Check diefstal en schadeverleden bij aankoop auto

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
31 mei , 2019,
Editor
No Comments

Check voor aankoop van een occasion altijd hoe het zit met diefstal en het schadeverleden van een auto. Een occasion kan er op het eerste oog goed uitzien, maar toch allerlei verborgen gebreken onder de motorkap hebben. Wanneer je dit niet weet, koop je dus voor veel geld zomaar de verkeerde auto. Dat wil je natuurlijk liever voorkomen als het om zo’n grote aankoop gaat. In dat opzicht is altijd aan te raden om een kenteken check te doen. Die check is heel gemakkelijk uit te voeren. Aan de hand van de informatie die je dan vindt kan je veel meer zekerheid hebben.

Geschiedenis van de auto
Zaken zoals kennis over diefstal en het schadeverleden hebben te maken met de geschiedenis van de auto. Wanneer je een voertuig bij een dealer of online ziet staan, weet je al deze zaken niet. Terwijl ze wel heel belangrijk zijn voor de toekomst. Zeker wanneer je zelf van plan bent om de auto aan te schaffen. Het is dan dus belangrijk om dit wel vooraf te weten. Alleen al om die reden is het dus van groot belang om er zeker van te zijn dat je alles goed gecontroleerd hebt. Kijk daarom naar de volgende zaken op dit gebied.

Bijhouden van de schade
Alle schade die een auto door de jaren heen oploopt, wordt bijgehouden. Dit is bijvoorbeeld te vinden in de database van de RDW. Dit is dan ook de perfecte bron om te achterhalen wat de auto allemaal heeft meegemaakt. Door bijvoorbeeld op Kentekencheckonline.nl te kijken wat er allemaal te vinden is, weet je al snel veel meer. Schade kan flinke gevolgen hebben. Wanneer de auto bij een ongeluk betrokken was, kan de buitenkant bijvoorbeeld netjes hersteld zijn. Daardoor zie je ook niet meer hoe de auto er van binnen aan toe is. Dat is echter juist wel heel belangrijk om te weten.

Kentekencheck om diefstal te achterhalen
Wat geldt voor schade, geldt op een andere manier voor diefstal. Je wilt natuurlijk niet onverwachts met heling geconfronteerd worden. Dat kan je veel problemen opleveren. Om die reden is het dan dus belangrijk om er zeker van te zijn dat je een auto aanschaft waar geen enkel probleem mee is geweest door de jaren heen. Ook dit zijn zaken die je door het doen van een simpele kenteken check kan achterhalen. Op die manier is het wel heel gemakkelijk om snel alle zaken goed op orde te hebben. De aankoop is dan met een gerust hart op goede wijze te doen.

Zonder kosten kennis opdoen
Wil je snel meer weten over diefstal of het schadeverleden? Dan doe je de kentekencheck online. Wanneer je dit bijvoorbeeld via Kentekencheckonline.nl doet, dan komen er geen kosten bij kijken. Het is geheel gratis. Je weet direct alles en het heeft je niets gekost. Op die manier spaar je dus ook veel geld uit wanneer blijkt dat de auto wel met schade of diefstal te maken heeft gehad. Je koopt dan geen kat in de zak. Als het gaat om de aankoop van een auto, dan is dit natuurlijk een fijne gedachte.

Meer kennis over de auto
Het doen van de kentekencheck om meer over diefstal of schade te leren, kan je ook andere dingen opleveren. In de database van RDW zijn ook andere zaken opgenomen. Hoe is het bijvoorbeeld gesteld met de APK of de WOK? Ook is het interessant om te weten hoeveel eigenaren een auto heeft gehad en welke kilometerstand realistisch is voor de auto. Dit is allemaal informatie die voort kan komen uit het doen van een goede check. Het voordeel is dan dus dat je niet snel met lastige situaties kan worden geconfronteerd. Dat maakt het al de moeite waard om het te doen.

De waarde van de auto
Alle informatie die je opdoet over de auto heeft een effect op de waarde. Wanneer de auto schade heeft gehad, of gestolen is, dan zal dit dus ook iets zeggen. Daarnaast is het ook zo dat een auto die al veel ouder is dan op het eerste gezicht leek ook veel minder waard is. Wanneer de verkoper er dus een hogere prijs aan wilde hangen, dan kan je dat op deze manier gemakkelijk voor zijn. Je kunt dan zelf bepalen op welke manier je hiermee omgaat. Bijvoorbeeld waar het gaat om de prijs van de auto.

Wel of niet kopen?
Met behulp van de kentekencheck doe je kennis op over het schadeverleden of over diefstal van de auto. Dit is informatie die je handelen beïnvloedt. Wanneer je dit namelijk weet, kan dat een reden zijn om niet te willen kopen. Een gestolen auto wil je natuurlijk sowieso niet kopen. Wanneer een auto grote schade in het verleden heeft meegemaakt, dan kan dat ook een reden zijn om voorzichtig te zijn. Door de check van het kenteken te doen kom je hier gemakkelijk achter en kan je zelf een besluit nemen over hoe je ermee omgaat.

Een goede onderhandeling voeren
Wanneer je ontdekt dat er van diefstal of schade in het verleden geen sprake is, dan kan het wel nog altijd zijn dat de andere informatie die je gevonden hebt je beïnvloedt. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat de auto ouder is dan het in eerste instantie leek. Dit kan de waarde beïnvloeden. Wanneer je dit weet, sta je direct ook sterker in de onderhandelingen met de verkoper van de auto. Dat maakt het heel aantrekkelijk om de check te doen. Je kan dan mogelijk gemakkelijker de juiste auto voor de juiste prijs vinden.

Altijd het verleden nakijken
Ongeacht de aanbieder van de auto en ongeacht het soort rijder dat jij bent, is de check doen altijd aan te raden. Zaken over diefstal of het schadeverleden komen lang niet altijd aan het licht. In dat opzicht is het dan dus fijn om hier zelf grip op te hebben. Je kan dan veel gemakkelijker inzien wat de optimale prijs is. Of je kan zelfs inzien dat de auto beter niet gekocht kan worden. Op die manier kan je jezelf dus ook goed beschermen. Onderwerp daarom elke auto die je op het oog hebt eerst aan de check.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment