Waar kan ik mijn auto verkopen?

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
25 jul , 2017,
Editor
, ,
one comments

Heb je een auto waar je vanaf wilt? Dan heb je natuurlijk meerdere mogelijkheden. We gaan er voor het gemak vanuit dat de auto nog wel gewoon verkocht kan worden om nog te rijden, dus dat deze niet verkocht hoeft te worden aan een sloperij. Voordat je de auto gaat verkopen is de prijs berekenen een belangrijke stap. Je hoeft niet zelf de prijs te berekenen, maar je kunt je ook ongeveer vasthouden aan de dagwaarde die je te zien krijgt bij een RDW kentekencheck. Vervolgens kun je ook eens kijken tegen welke prijs vergelijkbare auto’s worden verkocht om zo een goede prijs te bepalen voor jouw auto.

Auto verkopen online

Online autoverkopen is helemaal van nu

Online autoverkopen is tegenwoordig aan de orde van de dag. Steeds meer mensen kiezen voor het gemak en de snelheid van online autoverkopen. Dagelijks worden er auto’s via internet verkocht. Als je je auto wilt verkopen, en de prijs berekenen heb je ook al gedaan, dan kun je je auto online aanbieden. In veel gevallen zal je al snel reacties krijgen, al komt het ook veel voor dat mensen proberen om de auto van je over te nemen tegen een bijna belachelijk lage prijs. Hier hoef je natuurlijk niet op in te gaan. Er zijn meerdere mogelijkheden om je auto via internet te verkopen, zoals bijvoorbeeld middels een online autoveiling of een advertentiesite.

 

Je auto verkopen via een autoveilingAutoveiling

Je kunt besluiten om je auto te verkopen via een autoveiling. Dit is niet altijd verstandig, dus het is wel goed om na te gaan wat de mogelijkheden zijn. In de meeste gevallen heb je zelf al een bedrag in gedachten dat je minimaal voor de auto wilt hebben. Bij diverse autoveilingen kun je aangeven wat dit bedrag is. Wordt dit bedrag niet geboden, dan wordt de auto ook niet verkocht. Je loopt dus het risico dat je auto toch niet van de hand gaat. Aan de andere kant kan het ook zijn dat er meerdere bieders met interesse zijn, waardoor je juist een hogere prijs voor je auto kunt krijgen dan je had verwacht.

 

Je auto verkopen via een advertentiesite

Heel populair is de verkoop van auto’s via advertentiesites. De meest bekende sites voor het verkopen van auto’s zijn bijvoorbeeld Marktplaats, Autoscout24 en Autotrack. Je kunt op deze advertentiesites een vaste prijs aangeven, maar je kunt ook aangeven dat men mag bieden op de auto. Vaak zal er in dit geval contact met je worden opgenomen door mensen die ver onder je vraagprijs bieden. Het kan dan ook zijn dat je veel mailtjes via Marktplaats, Autoscout24 of Autotrack krijgt waar je uiteindelijk helemaal niets mee kunt.

 

Je auto inruilen bij een autoverkoper

Auto verkopen onlineGa je een andere auto kopen? Dan kun je natuurlijk ook nog kiezen voor het inruilen van je auto bij de autoverkoper. Je kunt altijd vrijblijvend vragen wat de autoverkoper nog wil geven voor jouw auto. Je bent dan ook niet verplicht om je auto in te ruilen. Een andere optie is om je auto te verkopen aan een auto inkoper. De prijs die je kunt krijgen ligt vaak wel iets lager, maar je bent je auto in de meeste gevallen wel al binnen 24 uur kwijt.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

1 Comment

downarrow

Leave A Comment