Bezorgd over de Inruilwaarde van uw auto?

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
24 sep , 2018,
Editor

2 comments

Bezorgd over de inruilwaarde van uw auto? Hier zijn enkele tips om u voor te bereiden op de grote dag!

De inruilwaarde is een van de meest genoemde onderwerpen die bij een autoverkoop komt kijken. De meeste autobezitters zijn van plan hun auto te verkopen om deze te vervangen door een nieuwe. Sommigen gaan zelfs nadenken over het opnieuw verkopen zodra ze een nieuwe auto op het oog hebben. Ze doen hun best om de auto op de juiste manier te onderhouden, zodat ze de hoogst mogelijke inruilwaarde krijgen. Er zijn genoeg manier om de inruilwaarde van een auto te verhogen, maar deze zijn vooral gericht op onderhoud, rijgedrag en extra functies die kunnen helpen bij het krijgen van een betere prijs.

Hieronder staan ​​enkele punten om ervoor te zorgen dat u een winstgevende deal krijgt bij het verkopen van de auto:

Koop een auto met een hoge inruilwaarde

inruilwaarde auto Tips

Een van de beste manieren om een ​​winstgevende deal te sluiten met een bepaalde auto, is door een auto te kopen die lang zijn waarde zal behouden. Om er zeker van te zijn, is de beste manier om ​​eerst onderzoek te doen voordat een auto wordt aangeschaft. Er zijn veel prominente automerken in de markt die veilige en betrouwbare auto’s produceren die zelfs met honderden kilometers op de teller in goede staat blijven. Hoewel elke auto een aanzienlijk deel van zijn waarde verliest op het moment dat deze wordt gekocht, moet u informeren naar het doorverkoopaspect van de auto, aangezien de inruilwaarde tussen modellen aanzienlijk varieert.

Juiste onderhoud en verzorging

De meest gemakkelijke manier om de inruilwaarde van uw auto te behouden, is door hem regelmatig te onderhouden. Naast de verplichte mechanische reparaties, is het belangrijk om op tijd kleine reparaties te laten uitvoeren. Dingen zoals het doorbranden van een raamregelaar, de wieldop u die onderweg verloren heeft, een sterretje in de voorruit en kleine interieurdelen die gedroogd, gescheurd, of afgebroken zijn. Deze kleine dingen worden beschouwd als zeer kleine problemen, omdat ze niet rechtstreeks van invloed zijn op de prestatie van de auto. Maar als u deze kleine dingen niet op tijd repareert, zal uw auto een verwaarloos wrak worden, ongeacht de rijconditie op het moment van aan- of verkoop. Onthoud altijd dat het eerste dat de kopers zullen zien voordat ze zelf in de auto stappen, de algemene staat is. Dus, bijvoorbeeld, als uw raamregelaar kapot is, meld dit dan aan uw monteur tijdens het volgende onderhoudsbezoek. Als uw ramen sterretjes of barsten hebben, kijk dan of ze kunnen worden gerepareerd zonder dat ze vervangen hoeven te worden. Als er interieurdelen ontbreken, kunt u onderdelen bestellen door online verschillende opties te bekijken.

De volgende stap is het zoeken naar de deuken en krassen op de carrosserie van uw auto. Kleine deuken en krasjes zijn niet iets om u zorgen over te hoeven maken, omdat de afschrijving vanzelfsprekend zijn tol zal eisen in de loop der jaren. Maar voordat u een auto te koop zet, kunt u de aantrekkingskracht van uw auto verhogen door enkele euro’s te investeren in deuk- en krasherstel. Kleine carrosserieherstellingen zijn geen dure aangelegenheden, maar het opgeruimde uiterlijk van uw auto zal in de toekomst voor een hogere verkoopprijs zorgen.

Investeer in nieuwe banden

Tijdens de verkoop van uw auto zijn de banden een van de belangrijkste dingen die u in de gaten moet houden. Heeft u ze vervangen tijdens uw eigendom, of zijn ze vanaf het begin hetzelfde? Controleer ook de slijtage van het loopvlak en of de banden lucht vasthouden of niet. De beste aanpak voordat u uw auto te koop aanbiedt, is investeren in nieuwe banden. Dit geeft potentiële kopers het gevoel dat u zeer goed voor uw auto zorgde. Wat nog belangrijker is: als kopers naar de versleten banden kijken, is de kans groot dat ze niet langer geïnteresseerd zijn in de aanschaf van de auto. Kopers van tweedehands auto’s hebben meestal een beperkt budget, dus het is onwaarschijnlijk dat ze extra moeite doen om tijd en geld te spenderen aan het vervangen van de versleten banden net na de aanschaf van de auto.

Orden al het papierwerk

Een andere belangrijke maatregel is om alle documenten en papieren in een map te bewaren. Dit geeft uw werkelijke zorg voor uw auto aan. De documentatie omvat de registratiepapieren, aankoopbevestigingen, autoverzekeringspapieren (indien van toepassing), gebruikershandleidingen, financiële overeenkomst, complete onderhoudsrapporten en ook de raamsticker. De documentatie moet ook een volledige stapel serviceboeken en -bevestigingen voor de auto-onderdelen bevatten. Het geeft de potentiële kopers een volledig beeld van onderdelen die zijn vervangen, gerepareerd en/of onderhouden. Een ander voordeel van het bewaren van al deze documenten is dat als er vragen van de kopers zijn over specifieke reparaties, u het gedocumenteerde bewijs aan hen kunt laten zien. Dit draagt ​​bij aan de autowaarde, omdat hiermee het juiste onderhoud in het verleden wordt benadrukt.

De verkoper moet de originele handleiding, het financiële contract en alle andere documenten samen met de raamsticker hebben. Als de auto in de toekomst een klassieker wordt, zullen deze originele items de auto zeldzamer en waardevoller maken. De originele raamsticker zal bijdragen aan de geschatte waarde en verzamelobjecten.

Rijd veilig en behandel de auto netjes

Als u uw auto echt in een goede staat wilt houden, zorg dan dat u veilig rijdt en let op met al uw preventieve zintuigen. Maak tijdens het rijden ook geen misbruik van uw auto door (te) hard te rijden. Roekeloos rijden vergroot niet alleen de kans op een ongeluk, maar het besturen van een auto tot buiten zijn grenzen kan leiden tot een beschadigd chassis samen met verschillende andere problemen, zoals vloeistoflekkage, voortijdig falen van motoronderdelen, en olie dan sneller afbrandt. Om redenen als deze, zal een auto waarmee roekeloos is gereden niet dezelfde waarde hebben als een goed onderhouden auto.

Opgesomd:

Aspecten zoals het bouwjaar, de kilometerstand, het model, de staat van de auto en het uiterlijk van de auto zijn enkele van de belangrijkste factoren voor kopers om op te letten bij het kopen van een tweedehands auto. Als u hoopt de meest hoge waarde van uw voertuig te krijgen bij een doorverkoop, blijf dan met beide benen op de grond wat betreft onderhoud en cosmetische problemen. Door bovenstaande stappen te volgen, kunt u de waarde van uw auto verhogen en kunt u de meest winstgevende deal maken op het moment van de verkoop. U hoeft er in principe alleen voor zorgen dat uw auto zo hoog mogelijk scoort op eerdergenoemde punten.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

2 Comments

downarrow

Leave A Comment