Auto verzekeren: welke verzekeringen zijn er?

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
29 jul , 2015,
Editor
, , , ,
one comments

Als je een auto in je bezit hebt, ben je verplicht deze auto te verzekeren. Auto’s die geen verzekering hebben, mogen namelijk niet de Nederlandse wegen betreden. Het hebben van een autoverzekering hoort net als het hebben van een geldige APK keuring en betalen van wegenbelasting tot de Nederlandse voertuigverplichtingen. Heb je een nieuwe auto gekocht, dan moet je een verzekering afsluiten voor deze auto. Lees dan in dit artikel welke verzekeringen er zijn en bepaal welke autoverzekering het meest interessant is voor jou.

 

De WA verzekering

auto verzekerenDe afkorting WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Iedere autobezitter in Nederland is verplicht een WA verzekering af te sluiten voor het voertuig, omdat deze verzekering de gemaakte schade aan personen of zaken dekt die door jou veroorzaakt is. Rijd je bijvoorbeeld met jouw auto tegen een andere auto aan bij het uitparkeren, dan zorg deze verzekering ervoor dat de kosten vergoed worden. Krijg je een ongeluk en rijd je een fietser aan, dan wordt de gemaakte schade in dit geval ook vergoed met deze verzekering. Een variant van de verzekering is de WA+ verzekering, ook wel de beperkt casco verzekering genoemd. Deze verzekering dekt niet alleen schade bij anderen, maar ook tegen diestal en hagel en wind schade.

 

De Allrisk verzekering

De Allrisk verzekering is een zeer uitgebreide verzekering die voornamelijk wordt aangeschaft door mensen die net een gloednieuwe auto hebben gekocht of een relatief nieuwe occasion. De reden dat deze verzekering zo populair is na auto kopen, heeft te maken met het feit dat deze verzekering alle schade aan het eigen voertuig vergoed. Niet alleen schade die door anderen is aangebracht bij een ongeluk, maar dus ook schade die je zelf aan het voertuig hebt aangebracht door bijvoorbeeld tegen een paaltje aan te rijden. Met een allrisk autoverzekering betaal je wel meer premie dan met een WA verzekering en WA+ verzekering, maar je weet dan ook zeker dat je altijd alles vergoed krijgt. Ook al is het jouw schuld. De basis WA verzekering is de goedkoopste autoverzekering, WA+ is een fractie duurder maar wordt vaker afgesloten omdat het maar een klein beetje extra kost en je er veel meer voor terug krijgt.

 

De oldtimerverzekering

autoverzekeringenZoals de naam het al verklapt, is een oldtimerverzekering een speciale verzekering voor mensen met een oldtimer. In de meeste gevallen bestaat de verzekering niet alleen uit een aansprakelijkheidsverzekering, maar ook uit een allrisk verzekering. In geval van een oldtimer moet deze voor de verzekering meestal getaxeerd worden. Dit om te bepalen wat de auto waard is en hoe hoog de premie dan zal zijn. Dan wordt er gekeken naar het aantal km dat er met de auto gereden wordt, dit is meestal erg laag en vaak alleen in de zomermaanden. Bij exclusieve auto’s wordt vaak besproken dat de auto alleen door de eigenaar en partner bestuurd mag worden. De premie is immers gebasseerd op de schadevrije jaren, ofwel no claim korting, van de huidige eigenaar. De oldtimerverzekerng is niet per definitie duur, maar wel exclusief en op maat.

 

De pechhulp verzekering

auto verzekeringenEen aanvullende verzekering die je ook kunt afsluiten als je bezig bent met auto verzekeren, is de pechhulp verzekering. Heb je voor deze verzekering gekozen bij auto verzekeren, dan krijg je ondersteuning van de verzekeringsmaatschappij als je pech met je auto hebt. Sta je met je auto langs de kant van de weg omdat je een lekke band hebt? Dan regelt jouw verzekeringsmaatschappij dat er iemand komt helpen om de band te repareren of dat jouw auto naar de garage wordt versleept. Tot slot hebben sommige verzekeringen voor pechhulp ook een vervangend voertuig voor als jouw auto een tijdje in de garage moet blijven.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment