Eenvoudig de waarde van een auto opzoeken met het kenteken

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
7 dec , 2015,
Editor
, ,
2 comments

RDW autowaardeWie een auto gaat kopen of verkopen wil een zo goed mogelijk beeld van de waarde van een auto hebben. Wie regelmatig tweedehands auto’s koopt of verkoopt zal er minder moeite mee hebben om de waarde van een dergelijke auto te bepalen. Er zijn echter veel mensen die niet dagelijks doen. Voor hen kan het bepalen van de waarde van een auto wel een lastige opgave zijn. Gelukkig is het mogelijk om de autowaarde aan de hand van het kenteken te bepalen. Op deze manier weet je snel en eenvoudig wat de waarde van een auto is.

 

Over welke autowaarde hebben we het precies?

Er zijn in de autowereld verschillende waarden die belangrijk zijn. Middels een online waarde check kan je ook verschillende waarden achterhalen. Daarom is het belangrijk om een de verschillende waarden even op een rijtje te zetten.

De eerste waarde die je hebt is de nieuwwaarde van een auto. De nieuwwaarde is natuurlijk geen realistische waarde als je de prijs wilt bepalen die je voor een auto wilt vragen of betalen, maar het is toch belangrijk om hier rekening mee te houden. De nieuwwaarde speelt namelijk een grote rol als het gaat om verzekeringen en bijtelling. Naast de nieuwwaarde is tevens de dagwaarde van een auto van groot belang voor het berekenen van je verzekeringspremie en het bepalen of de auto en goed aanschaf is. Na het doen van deze waardepaling weet je zeker wat de auto waard is en weet je ook zeker dat je niet teveel betaald voor je auto. Ook de inruilwaarde is interessant, doe je de autowaarde check voor je eigen auto dan weet je zeker dat je weet wat jouw auto waard is en inruil kan opbrengen.

Middels een algemene gratis RDW kentekencheck is het mogelijk om de nieuwwaarde van een auto te achterhalen. Als je de RDW autowaarde gaat bepalen, kan je zien wat de cataloguswaarde van een auto is.

 

De dagwaarde van een auto bepalen

RDW checkDe waarde van een tweedehands auto die je gaat kopen zal natuurlijk lager liggen dan de nieuwwaarde van een auto. Daarom is het goed om deze ook te bekijken. Ook dit kan gedaan worden aan de hand van het kenteken. Het is natuurlijk niet mogelijk om een exacte waardebepaling online te doen, maar een globale auto taxatie kan wel online gedaan worden.

Van ieder Nederlands kenteken zijn de technische specificaties online zichtbaar in het RDW kentekenregister. Het kentekenregister is uiteraard te raadplegen aan de hand van het kenteken. Van iedere auto is ook globaal bekend hoeveel een auto na hoeveel jaar en na hoeveel gereden kilometers waard is. Dat is mogelijk aan de hand van zogenaamde koerslijsten.

Als je deze informatie met elkaar gaat combineren dan krijg je een makkelijke manier om de auto dagwaarde te bepalen. De vraag: wat is mijn auto waard? beantwoorden wordt op deze manier een stuk eenvoudiger.

Natuurlijk is het niet mogelijk om de exacte autowaarde aan de hand van het kenteken op te halen. Er zijn immers veel meer factoren die een rol spelen bij het bepalen van de autowaarde check. Zo kunnen factoren als “de uiterlijke staat”, de mate van onderhoud moeilijk of niet in een online waardebepaling worden meegenomen.

 

De autowaarde bepalen aan de hand van het kenteken

Het bepalen van de dagwaarde aan de hand van het kenteken is daarmee echter niet direct nutteloos. Door de waarde van een auto aan de hand van het kenteken te bepalen krijg je een goed beeld van wat je auto waard is. Vervolgens kan je andere factoren mee laten wegen om te bepalen of deze globale prijs naar boven of naar beneden bijgesteld moet worden. Voor een compleet overzicht van alle factoren raden wij aan een volledige RDW check te doen met de inbegrepen NAP check / kilometerstand controle.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

2 Comments

downarrow

Leave A Comment