Auto kopen: tips voor de beste aankoop

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
16 jul , 2015,
Editor
, ,
2 comments

Auto kopenBen je van plan om een nieuwe auto aan te schaffen en wil je er zeker van zijn dat je een slimme aankoop doet? Lees dan in dit artikel enkele belangrijke tips voor een goede aankoop bij het kopen van een auto en je weet zeker dat je geen spijt krijgt van auto kopen. Vooral bij het kopen van een tweedehands auto is het handig scherp te zijn en jezelf vooraf goed in te lezen, iets wat je kennelijk aan het doen bent aangezien je op dit artikel bent gestuit.

 

Tip 1: waar auto kopen?

Voor je op zoek gaat naar een auto die aan jouw wensen, eisen en behoeften voldoet, is het belangrijk om je af te vragen waar je een auto wil kopen. Wil je een auto aanschaffen bij de garage, of ga je liever naar de dealer? Ga je het internet afstruinen naar een goede deal van een particulier, of wil je eens kijken wat de voordelen zijn van auto importeren? Bedenk voor jezelf wat de voordelen en nadelen van ieder verkoopadres zijn en bepaal waar jij jouw nieuwe auto het liefst aan wil schaffen, zodat je precies weet waar je jouw droomauto moet gaan zoeken.

 

Tip 2: auto gevonden? Controleer het APK keuringsrapport

Heb je eenmaal een auto gevonden die aan jouw wensen, eisen en behoeften voldoet en wil je deze auto graag aanschaffen? Wacht dan nog even, want het is wel verstandig om het APK keuringsrapport van de auto te controleren voor je het voertuig echt aanschaft. Het keuringsrapport is een bron van informatie met betrekking tot de auto en kan je veel vertellen over de (verborgen) mankementen van de auto, de zwakke punten van de auto en juist de sterke punten van het voertuig. Wil je een compleet beeld van de auto die je wil kopen, dan wordt aangeraden om het keuringsrapport eens na te lezen of een auto aankoopkeuring te laten uitvoeren.

 

Tip 3: doe een kentekencheck auto

Heb je het keuringsrapport van de APK garage doorgelezen, dan ben je nog niet klaar. Door een kentekencheck voor het voertuig uit te voeren, krijg je nog meer informatie over het voertuig die de verkoper van de auto misschien voor je verzwijgt. Zo kun je achterhalen hoe de dealer de auto onderhouden heeft door middel van onderhoudshistorie controleren, of de auto een WOK melding heeft gekregen en wat de tellerstand van het voertuig is. Komen hier nog vreemde of negatieve resultaten naar voren, zoals een onjuiste kilometerstand of schadeverleden, dan kun je je afvragen of je de auto wel moet kopen.

 

kenteken check

Tip 4: onderhandel over de prijs

Heb je bij tip 2 en tip 3 informatie gevonden die door de verkoper van de auto verzwegen was? Dan kun je deze informatie gebruiken om te onderhandelen over de prijs bij auto kopen. Heeft de verkoper bijvoorbeeld niets gezegd over het feit dat de auto de laatste jaren niet goed onderhouden is, dan kun je deze informatie gebruiken om de prijs van de auto af te dingen. Je kunt ook een autowaarde check doen om te controleren wat de auto in werkelijkheid vandaag de dag waard is. Bedenk je ook goed, een auto kopen is handel en bij handel hoort onderhandelen. Prijzen van auto’s zijn vastgesteld op het feit dat ze er vanuit gaan dat de potentiele koper nog gaat onderhandelen. Doe dit dus ook altijd en wees flink stug en brutaal in dit proces. Blijf wel altijd beleeft maar betaal nooit de vraagprijs, want dan weet je zeker dat je teveel hebt betaald.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment