Wat kost jouw droomauto aan motorrijtuigenbelasting?

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
25 jan , 2015,
Editor
, , , , ,
No Comments

motorrijtuigenbelasting auto berekenenDe motorrijtuigenbelasting is een belasting die bijna voor iedere auto betaald moet worden. De motorrijtuigenbelasting is een belasting die betaald moet worden voor het hebben van een auto. Het maakt dus niet uit of je dagelijks met je auto rijdt, of een enkele keer op een zondag een klein rondje rijdt. In beide gevallen zal je evenveel motorrijtuigenbelasting  moeten betalen. Dat is gelijk ook de eerste reden waarom dat je er verstandig aan doet om even goed na te gaan hoeveel jij aan wegenbelasting moet gaan betalen als je een bepaalde auto koopt. Het is namelijk een constante kostenpost, die ieder kwartaal, of jaar, weer terug komt.

Wat moet je weten als je de houderschapsbelasting gaat berekenen?

De wegenbelasting berekenen gaat op een bijzondere manier. De motorrijtuigenbelasting is namelijk niet voor iedereen gelijk. De hoogte van de wegenbelasting hangt af van de provinciewaarin je woont. Het verschil in wegenbelasting is in de meeste gevallen enkele tientjes per maand. Om de autobelasting te berekenen moet je dus eerst weten in welke plaats je woont, of in welke plaats je bedrijf is gevestigd. Deze gegevens moet je uiteraard zelf aanleveren.

De autobelasting berekenen vereist verder dat je weer op welk soort brandstof de auto rijdt en om welk type auto het gaat. Het eerste is nog wel uit te zoeken, het tweede komt al een stuk preciezer. De fiscus hanteert namelijk behoorlijk wat categorieën auto’s. Het maakt verschil of je de auto zakelijk of privé rijdt.  Verder dien je de massa van het ledig voertuig in te vullen om vervolgens de wegenbelasting te berekenen.

Het kan ook makkelijker: de RDW check voor motorrijtuigenbelasting!

Autobelasting berekenenDe RDW check voor motorrijtuigenbelasting is een check die je helpt op een veel eenvoudiger manier de autobelasting te berekenen. Om deze RDW check te doen hoef je alleen maar het RDW kenteken te hebben. Aan de hand van het RDW kenteken worden automatisch de juiste gegevens opgehaald. Op deze manier zie je enkel door het kenteken in te voeren hoeveel motorrijtuigenbelasting je per periode voor de auto met dat kenteken zou moeten gaan betalen! De autobelasting berekenen op deze manier is vele male eenvoudiger en zeker aan te raden als je een auto wilt gaan kopen.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment