Hoe belangrijk is de kilometerstand van een occasion?

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
8 mrt , 2017,
Editor
, , , ,
No Comments

Veel mensen die op zoek zijn naar een occasion, letten op de kilometerstand van een auto. Heeft de auto veel gereden? Dan valt de auto vaak al af als optie, terwijl dit niet altijd nodig is. Hoewel het meestal zo is dat een auto met een minder hoge kilometerstand in de toekomst nog meer kilometers kan rijden, hoeft het niet altijd zo te zijn dat een auto met een hoge kilometerstand geen goede koop meer kan zijn.

Waarom moet je de kilometerstand dan toch altijd controleren?

Er wordt in de wereld van tweedehands auto’s ontzettend veel gefraudeerd met kilometerstanden. Verkopers van auto’s hebben er profijt van om een auto met een zo laag mogelijke kilometerstand te koop te zetten, omdat de auto dan voor meer geld verkocht kan worden dan wanneer de kilometerstand hoger is. Het gevolg hiervan is dat jij een auto koopt die uiteindelijk veel meer gereden blijkt te hebben dan jij dacht, waardoor er misschien sneller sprake is van schade of nodig onderhoud. Om dit te voorkomen, moet je de kilometerstand van een occasion altijd controleren. Het controleren van de kilometerstand is gelukkig heel makkelijk. Hieronder leggen we uit hoe je dit kunt doen.

Kilometerstand controleren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe controleer je de juistheid van de kilometerstand?

De juistheid van de kilometerstand is heel eenvoudig te controleren. Je moet natuurlijk allereerst altijd de kilometerstand opvragen bij de verkopende partij. Het is belangrijk dat je dit opvraagt, want als je de kilometerstand van de verkoper hebt gehoord, kan je deze kilometerstand vergelijken met de correcte kilometerstand. De juiste en echte kilometerstand van een auto kan je heel eenvoudig opvragen via een kentekencheck. Een kentekencheck is een online check die je kunt uitvoeren. Je hebt hiervoor alleen het kenteken van de auto in kwestie nodig. Dit kenteken voer je in bij de online check, waarna je de kilometerstand te zien krijgt. Als je deze kilometerstand vergelijkt met de kilometerstand die je van de verkoper hebt doorgekregen, kan je heel eenvoudig controleren of dit overeenkomt. Komt dit niet overeen en is de kilometerstand die de verkoper aan jou heeft doorgegeven lager dan de kilometerstand die je doorkrijgt via de kentekencheck? Dan weet je dat de verkoper iets achterhoudt. Dit is dus een simpele manier om de kilometerstand te controleren en hiermee ook de betrouwbaarheid van de verkoper na te trekken.

 

Auto dashboard voor km stand

Conclusie

Wil jij een occasion kopen? Dan is het belangrijk om de kilometerstand te controleren. Als je de kilometerstand op een makkelijke manier wil controleren, kan je het beste een kentekencheck uitvoeren. Je krijgt via een kentekencheck, naast andere informatie, de correcte kilometerstand van een auto te zien. Deze tellerstand kan je vergelijken met de tellerstand die de verkoper aan jou heeft doorgegeven. Komt dit overeen? Dan weet je dat de verkoper een betrouwbare verkoper is die de waarheid vertelt over de auto. Komt de kilometerstand niet overeen? Dan weet je dat de verkoper liegt over de tellerstand en dan weet je ook dat je de occasion beter niet kunt kopen. Wat je kunt doen bij oplichting door tellerfraude lees je hier.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment