Hoeveel is mijn auto waard volgens de RDW Ovi

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
27 jun , 2018,
Editor
No Comments

Hoeveel is mijn auto waard? Dit is een vraag die veel auto eigenaren zichzelf wel eens stellen. Het is natuurlijk altijd leuk om te weten wat de auto nu precies waard is, maar vaak is het ook nodig om te weten wat de auto waard is. Dit is het geval wanneer de auto bijvoorbeeld verkocht moet worden of ingeruild gaan worden bij de dealer. Door antwoord te geven op de vraag ‘hoeveel is mijn auto waard?’ heeft u een goede leidraad in handen als het gaat om de prijs van de auto.

RDW checkDe RDW Ovi heeft van alle auto’s in Nederland de voertuiggegevens verzameld en geregistreerd. In deze voertuiggegevens staat de meest uiteenlopende informatie over een auto, waaronder de laatste tenaamstelling, de eerste invoerdatum, de oorspronkelijke kleur en bijvoorbeeld de massa van het voertuig. De RDW functioneert als verzamelaar en registrator van alle voertuiggegevens.

In deze voertuiggegevens is niet terug te vinden wat de dagwaarde van de auto is. De dagwaarde van een auto berekenen is dus niet mogelijk wanneer u gebruik maakt van de voertuiggegevens van de RDW Ovi. De dagwaarde van de auto berekenen kan wanneer u het kenteken online controleert om meer informatie over de auto te verkrijgen via een online kentekencheck. De dagwaarde van een auto berekenen kan op diverse andere websites, echter, zijn deze lang niet altijd aan het RDW verbonden en maken zij enkel gebruik van de data die de RDW via het kenteken aan het voertuig verbind. In principe meer dan genoeg om een goede waardecalculatie te maken.

 

Een restwaarde berekenen of een inruilwaarde berekenen?

De restwaarde berekenen van een voertuig is eigenlijk het berekenen van de geschatte verkoopwaarde van een voertuig. U kunt de restwaarde berekenen wanneer u uw voertuig wilt verkopen aan een particuliere partij. In dit geval kunt u de verkoopprijs baseren op de berekende restwaarde van het voertuig. Echter, u kunt ook de restwaarde berekenen van een tweedehands voertuig waar u interesse in heeft. Wanneer u weet wat de geschatte verkoopwaarde van de auto is, dan weet u ook wanneer een auto tegen een te hoge prijs wordt aangeboden. De inruilwaarde berekenen is het berekenen van de zogenaamde wisselprijs. Dit wil zeggen dat er sprake is van zowel koop als verkoop. U verkoopt een auto aan een autohandelaar en u koopt direct een andere auto van dezelfde autohandelaar. U kunt de inruilwaarde berekenen om inzicht te hebben in wat de auto die u inruilt nog waard is wanneer deze gebruikt wordt bij de aanschaf van een ander voertuig. De inruilwaarde van een auto ligt in de regel lager dan de restwaarde van de auto. Hierdoor kiezen mensen er soms eerder voor om de auto particulier te verkopen en dit geld te gebruiken voor de aanschaf van een andere auto dan om de auto-occasion in te ruilen.

 

Een tweedehands auto kopen

Tweedehands auto kopenWilt u een tweedehands auto kopen en zeker weten dat u niet teveel betaalt voor het voertuig? Dan is het aan te raden om het voertuig te controleren. U kunt een voertuig controleren door gebruik te maken van de voertuiggegevens van de RDW Ovi. Bij de RDW kunt u direct online een voertuig controleren op de kilometerstand, met de KM stand check. Deze KM stand check wordt door de RDW Ovi uitgevoerd aan de hand van bekende kilometerstanden over de laatste jaren van de auto. Bij iedere Apk-keuring wordt een kilometerstand namelijk geregistreerd. De RDW Ovi kan aan de hand van de serie kilometerstanden over de jaren heen een KM stand check uitvoeren door te controleren of de teller voortdurend op is gelopen. Wanneer deze op enig moment terug is gelopen, dan is de kilometerstand niet betrouwbaar en zal de KM stand check van de RDW Ovi uitwijzen dat het om tellerfraude gaat. Een tweedehands auto kopen met een teruggebracht aantal kilometers op de teller is zeer onverstandig. De auto zou zomaar honderdduizend kilometer meer kunnen hebben gereden dan de kilometerteller aangeeft. U betaalt dan op de eerste plaats teveel voor de auto, maar daarnaast zal de levensduur van de auto ook korter zijn dan verwacht. Een voertuig controleren voordat u deze gaat kopen is dan ook zeer aan te raden als het om een tweedehands voertuig gaat. Klik hier voor meer informatie over het tellerrapport.

 

Eenvoudig een autoverleden opzoeken

autoverleden checkenEen autoverleden opzoeken is zeker aan te raden wanneer u een tweedehands auto wilt kopen. Veel mensen denken dat een autoverleden opzoeken niet nodig is wanneer de auto wordt aangeboden door de dealer, echter, dit is niet waar. Het is namelijk zo dat de autodealer zelf ook niet altijd volledig op de hoogte is van de autohistorie. De autodealer kan het schadeverleden checken, maar in verreweg de meeste gevallen gebeurt dit niet. Het is daarom verstandig om zelf de autohistorie op te zoeken. Zo kunt u niet alleen het schadeverleden checken, maar u krijgt ook een heel scala aan andere informatie over het voertuig. U kunt een autoverleden opzoeken om inzicht te krijgen in het aantal verleden eigenaren, in de technische specificaties, in de eerste en laatste tenaamstelling en bijvoorbeeld in het terugroepverleden van de auto. Het schadeverleden checken maakt dan ook slechts onderdeel uit van de check voor het autoverleden.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment