerstand controle.

 

Wat is mijn auto waard? Bepaal autowaarde

Kom erachter met autowaarde bepalen wat je auto waard is. De meeste mensen willen weten wat hun auto waard is omdat ze de auto willen verkopen of inruilen. Inruilwaarde ligt lager dan de particuliere verkoopwaarde. Je auto zelf verkopen is dus altijd financieel aantrekkelijker. Inruilen daarentegen is wel weer gemakkelijk, geen gedoe maar gewoon direct een duidelijke prijs voor je oude auto. De meeste mensen kiezen dan ook voor inruilen. Direct je oude auto weg en een nieuwe mee naar huis. Het risico van twee auto’s hebben of even zonder auto komen te zitten durven de meeste mensen niet te nemen. Terwijl het meestal wel loont. Uiteraard moet je auto wel goed zijn, anders vindt je er niemand voor en kun je de auto beter naar de sloop brengen of inruilen.

 

Hoe autowaarde berekenen?

Autowaarde berekenen kan door het bovenstaande kenteken in te vullen met de kentekengegevens van het betreffende voertuig. Je krijgt dan binnen enkele seconden een overzicht aan autowaardes. Je weet meteen wat de auto dagwaarde is en wat de auto nieuw, tweedehands en in de handel oplevert. Ook krijg je te zien wat een normale inruilprijs is voor de auto. Hierdoor kun je goed gaan onderhandelen omdat je kennis hebt van auto waarde.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

3 Comments

downarrow

Leave A Comment