Autoverleden checken met de RDW check

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
6 apr , 2015,
Editor
, ,
No Comments

Met de RDW kentekencheck kun je eenvoudig het autoverleden checken. Het autoverleden checken is handig wanneer je van plan bent een gebruikte auto te kopen. Door vooraf de RDW check te doen kom je alles over het betreffende voertuig te weten. Een van de speerpunten van autoverleden checken is het schadeverleden. Door vooraf inzicht te hebben in het autoverleden kun je op de lange termijn extra kosten besparen. Het kopen van een auto met schadeverleden kan flinke kosten met zich meenemen. Ga dus altijd op zoek naar sporen van autoschade om te voorkomen dat je een miskoop doet. De autoverleden check voor schadehistorie helpt je bij het vinden van kenteken voertuig geregistreerde schade.

Occasion autoverleden check voor schadehistorie

autoverleden checkenHet autoverleden natrekken op schadehistorie hoeft alleen bij een occasion. Een nieuwe auto heeft nog geen gebruikershistorie en zal dus ook in het verleden geen ernstige schade hebben geleden. Heb je een occasion gekocht en ben je vergeten het verleden op te vragen, doe dan alsnog de autoverleden check. Het kan zo zijn dat de auto ernstige schade heeft gehad, deze is gerepareerd met als gevolg dat de auto schadevrij lijkt te zijn. Toch in het verleden opgelopen schade gevolgen hebben voor de veiligheid van de bestuurder. Wanneer de carrosserie een flinke opdonder heeft gehad kan het zijn dat deze, ondanks optisch herstel, zwakker is dan zou moeten. De kreukelzone is gebruikt en zal bij een volgende aanrijding minder goed een ongeval opvangen met alle gevolgen van dien. Ook kan deze zwakte in de carrosserie gevolgen hebben op de afschrijving, onderdelen die vervangen zijn kunnen sneller slijten of een niet gelijke belasting kan snelle slijtage tot gevolg hebben.

Wanneer doe je het autoverleden checken?

Het autoverleden checken doe je bij voorkeur altijd wanneer je een gebruikte auto gaat kopen. Je weet nooit precies wat je koopt en de tijde dat een verkoper blind te vertrouwen was zijn echt voorbij. Het is dus zaak om zelf onderzoek te doen naar het schadeverleden van een auto. Een auto kopen en er achteraf achter komen dat je de kat in de zak hebt gekocht is niet alleen vervelend voor jou, maar betekent ook dat je juridisch minder sterk staat. Laten zien dat je moeite hebt gestoken in het onderzoeken of een auto echt een goede aankoop is draagt bij aan een stevig fundament voor een rechtszaak in geval van oplichting.

Doe je de autohistorie check voor schade dan weet je dat de kans dat, als blijkt dat de auto geen schade heeft gehad, de auto waarschijnlijk in orde is. Zekerweten doe je het nooit, maar beperken van risico is een hoop waard. Het kan ook zo zijn dat je echt op zoek bent naar een scherpe deal en het schadeverleden voor lief neemt. Voor mensen met technische kennis kan dit een prima constructie zijn. Weet echter wel dat een volgende eigenaar het autoverleden checkt en dan ziet dat het een schadeauto is geweest. De prijs moet dus heel aantrekkelijk zijn en/of je moet het voertuig zelf volledig gaan afschrijven.

Aanvullende informatie bij autoverleden check

NAP checkNaast de informatie over autoschade geeft autoverleden kentekencheck ook inzicht in de waarde van een auto. Handig om in te schatten of de vraagprijs wel juist is zodat je nooit teveel betaald voor een auto. Ook belangrijk is de NAP check, deze check biedt de mogelijkheid tot kilometerstand controleren. Is de tellerstand correct dan heb je een goede aankoop, is er niets bekend dan is het verstandig van de koop af te zien. Handig is ook het overzicht aan meest voorkomende gebreken, hiermee kun je de auto nalopen en zien of bekende mankementen voor problemen kunnen gaan zorgen. Bereken ook in een keer hoeveel motorrijtuigenbelasting je voor het betreffende voertuig moet betalen en zie tot wanneer de APK keuring geldig is.

Vraag jij je nog af waarom een RDW check doen? Lees dan verder op deze pagina en laat je overtuigen.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment