Wat is naheffingsaanslag?

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
20 nov , 2016,
Editor
, ,
one comments

In Nederland is het verplicht om wegenbelasting te betalen. U hoeft alleen wegenbelasting te betalen als u een voertuig op uw naam hebt staan. U kunt zelf kiezen of u uw wegenbelasting per maand of per kwartaal wil betalen. Ook kunt u zelf kiezen of u de wegenbelasting per acceptgiro of per automatische incasso wil betalen. U hebt dus veel keuzevrijheid, maar de wegenbelasting moet uiteraard wel betaald worden. Als u verzuimt en als u de wegenbelasting dus niet betaalt, dan krijgt u een boete. Deze boete wordt in dit geval ook wel naheffingsaanslag genoemd.

Hoe hoog is de naheffingsaanslag?

Als u verzuimt in het betalen van de wegenbelasting, krijgt de belastingdienst sowieso nog het bedrag van u voor de wegenbelasting. Daarbovenop komt de naheffingsaanslag. De hoogte van deze boete hangt helemaal af van uw betalingsverleden. Als u in het verleden altijd keurig op tijd uw wegenbelasting hebt betaald, dan zal dit bedrag lager zijn dan wanneer u regelmatig verzuimt in het betalen van de wegenbelasting. Het is zelfs zo, dat als u binnen een jaar voor de tweede keer uw wegenbelasting niet betaalt, u €49 boete betaalt.

RDW check Motorrijtuigenbelasting

Stel dat ik het niet eens ben met de naheffingsaanslag: wat dan?

Het kan zijn dat uw verzuim wat betreft het betalen van uw wegenbelasting niet uw schuld was. Misschien was er een storing bij uw bank of is er iets misgegaan bij het opsturen van uw acceptgiro. Als u het niet eens bent met de naheffingsaanslag, dan kunt u een bezwaarschrift wegenbelasting of een bezwaarschrift motorrijtuigenbelasting indienen, waarin u vertelt waarom u het niet eens bent met de naheffingsaanslag die u moet betalen.

Conclusie

Naheffingsaanslag is de boete die u betaalt als u uw wegenbelasting niet of niet op tijd betaald hebt. De hoogte van deze boete hangt af van uw betalingsverleden. Bent u het niet eens met de naheffingsaanslag? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment