Uitgelegd: de nieuwwaarderegeling en aanschafwaarderegeling

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
20 apr , 2017,
Editor
, ,
one comments

Als je net een andere auto hebt gekocht dan dien je deze ook te verzekeren. Het is daarom belangrijk dat je kijk door middel van vergelijken welke verzekering het beste  bij je past. Daarnaast is het verstandig om de nieuwwaarderegeling en de aanschafwaarderegeling te raadplegen. Op deze manier kun je veel geld besparen indien er bijvoorbeeld sprake is van autodiefstal of total loss. Daarnaast weet je zeker dat je niet onnodig teveel betaald voor je autoverzekering.

Wat is de nieuwwaarderegeling met betrekking tot een nieuwe auto?

De nieuwwaarderegeling is een regeling waarbij je ingeval van total loss schade een dermate hoog bedrag uitgekeerd krijgt om dezelfde auto nieuw aan te schaffen. Uit onderzoek is gebleken dat ruim de helft van de verzekeraars een nieuwwaarderegeling van één jaar hebben. Wordt je auto binnen een jaar gestolen of is hij total loss dan heb je recht op een vergoeding.

 

waarde auto voor verzekering

Hoelang is de nieuwwaarderegeling geldig?

Wil je langer dan één jaar gebruik maken van de nieuwwaarderegeling, dan zijn er autoverzekeringen die bijvoorbeeld een dergelijke regeling voor twee jaar aanbieden. Ook zijn er gevallen waarbij je een hogere premie betaald in ruil voor een nieuwwaarderegeling van 3 jaar.

Kijk goed naar het bedrag wat je uitgekeerd krijgt

Het is belangrijk om goed te kijken naar de hoogte van het bedrag dat je uitgekeerd krijgt als je auto total loss of gestolen wordt. Sommige verzekeringen keren een maximum bedrag uit, in plaats van de totale waarde van de auto. Een tip is om goed te kijken in de polisvoorwaarden. Hierin kun je zien hoeveel en tot welk bedrag je verzekeraar uitkeert.

Je hebt een showroommodel, wat nu?

Vaak is het zo dat bij het overgrote deel van de verzekeringen de nieuwwaarderegeling alleen geldt als je de eerste eigen bent van de auto. Maar wat als je een tweedehandsauto hebt gekocht die nog geen één jaar oud is? Het is dan slim om in het overzicht nieuwwaarderegeling occasions te kijken. Hierin kun je zien of de nieuwwaarderegeling voor jou auto geldt. In het overzicht nieuwwaarderegeling showroommodellen kun je zien welk type showroommodel in aanmerking komt voor de regeling.

Wat is de aanschafwaarderegeling met betrekking tot een tweedehandsauto?

Als je een tweedehandsauto hebt gekocht dan is het aan te raden om te kijken welke verzekering een aanschafwaarderegeling aanbiedt. Dit houdt in dat je het bedrag dat je betaald hebt voor een auto vergoed krijgt. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer je auto is gestolen of total loss is.

Wees er van bewust waar je je auto koopt

Niet elke verzekeraar keert zomaar het aanschafbedrag van de auto uit. Sommige verzekeraars laten alleen de aanschafwaarderegeling gelden als je auto is gekocht bij een BOVAG garage of merkdealer. Daarnaast moet je beschikken over de aankoopbon. Welke eisen jou verzekeraar stelt op het gebied van de autoverzekering kun je lezen in de polisvoorwaarden.

Hoelang is de aanschafwaarderegeling geldig?

Standaard hebben veel verzekeraars een aanschafwaarderegeling van een jaar. Om langer gebruik te kunnen maken van de aanschafwaarderegeling kun je in ruil voor een hogere premie de regeling verlengen. Afhankelijk van je verzekeraar kan dit bijvoorbeeld een verlenging van twee jaar zijn. Kijk hiervoor in de voorwaarden.

Check goed hoeveel je vergoed krijgt

Het is aan te raden om op voorhand te kijken wat je verzekeraar vergoed ingeval van diefstal en onherstelbare schades (total loss). Sommige verzekeringen keren een maximaal bedrag uit, zij kijken alleen naar de dagwaarde van de auto en niet het bedrag wat de auto daadwerkelijk heeft gekost. Door de polisvoorwaarden te checken weet je welk bedrag je verzekeraar maximaal vergoedt.

auto uitdeuken

 

 

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment