Hoe een fraudeleuze tweedehands auto voorkomen in 10 eenvoudige stappen

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
7 aug , 2018,
Editor
,
2 comments

Het kopen van een gebruikte auto kan een langdurig en pijnlijk proces zijn, vooral als u niet weet wie u kunt vertrouwen. Zonder de auto gezien of geïnspecteerd te hebben, kan het een nogal moeilijke beslissing zijn om uw volgende auto een goede aankoop te maken. Maar is er een manier om het winkelen voor tweedehands auto’s gemakkelijker te maken? Er is veel informatie over de auto die u zou willen weten. Stelt u zich eens voor hoeveel tijd u bespaart als u een rapport krijgt over alles wat u moet weten over een auto! U kunt een aantal dingen vanaf de computer bekijken en u zult merken dat de lijst met ‘betrouwbare auto’s’ onmiddellijk wordt ingekort.

Een voertuiggeschiedenisrapport is een onmisbaar hulpmiddel bij het onderzoeken van een gebruikte auto voordat u de aankoop doet. Een uitgebreid rapport is waard voor het geld, omdat het essentiële informatie biedt over de schade- en ongevallenhistorie van een auto, geschiedenis van de eigenaar, onderhoudsverslagen en nog veel meer. Het vinden van de beste bron voor een voertuiggeschiedenisrapport is de eerste stap om ervoor te zorgen dat de informatie die u krijgt, juist en zo volledig mogelijk is.

VON-klonen en kilometerstandfraude is een groot en kostbaar probleem voor kopers van tweedehands voertuigen, maar het goede nieuws is dat er manieren zijn om uzelf te beschermen wanneer u op de markt bent voor een tweedehands voertuig, inclusief een gratis kentekencontrole die belangrijke feiten van een voertuig verifieert.

Stapsgewijze gids om fraude bij gebruikte auto’s te voorkomen

Als u op de markt bent voor een “gebruikte auto” in onberispelijke staat, kunt u een slechte ervaring met een autohandelaar u niet laten stoppen. Om te voorkomen dat u het volgende slachtoffer van fraude met tweedehands auto’s wordt, is het goed om de volgende stappen te doorlopen. Ze helpen u de beste deal te krijgen.

  1. Pas op voor advertenties of verkopers die te mooi lijken om waar te zijn

Als u op zoek bent naar een auto via advertenties of online platforms, vertrouw dan niet alles wat u leest of ziet. Als de prijs van het voertuig te laag is in vergelijking met wat andere mensen vragen of wat de typische waarde van dat merk en model is, dan zou u misschien wat meer onderzoek willen doen in plaats van een impulsieve beslissing te nemen. Dit geldt tijdens het hele koopproces – als de verkoper alleen via e-mail communiceert, te overtuigend wordt of iets doet dat uw alarmbellen laat afgaan, laat de koop dan voor wat het is.

Gebruikte autos

  1. Doe Kenteken check

Een van de belangrijkste aspecten van het kopen is om het kenteken check of de nummerplaat check van het voertuig . Vergeet niet om te kijken of het chassisnummer van de auto overeenkomt met het kenteken.

  1. Het voertuiggeschiedenisrapport aanschaffen

Een voertuighistorierapport biedt u relevante en belangrijke informatie over de geschiedenis van het voertuig, waaronder Kenteken gegevens, APK-informatie, ongevallengeschiedenis, schadeverleden. U kunt de verkoper vragen om u een rapport te sturen of u kunt er zelf een kopen om meer te weten te komen over de geschiedenis van het voertuig.

  1. Analyseer de dealer

Als u de auto bij een autodealer koopt, aarzel dan niet om naar de achtergrond en reputatie van de dealer te kijken.

  1. Controleer de identiteit van de verkoper en het VIN

Het is erg belangrijk om te weten van wie u uw volgende auto koopt. Maak er altijd een gewoonte van om de verkoper om een ​​identiteitsbewijs te vragen en controleer of de naam en het adres van de verkoper overeenkomen met de informatie op het voertuigregistratieformulier. Zorg ervoor dat u naar het originele registratieformulier kijkt en niet naar een fotokopie. Dit is ook een goede gelegenheid om het merk, model, bouwjaar, nummerplaat en chassisnummer van de auto te vergelijken met de gegevens op het registratieformulier.

  1. Controleer nogmaals de staat van de auto

Wanneer u de mogelijkheid krijgt om het voertuig te bekijken, moet u zowel de binnenkant als de buitenkant grondig inspecteren om ervoor te zorgen dat het overeenkomt met waarmee de verkoper adverteert. Als het tijd is voor een proefrit, hoeft u zich niet te haasten – het kan tot 30 minuten duren om nauwkeurig te voelen hoe goed het voertuig rijdt. Vergeet niet te luisteren naar vreemde of opvallende geluiden.

  1. Controleer de auto op knoeien met de kilometerteller

Naast een autogeschiedenisrapport, loont het ook om een ​​visuele inspectie van de auto uit te voeren en dus te kijken naar tekenen van kilometertellerfraude. Let op tekenen van geknoei met de kilometerteller, zoals losse of ontbrekende schroeven op het dashboard in de buurt van de kilometerteller, krassen op de kilometerteller of kilometertellers die niet goed uitkomen. Digitale kilometertellers kunnen ook een sterretje of een ander symbool weergeven na de kilometerstand, wat erop kan duiden dat de kilometerteller is aangepast.

  1. Betaal niet het volledige bedrag voordat u het voertuig bezit

Dit is de belangrijkste regel! Ga er nooit mee akkoord om het voertuig vooraf te betalen of geld te verzenden voordat u de auto eigenlijk bezit. Hoewel een kleine aanbetaling een goede manier is om de verkoper te laten weten dat u de auto serieus wilt kopen, moet u nooit het volledige bedrag ineens overhandigen zonder dat er ook maar iets op papier staat.

  1. Laat een inspectie voorafgaand aan de aankoop uitvoeren

Maak er ook een gewoonte van om een ​​onafhankelijke monteur met een vergunning in te schakelen die een ​​gedetailleerde inspectie van de auto uitvoert voordat u hem van het terrein afrijdt. De monteur zal in staat zijn om eventuele problemen die het voertuig kan hebben te herkennen en eventuele informatie te delen over mogelijke reparaties of vervangingen die u in de toekomst veel geld zullen kosten. Zorg dat u een voertuiggeschiedenisrapport bij u heeft, zodat u zeker weet dat eventuele schade correct is hersteld.

  1. Vergelijk en vraag

Met alle informatie die u heeft verkregen, inclusief de titel, gratis voertuiggeschiedenisrapport en andere gegevens, vergelijkt u alle informatie om te zien of de feiten met elkaar kloppen. Plaats de kilometerstanden, bijvoorbeeld, in de juiste volgorde en zorg ervoor dat ze overeenkomen met de bijbehorende data. Kijk uit voor waarschuwingen in het voertuigrapport die het voertuig kwetsbaarder maken voor kilometertellerfraude. Auto’s die verhuurd of geleased vloten werden, zijn vaker onderworpen aan kilometerfraude vaker dan andere voertuigen.

Als de informatie die u heeft verzameld niet klopt, hoeft u niet bang te zijn om de verkoper/dealer te vragen over de inconsequenties. Als de verkoper u niet gerust kan stellen, is het beter om helemaal van de koop en de auto af te zien. Door een paar voorzorgsmaatregelen te nemen, kunt u uzelf beschermen tegen het kopen van een verkeerde auto en de vele kopzorgen die vaak met deze voertuigen gepaard gaan.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

2 Comments

downarrow

Leave A Comment