Een kentekencheck RDW kan jou veel problemen schelen

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
25 jan , 2015,
Editor
, ,
No Comments

Kentekencheck RDWEen kentekencheck RDW is een manier om achter veel informatie van een voertuig te komen. Deze check wordt vooral gedaan bij de aanschaf van tweedehands auto’s. Een kentekencheck RDW kan je inzicht in de technische gegevens van een auto opleveren, maar een kentekencheck RDW kan je ook inzicht in de juridische staat van een auto geven. Naast deze eenvoudige kentekencheck RDW zijn er ook nog andere gegevens die je aan de hand van het RDW kenteken af kunt leiden. Denk bijvoorbeeld aan het controleren van de kilometerstand en het opvragen van het schadeverleden van een auto. Een auto aanschaffen doe je dan ook niet, voordat je een goede RDW kenteken check hebt gedaan!

RDW: wat is dat eigenlijk?

RDW staat voor Rijksdienst voor het Wegverkeer. Dit is de overheidsdienst die met veel taken rondom voertuigen is belast. Zo controleert de RDW of nieuwe auto’s in Nederland verkocht mogen worden, maar stelt ook individuele voertuigen op naam. Als een auto op naam gesteld wordt, dan worden de technische gegevens van zo’n auto nauwkeurig beschreven. Deze gegevens worden ook opgeslagen in een database, men noemt dit de RDW voertuiggegevens. De RDW voertuiggegevens zijn vrij voor iedereen inzichtelijk. Het enige wat je nodig hebt om de RDW voertuiggegevens te raadplegen is het RDW kenteken. Het raadplegen van deze gegevens noemt men een kentekencheck RDW. Het opvragen van algemene RDW voertuiggegevens kan op diverse websites en vele bieden

Welke informatie levert een kentekencheck RDW mij op?

kenteken rapport In de eerste plaats krijg je, zoals hierboven beschreven, inzicht in de technische gegevens van een auto. De kleur, het type, het motorvermogen, je zult het allemaal in de RDW voertuiggegevens terugvinden. Maar daar is niet alles mee gezegd. Het kan namelijk zo zijn dat het OM of de verzekeraar bepaalt dat een voertuig eerst door de Rijksdienst Wegverkeer opnieuw gekeurd moet worden, voor het weer de weg op mag, dit zal je terugvinden door een kenteken check te doen. Een kenteken check doen zorgt er ook voor dat je te zien krijgt of een auto als gestolen geregistreerd staat.

Wanneer doe je een RDW check?

Zoals al eerder aangegeven doen veel mensen een RDW check als ze een tweedehands auto aan gaan schaffen. Aan de hand van het RDW kenteken kan je veel extra informatie over een voertuig krijgen en zo voor een miskoop behoed worden. Een auto aanschaffen doe je dus niet voordat je een RDW kentekencheck hebt gedaan. Een RDW kentekencheck biedt je namelijk veel extra informatie over een auto. Denk aan inzicht in het auto schadeverleden, de tellerstandhistorie, de eigenarenhistorie en de waarde van de auto. Dit alles wordt gebundeld in een auto aankooprapport waarin je advies krijgt om de auto te kopen of niet en tegen welke prijs.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment