Hoe de beste Autoverzekering kiezen

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
18 sep , 2018,
Editor
,
No Comments

Als u van plan bent om een ​​auto te kopen, moet u in de eerste plaats rekening houden met het kiezen van de juiste Autoverzekering om uw auto in de toekomst te beschermen tegen schade. Als de aankoopdatum van uw auto minder dan vijf jaar is, zullen waarschijnlijk al veel autoverzekeraars geprobeerd hebben om hun verzekeringen aan u te verkopen. Het plannen van uw prioriteiten, het onderzoeken van de reputatie en het financiële klassement, het vergelijken van de voorgestelde offertes – een keuze maken uit de verschillende autoverzekeraars kan ontmoedigend lijken, tenzij u alles stap voor stap doet.

Motorrijtuigenverzekering is een voorzorgsmaatregel die dient als bescherming tegen onvoorziene ongevallen of schade aan het voertuig. Met tal van verzekeringsmaatschappijen die proberen om de beste op de markt te zijn door het aanbieden van diverse algemene voorwaarden, kan het erg moeilijk zijn om de juiste verzekering voor uw voertuig te kiezen. Laat ons u helpen en lees verder.

Een overzicht van Motorrijtuigenverzekeringen

beste autoverzekering kiezen

Volgens Wikipedia is een autoverzekering (ook bekend als voertuigverzekering, rijtuigverzekering of motorverzekering) een verzekering voor auto’s, vrachtwagens, motorfietsen en andere wegvoertuigen. Het primaire gebruik ervan is om het voertuig financiële bescherming te bieden bij schade, die het gevolg kan zijn van verkeersbotsingen, en aansprakelijkheid die kan voortvloeien uit ongelukken. Sommige voertuigverzekeringen kunnen bovendien financiële bescherming bieden tegen diefstal van het voertuig en tegen schade aan het voertuig veroorzaakt door andere gebeurtenissen dan verkeersongevallen, zoals vandalisme, weersomstandigheden of natuurrampen, en schade veroorzaakt door botsingen met stilstaande objecten.

Kort gezegd, een motorrijtuigenverzekering dekt financiële schade door diefstal of explosie, brand, rellen, bliksem, aardbevingen en dekking voor voertuigschade veroorzaakt door derden. De autoverzekering kan grofweg worden onderverdeeld in twee soorten:

1. Uitgebreide verzekering –

Een uitgebreide verzekering is een dekking die financieel helpt bij het vervangen of repareren van uw voertuig als hij wordt gestolen of beschadigd raakt bij een incident afgezien van een aanrijding. Een uitgebreide verzekering dekt schade door brand, vandalisme en vallende objecten (zoals een boom of hagel) en aansprakelijkheid.

2. Aansprakelijkheidsverzekering –

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die wordt afgesloten door een verzekerde (eerste partij) bij een verzekeraar (tweede partij) voor financiële bescherming tegen de vorderingen van een ander (derde partij). De eerste partij is verantwoordelijk voor hun eigen schade, ongeacht de oorzaak van die schade.Standaard wordt een WA-verzekering afgesloten voor auto’s die ouder zijn dan 10 jaar, maar u kunt ook kiezen voor de uitgebreide dekking. Deze dekking is voor lichamelijk letsel, materiële schade en overlijden van een derde partij.

Tips om te weten welke autoverzekering het beste is voor u:

1. Begrijp uw behoefte

De eerste stap die nodig is voordat u een autoverzekering kiest, is te begrijpen wat uw verzekeringsbehoefte precies is. Is het alleen de auto die u wilt beschermen of ook de passagiers? Veel verzekeringsmaatschappijen bieden tegenwoordig meer dekking tegen extra kosten, zoals snelle service bij pech of een ongeval en een persoonlijke ongevallenverzekering voor passagiers. Dus om zeker te zijn van een verzekering, moet u eerst duidelijkheid hebben over de dingen die u wilt beschermen. Soms moet u bij het verzekeren van iets kleins, een hogere premie betalen.

2. Vergelijk

U moet verschillende verzekeringsaanbiedingen van verschillende bedrijven hebben. Sommigen van hen hebben u misschien exclusieve aanbiedingen aangeboden, terwijl andere maatschappijen misschien een zeer professionele aanpak hebben voorgesteld door het aanbieden van lidmaatschapsvoordelen die in de basisverzekering zijn inbegrepen om het de verzekering er aantrekkelijk uit te laten zien. Dus, om zeker te zijn, vergelijk de autoverzekeringen en voer een uitgebreide vergelijking uit van wat elke verzekeraar te bieden heeft en de totale kosten die daarmee gepaard kunnen gaan. Het belangrijkste punt om te controleren moet de verschillende parameters van de verzekering zijn ten opzichte van de totale kosten die moeten worden gemaakt. Sommige van de polissen hebben lage premies, terwijl de andere misschien hogere premies hebben. Het vergelijken op basis van de premiehoogte is ook een goed begin.

3. Evalueer de geloofwaardigheid van de verzekeraar

Een andere essentiële stap om de beste autoverzekering te vinden is om de geloofwaardigheid van de verzekeraar te controleren. Dit is om te zorgen dat nadat u de polis heeft aangeschaft, de verzekeraar ook in staat is om u te helpen de claim op tijd af te handelen. Het bedrijf moet financieel stabiel zijn met een degelijke kredietgeschiedenis. Om dat te controleren, kunt u zoeken naar reviews van het bedrijf, eventuele klachten van consumenten lezen, en zelfs mond-tot-mond-ervaringen zullen nuttig zijn. Het is altijd raadzaam om al deze aspecten te controleren en een bedrijf te vinden met een goede naam en reputatie.

4. Lees de kleine lettertjes

Onthoud één ding tijdens het lezen van de algemene voorwaarden van de verzekering die u wilt afsluiten. Aangezien het document technisch is, kunnen er clausules zijn die u niet helemaal begrijpt. Het document kan ook veel kleine lettertjes bevatten. Zorg er dus voor dat u altijd op de hoogte bent van de algemene voorwaarden van de polis. Zorg ervoor dat u de wijze van betaling, de claim- en de verlengingsprocedure weet ​​voor een probleemloze relatie met de verzekeringsmaatschappij.

5. Geldloze afwikkeling

Een geldloze afwikkeling bij autoverzekeringen is een eenvoudigere manier om claims af te wikkelen. Verzekeringsmaatschappijen hebben contracten met verschillende garages voor dergelijke afwikkelingen. Een voordeel van girale betalingen is dat er geen toestemming voor een claim vereist is en dat u dus niet van de ene naar de andere muur wordt gestuurd om uw claims in te dienen. Maar voordat u voor deze service kiest, dient u te controleren of de garage waarmee de verzekeringsmaatschappij een contract heeft, een garage is waar u zich comfortabel bij voelt om uw voertuig te laten onderhouden.

6. Neem de tweede kans op het moment van verlenging van de verzekering

Het afsluiten van een autoverzekering gebeurt pas op het moment van de aankoop van een nieuwe auto. U kunt proberen andere verzekeringsmaatschappijen uit te proberen bij het verlengen van uw verzekering. Met zoveel verzekeringsmaatschappijen op de markt is het verstandig om te controleren of uw huidige verzekeringsmaatschappij u de best mogelijke optie biedt.

Uitsluitsels

Er zijn ook verschillende uitsluitsels bij voertuigverzekeringen die door bijna alle verzekeringsmaatschappijen worden nageleefd, waar u zich niet van bewust hoeft te zijn. Dus, voordat u uw claims indient, controleer dan altijd de uitsluitsels die in uw polis vermeld staan.
Hieronder staan ​​enkele van de meest voorkomende uitsluitsels voor motorrijtuigen die u moet kennen:

  • Normale slijtage door algemene veroudering van het voertuig
  • Afschrijving of enige vorm van gevolgschade
  •  Mechanische of elektrische defecten
  •  Slijtage aan banden en slangen
  • Voertuigen die anders worden gebruikt dan de aangegeven doeleinden
  • Schade aan/door een persoon die een voertuig bestuurt zonder een geldig rijbewijs
  • Schade aan/door een persoon die een voertuig bestuurt onder invloed van drugs of drank
  • Schade als gevolg van oorlog, muiterij of nucleaire reacties

Conclusie:

Om het eenvoudig te stellen, het vergelijken van autoverzekeringen is een heel belangrijk aspect als u van plan bent om een ​​nieuwe auto te kopen of als uw bestaande polis de verlengingsdatum nadert. Er zijn verschillende factoren waarop u moet letten bij het afsluiten van een nieuwe verzekering. Naast de hierboven beschreven punten, is het van cruciaal belang om de documentatie van uw autoverzekering te lezen om een ​​duidelijk beeld te krijgen van de dekking en de uitsluitingen die daarmee gemoeid zijn. Wanneer u een gebeurtenis heeft gehad die de waarde van auto kan verlagen of verhogen, neem dan altijd even de tijd om uw dekking te evalueren en begin met het vergelijken van offertes van andere verzekeringsmaatschappijen.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment