Voorkom problemen en doe een RDW kentekencheck

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
25 jan , 2015,
Editor
, , , ,
No Comments

Kenteken checkEen RDW kentekencheck doen is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je een tweedehands auto wilt gaan kopen. Veel mensen weten niet eens dat het mogelijk is om een kenteken check te doen. Ja, natuurlijk weten ze dat een RDW kentekencheck mogelijk is voor de politie, maar dat iedere burger een kenteken op kan zoeken, dat weten veel mensen niet. Hier lees je welke informatie je in kunt winnen door het kenteken te controleren!

Het kenteken opzoeken: waar eigenlijk?

Nederlands kentekenAls een voertuig een Nederlands kenteken heeft, dan wordt dit kenteken uitgegeven door de RDW, Rijksdienst Wegverkeer. Zodra de RDW het kenteken uitgeeft publiceert de Rijksdienst Wegverkeer de gegevens van een auto in een openbaar register. Aan de hand van dit register kun jij als toekomstige bezitter van een tweedehands auto veel informatie ontlenen. De technische gegevens van een auto zijn vrij voor iedereen beschikbaar via diverse kentekencheck aanbieders. Het kenteken opvragen kan je de technische gegevens van een auto zo leveren, maar als je een uitgebreide auto informatie check gaat doen, kan je veel meer over een auto te weten komen.

De RDW kentekencheck uitgebreider dan de standaard check van de RDW?

Een gratis RDW kentekencheck doen is vrij eenvoudig en kan je veel nuttige informatie over een auto geven. Het is echter ook mogelijk om deze gratis kentekencheck wat uit te breiden. Je gaat dan het kenteken verder natrekken, dan dat je het kenteken even opzoekt in de RDW check. Aan de hand van het RDW kenteken kan je namelijk ook de tellerstand controleren, kijken of je met een ex schadeauto te maken hebt, het eigenaren verleden inzien of de dagwaarde van een auto bepalen. Het kenteken opzoeken in de aanvullende autohistorie databases kan je aan al deze gegevens helpen.

Het kenteken controleren: hoe doe je dat?

Om te beginnen moet je natuurlijk eerst het kenteken opvragen bij de verkoper van de auto. Naast het kenteken opvragen moet je vervolgens het kenteken controleren. Het hangt er een beetje vanaf welke auto informatie check je wilt gaan doen om te bepalen welke aanvullende informatie je nodig hebt. Je kunt het autoverleden natrekken om te zien of de auto schade heeft gehad. Om bijvoorbeeld de tellerstand te controleren heb je het aantal kilometers nodig dat de verkoper claimt dat deze heeft gelopen. Het kenteken natrekken vereist echter bijna nooit gegevens die niet te achterhalen zijn. Vaak zullen ze in de advertentie al gepubliceerd worden, of anders is een mailtje naar de verkoper vaak voldoende om achter deze informatie te komen. De tellerstand controleren kan met de NAP check, deze toont aan of de kilometertellerstand logisch is en op welke data de tellerstanden zijn geregistreerd.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment