Tips voor auto inruilen

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
18 okt , 2015,
Editor
, , ,
2 comments

Tweedehands auto kopenWie een nieuwe auto wil gaan kopen zal in veel gevallen van zijn of haar oude auto af willen. Wie zijn auto wil gaan verkopen of inruilen doet er goed aan om in de eerste plaats de waarde van een auto te bepalen. Wie weet wat zijn of haar auto waard is, komt beter beslagen ten ijs als hij de auto wil gaan inruilen of als hij de auto zelf wil gaan verkopen. Het bepalen van de autowaarde is echter niet zo simpele als het lijkt. Waar moet je op letten en welke factoren zijn van belang om de autowaarde te bepalen? Omdat de autowaarde bepalen vaak lastig is geven we je hier een aantal handvatten die je helpen om de waarde van een auto te bepalen, zodat je zelf beter kunt inschatten of je wel de juiste inruilprijs voor je auto krijgt of dat je mogelijk meer voor je auto zou kunnen krijgen als je hem zelf zou verkopen.

 

Hoeveel is mijn auto waard? Begin bij het begin met een kentekencheck!

Als je niet dagelijks bezig bent met het bepalen van de waarde van een auto, en wie is dat eigenlijk wel, dan is het het gemakkelijkst om gewoon bij de basis te beginnen. De basis is in dit geval het bepalen van de waarde aan de hand van het kenteken. Hoe werkt dat? Iedere auto met een Nederlands kenteken is geregistreerd bij de RDW. De RDW houdt allerlei algemene informatie over een auto bij. Als je het kenteken van een auto weet, dan kan je dus automatisch zien om wat voor type auto het gaat, wat de catalogusprijs was enzovoort. Aan de hand van het kenteken en de kilometerstand kan vervolgens al een ruwe indicatie van de waarde van een auto worden gegeven. Dit is een eenvoudige manier om op een globale dagwaarde te komen. Het geeft je in ieder geval een idee van hoeveel je auto waard is. Deze dagwaarde auto bepaling wordt niet door het RDW aangeboden maar is verkrijgbaar via het RDW kenteken via andere websites.

 

Met de kentekencheck in de hand op zoek naar de echte waarde

RDW kentekencheckAls je aan de hand van het kenteken een indruk hebt gekregen van de globale waarde van je auto dan ben je er nog niet. Aan de hand van het kenteken kan alleen maar een algemene indruk worden gegeven van de waarde van een auto. De waarde die met behulp van een kentekencheck wordt gegenereerd is een waarde die wordt opgemaakt aan de hand van algemene gegevens. Met heel veel specifieke gegevens houdt deze manier van waardebepaling dus geen rekening.

Als je de waarde gaat bepalen door een kentekencheck te doen wordt er bijvoorbeeld (vrijwel) geen rekening gehouden met het uiterlijk van een auto. Het is echter niet moeilijk om te bedenken dat de waarde van een auto met een aantal deuken lager is dan de waarde van een auto zonder deuken. Als je de waarde van een auto wilt gaan bepalen, dan is het goed om hiervoor te corrigeren.

Een andere belangrijke factor die belangrijk is bij het bepalen van de dagwaarde van een auto is de mate waarin er onderhoud aan een auto is uitgevoerd. Iemand die een auto gaat kopen hecht er waarde aan als een auto regelmatig en tijdig in onderhoud is geweest. Een auto die op gezette tijden een onderhoudsbeurt heeft gehad zal daarom iets meer waard zijn dan een auto die zelden een garage heeft gezien.

De waarde van een auto wordt ook op een andere manier bepaald door de manier waarop er onderhoud aan een auto is uitgevoerd. Vaak moet er bij een auto om de zoveel duizend kilometer een bepaalde reparatie gedaan worden. Om dit iets helderder te maken: de distributieriem van een auto slijt. Deze moet bijvoorbeeld tussen de 150.000 en de 200.000 kilometer vervangen worden. Het vervangen van de distributieriem kan behoorlijk in de papieren lopen. Als jouw auto net een nieuwe distributieriem heeft gekregen, dan zal dat de waarde van de auto verhogen.

 

Heb je de waarde van de auto bepaald? Zorg dat je deze ook krijgt!

autowaarde bepalenEr is een verschil tussen de waarde van een auto en wat je ook echt voor een auto krijgt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een garage niet direct de waarde van een auto zal willen betalen. Een reden kan bijvoorbeeld zijn dat je een auto hebt waar weinig vraag naar is. Je hebt het dan over een incourant merk, of een incourant model. Theoretisch gezien kan een auto wel een dergelijke waarde hebben, maar een garage zal niet altijd staan te springen om deze inruilwaarde ook te geven. Je kunt dan proberen om voet bij stuk te houden, of je kunt proberen om de auto zelf te gaan verkopen.

Een andere reden waarom een autodealer niet de volledige dagwaarde van een auto wil geven is bijvoorbeeld omdat de auto slecht verzorgd wordt aangeleverd. Het oog wil ook in de autohandel wat! Zorg er daarom voor dat je voordat je een auto gaat inruilen ervoor zorgt dat deze netjes gewassen is. Heb je daar geen tijd voor? Breng hem even naar de wasstraat en geef hem een extra poetsbeurt. Dat soort dingen zorgen ervoor dat je net wat meer geld voor je auto krijgt en dat is toch mooi meegenomen!

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

2 Comments

downarrow

Leave A Comment