Verkeer problemen in Nederland

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
21 jun , 2018,
Editor
No Comments

Verkeer: waarom wordt het erger en wat kan de regering doen?

De transportsector is in hoge mate verantwoordelijk voor het de uitstoot van broeikasgassen, waarvan 95 procent bestaat uit het klimaatveranderende koolstofdioxide. De meeste steden in het land worden geplaagd door verkeers en slechte luchtkwaliteit. Meer wegen bouwen om meer ruimte te creëren voor auto’s, terwijl het de negatieve bijwerkingen vergroot, is als het serveren van zoete cake aan een suikerverslaafde. Het openbaarvervoersysteem biedt veel voordelen voor individuen, gemeenschappen en de lokale economie, maar krijgt maar al te vaak de helft van de aandacht die het verdient. Hoewel veel van de aandacht van de media is gericht op spraakmakende verhalen zoals zelfrijdende voertuigen en de lancering van het nieuwste model van de elektrische auto van Tesla, zijn openbaar vervoer, carpoolen en diensten voor vaste routes veel efficiënter en gunstiger om mensen van A naar B te krijgen. Dit wordt vaak over het hoofd gezien door politici en de media.

De verkeerssituatie in Nederland wordt behoorlijk zorgelijk, vooral voor de dagelijkse reiziger die elke ochtend naar hun werk gaan. Het verkeer heeft ook een directe impact op de infrastructuur en draagt ​​bij aan de reeds afnemende luchtkwaliteit. Om dit probleem op te lossen en een permanente oplossing voor dit dreigende probleem te vinden, hebben parlementariërs al lange tijd met elkaar overhoop gelegen. In een recent nieuwsartikel heeft een van de parlementsleden van D66, Matthijs Sienot, een plan voorgesteld om de verkeers tijdens piekuren te verminderen. Volgens hem kan de verkeers tijdens spitsuren beperkt worden door mensen die stoppen met gebruik van persoonsvoertuigen om dagelijks van en naar hun werk te reizen belastingvoordeel te geven. Hij benadrukt verder dat het nodig is om mensen te stimuleren en hen te verleiden om hun gedrag te veranderen om betere resultaten te behalen. Door de belasting op personenauto’s of motorrijtuigen (BPM) voor mensen met een eigen voertuig te verlagen en het reizen per trein aantrekkelijker te maken, bestaat de mogelijkheid dat dit plan werkt en dat belangenorganisaties zoals de ANWB, Bovag, RAI en NS zich hier ook in kunnen bevinden. Momenteel is de belasting voor een personenauto enorm hoog en wordt deze bepaald door de CO2-uitstoot van de auto. BPM wordt niet berekend voor elektrische auto’s en auto’s met een zeer lage uitstoot. Volgens D66 kan het toenemende verkeer alleen tot een halt worden geroepen door de belastingdruk voor forensen te verlagen en andere vormen van openbaar vervoer te promoten. Andere politieke partijen zien dit echter niet als een duurzame en haalbare oplossing voor het probleem en zien geen voordeel of enig resultaat in dit plan. Deze partijen beweren dat mensen, ondanks de hoge brandstofprijzen, nog steeds hun auto gebruiken om van en naar het werk te reizen, en dat fiscale stimuleringsmaatregelen hen gaan beperken. De VVD denkt er bijvoorbeeld aan om andere soorten vervoer te promoten, zoals de trein, de fiets en vervoer over water. De VVD begrijpt de goede intentie van D66, maar ziet zoveel handhavings- en implementatieproblemen dat de partij andere oplossingen overweegt om de verkeers tegen te gaan.

Een paar manieren waarop u een bijdrage kunt leveren

U kunt uw steentje bijdragen om het milieu te beschermen, om op brandstofkosten te besparen en om ongewenste stress te verlagen door de hoeveelheid verkeer op de weg te verminderen. Hier zijn enkele eenvoudige manieren hoe u kunt helpen om de verkeers te verminderen:

Tip # 1: Vermijd spitsuren

Er zijn bepaalde delen van de dag waarop er meer voertuigen op de weg zijn, want meestal gaan mensen ’s ochtends naar school en naar het werk en ‘s avonds weer richting huis. Wanneer er minder voertuigen op de weg zijn hoeft u minder tijd in de auto door te brengen. Probeer het boodschappen doen en naar de bank gaan in de middaguren in te plannen – voor of na de lunchspits – en later op de avond als de forensen weer thuis zijn.

Tip # 2: Carpoolen

Soms kunt u de spitsuren en de file niet vermijden. Maar u kunt wel helpen het verkeer op de weg te verminderen door te carpoolen. Carpoolen is een geweldige manier om van en naar het werk te komen. U hoeft niet altijd te rijden, wat stress vermindert, want ieder persoon kan om de beurt rijden. Dit vermindert slijtage van uw voertuig en verlaagt de onderhoudskosten van uw auto. Carpoolen bevordert ook een betere doorstroming van het verkeer en zorgt voor minder uitstoot in het milieu.

Tip # 3: Routes plannen

Voordat u op reis gaat, dient u uw route te plannen zodat u eventuele wegwerkzaamheden of files kunt vermijden. Er zijn talloze apps beschikbaar voor uw smartphone die u realtime informatie geven over verkeers opstoppingen.

Tip # 4: Openbaar vervoer

Openbaar vervoer kan u op tijd naar uw bestemming brengen terwijl het verkeer op de weg wordt verminderd. De bestuurders van het openbaar vervoer worden voortdurend op de hoogte gesteld van de verkeers omstandigheden, zodat bij een ongeval de chauffeurs hun routes kunnen aanpassen om stilstaan of langzaam rijden te voorkomen. Het is ook goedkoper en minder stressvol om met het openbaar vervoer te reizen omdat u niet zelf aan het verkeer hoeft deel te nemen. U hoeft u dus niet meer af te vragen of u (te) laat op uw werk komt. U kunt lekker ontspannen, een boekje lezen, social media checken of naar muziek luisteren.

Gebaseerd op nieuwsartikel: https://www.nu.nl/politiek/5320364/d66-denkt-belastingkorting-automobilist-voertuig-laat-staan.html?redirect=1#coral_talk_wrapper

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment