Tellerstand controleren

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
24 aug , 2016,
Editor
, , , ,
No Comments

Om de tellerstand te controleren werd in het verleden NAP controleren genoemd. Bij het NAP controleren werd bekeken in hoeverre de weergegeven stand op de kilometerteller van een auto betrouwbaar was. Zeker in het verleden gebeurde het namelijk vaak dat kilometertellers voorafgaande aan de verkoop van de tweedehands auto werden teruggebracht naar een aantrekkelijkere hoeveelheid kilometers. Het is pas sinds 2014 wettelijk niet meer toegestaan om het aantal kilometers op een teller terug te brengen. Het NAP controleren werd mogelijk vanaf 1991, maar hield dus niet tegen dat er wel tellerfraude werd gepleegd. Helaas bleek het NAP controleren, uitgevoerd door stichting Nationale Autopas (NAP), ook niet altijd even betrouwbaar. Sindsdien heeft de RDW Ovi de taak overgenomen, wel nog altijd in samenwerking met tellerstand historie van stichting NAP.

 

De RDW kilometerstand controleren

U kunt nu heel eenvoudig online de RDW kilometerstand controleren van ieder willekeurig voertuig. Alles wat u hiervoor nodig heeft is het kenteken van de betreffende auto. U kunt de RDW kilometerstand controleren op betrouwbaarheid door het nummer van de kentekenplaat in te voeren op Kentekencheckonline.nl of via de website van de RDW Ovi. Hierna krijgt u de online voertuiginformatie te zien en kunt u direct de km stand checken. Kentekencheckonline.nl verwijst door naar partners waar de tellerstandhistorie op te vragen is. Ga naar de officiele website van de RDW OVI en bekijk of de kilometerstand betrouwbaar is door het tellerrapport aan te vragen. Gaat u de km stand checken en wordt er achter de kilometerstand het oordeel ‘logisch’ gegeven, dan wil dit zeggen dat er een logische ontwikkeling in de kilometerstand is waar te nemen. Met andere woorden, op ieder controlemoment bij de jaarlijkse Apk is de kilometerstand opgelopen. Gaat u de km stand checken en wordt hier aangegeven dat het oordeel niet logisch is, dan is de kilometerstand in een bepaald jaar minder geworden dan in het voorgaande jaar. U weet dan zeker dat de kilometerstand van de betreffende auto niet betrouwbaar is. De RDW gaat nog verder, zij maken het mogelijk om alle tellerstanden en registratiedata in te zien. Wij zouden dit eigenlijk het tellerrapport plus pakket willen noemen, anders dan het meest aangeboden tellerrapport waar alleen wordt aangegeven of de tellerstand logisch of onlogisch is kan het RDW tellerrapport ook aangeven wanneer tellerstanden zijn geregistreerd. Kortom, een prachtig product wat de RDW heeft gelanceerd.

 

RDW check RDW OviDe km stand controleren is belangrijk

De tellerstand controleren zou eigenlijk een standaard onderdeel moeten zijn van het aankoopproces van een tweedehands auto. Een autodealer kan een km stand controleren voordat deze de auto tweedehands te koop aanbiedt, en vaak gebeurt dit ook, maar dit is lang niet altijd het geval. Zelf een tellerstand controleren wanneer de autohandelaar dit niet gedaan heeft is dan ook zeer belangrijk. De tellerstand controleren van een auto die u tweedehands wilt kopen van een particulier is zelfs nog belangrijker. Gelukkig kunt u de km stand controleren op heel eenvoudige en snelle wijze, door gebruik te maken van het tellerrapport, de kilometerstand logisch check en het RDW tellerrapport. Wanneer we het hebben over het tellerrapport of de kilometerstand logisch check, dan hebben we het niet over een heel rapport dat volledig over de kilometerteller gaat. In feite hebben we het uitsluitend over het oordeel of de kilometerstand, of deze logisch of niet logisch is. Het tellerrapport maakt dan ook onderdeel uit van de volledige kentekencheck die je kunt doen. Wil je het meest uitgebreide tellerrapport dan kun je deze via de RDW opvragen. Wanneer u geen RDW check uitvoert, dan kan het zijn dat u aanzienlijk teveel betaalt voor de auto, doordat u uitgaat van een kilometerstand die lager lijkt dan dat deze in werkelijkheid is.

 

De volledigheid van de RDW check

De RDW check is een volledige kenteken check die wordt uitgevoerd door Kentekencheckonline.nl. Deze RDW kenteken check zorgt ervoor dat u een goed en eerlijk beeld van een auto heeft voordat u deze aanschaft. Daarnaast kunt u de RDW kenteken check ook voor uw eigen voertuig uitvoeren, bijvoorbeeld om zelf volledig op de hoogte te zijn van de autohistorie van uw auto of om een koper eerlijke informatie over de auto te kunnen geven bij de verkoop van uw auto. Een RDW kenteken check kan daarmee in verschillende situaties erg handig zijn. Een auto controleren is altijd aan te raden wanneer u een auto aan wilt schaffen. Hierbij maakt het niet uit of u de auto koopt van een autohandelaar of een particulier. U kunt de auto controleren op tal van zaken, waardoor u ook zeker bent over de voertuiginformatie. Wanneer u niet zeker bent over de eerlijkheid van de verkoper, ongeacht of dit een professional of particulier is, dan kunt u altijd zelf de auto controleren om alle gegevens na te trekken.

 

Direct een kenteken controleren bij de RDW Ovi

Een kenteken checken verloopt bij de RDW Ovi tegenwoordig volledig online. Dit biedt natuurlijk belangrijke voordelen. Zo hoeft u niet te wachten op de voertuiggegevens, maar heeft u direct inzicht in alle voertuiginformatie. Een kenteken controleren duurt slechts een aantal seconden, waardoor u het zelfs ter plaatse bij de verkoper van de auto kunt doen. U kunt het kenteken controleren op tal van zaken en uiteraard letten op alle informatie die u belangrijk vindt. Bij een tweedehands auto is het altijd belangrijk om de km stand te controleren op betrouwbaarheid. Een kenteken checken op deze website van de RDW Ovi is volledig gratis. De kentekencheck bij de RDW kan u behoeden voor een miskoop, bijvoorbeeld wanneer u interesse heeft in een auto die een valse kilometerstand blijkt te hebben.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment