Uw auto inruilen of verkopen

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
20 jul , 2018,
Editor

No Comments

De grote vraag: uw auto inruilen of verkopen?

Na duizenden kilometers en veel geweldige herinneringen is het tijd om uw oude auto te vervangen door een nieuwe. Maar nu is de vraag of u een nieuwe auto wilt kopen of dat u uw oude auto wilt inruilen? Dit kan een beetje een dilemma zijn, maar als u weet wat de beste manier is om uw oude auto te verkopen dan wel in te ruilen, kan het vervangen van uw auto heel goedkoop zijn. De verkoop van uw auto kan goedkoper zijn omdat u er de marktwaarde voor kunt krijgen, vooral als u het voertuig privé verkoopt. Maar het hele proces kan vrij lang duren, tijdrovend en vervelend zijn. Als u niet echt de tijd of het geduld hebt om deze beproeving te doorstaan, is inruilen de beste optie om uw voertuig op een soepele en probleemloze manier te vervangen. Bij het in goede staat inruilen van een auto, krijgt u ook een hogere prijs die gebruikt kan worden als gedeeltelijke betaling voor een nieuwe.
Inruilen betekent het nemen van een andere auto waarvan de waarde van die nieuwe auto wordt verrekend met de inruilwaarde van uw oude. Het is daarom erg belangrijk om ervoor te zorgen dat uw auto goed wordt onderhouden en dat alle reparaties en APK-keuringen op tijd zijn uitgevoerd. Een goede tip is om een deal te sluiten met een RDW-gecertificeerd bedrijf, zodat alle gegevens over de nieuwe auto en de in te ruilen auto via een eenvoudige kentekencheck gecontroleerd kunnen worden. Het vervangen of inruilen van uw auto door een nieuwe bij de dealer is waarschijnlijk de snelste en meest eenvoudige manier om van uw oude auto af te komen. U dient uiteraard wel het verschil in prijs te betalen, wat weer grotendeels afhankelijk is van de huidige staat van uw auto.

In dit artikel zullen we de voordelen en nadelen van beide methoden onderzoeken en u helpen bij het bepalen van de beste manier om uw auto te verkopen of in te ruilen wanneer het tijd is om uw voertuig up te graden.

Uw auto inruilen

De voordelen

Het inruilen van uw auto heeft verschillende voordelen – het grootste voordeel voor personen met weinig tijd is het gemak. Het particulier verkopen van uw auto kan weken of zelfs maanden duren. Bij het inruilen kunt u uw oude auto onmiddellijk binnen een dag of twee omruilen voor een nieuwe. In plaats van uw auto op meerdere websites te plaatsen en boeiende advertentieteksten te schrijven, kunt u een oude auto eenvoudig inwisselen bij de dealer. Dit maakt inruilen een geweldige optie als u weinig tijd heeft en niet wilt wachten totdat uw oude auto verkocht wordt.

De nadelen

Bij het inruilen, ruilt u in wezen een deel van het geld in dat u bespaard zou kunnen hebben door de auto privé te verkopen. De prijs betaalt u voor het gemak van het direct afstaan ​​bij de dealer! In bijna alle gevallen krijgt u een betere prijs voor uw auto bij verkoop dan bij het inruilen. Ook het inruilen dan wel inwisselen bestaat uit een behoorlijke onderhandeling bij de dealer – iets wat de meeste mensen niet leuk vinden. Niet alleen moet u een deal sluiten voor uw nieuwe auto, maar moet u ook onderhandelen over een eerlijke inruilwaarde voor uw oude auto.

Particuliere verkoop

De voordelen

Als u voldoende tijd heeft, aarzel dan niet om de juiste koper te vinden. Uw auto particulier verkopen is vaak een betere keuze dan inruilen. In de meeste gevallen kunt u een betere deal sluiten en een hogere prijs krijgen voor uw oude auto via verkoop aan een particulier dan aan een dealer. Een ander groot voordeel van de verkoop aan een particulier is dat u optimaal kunt profiteren van factoren die een dealer niet belangrijk vindt, bijvoorbeeld als uw auto is aangepast of speciale functies heeft, deze aantrekkelijker kunnen zijn voor een particuliere koper dan voor een autodealer. Daarnaast is het zo dat als u op de markt bent om een ​​zeldzame, klassieke of vintage sportwagen te verkopen, het geen zin heeft om naar een dealer te gaan om een ​​eerlijke prijs te krijgen. Dergelijke auto’s hebben een veel hogere waarde voor verzamelaars en autokenners. Zij zullen namelijk de hoofdprijs voor de juiste auto willen betalen.

De nadelen

Als u uw auto particulier dan wel privé verkoopt, kunt u meer geld verdienen, maar het heeft ook verschillende nadelen. Een van de grootste nadelen is dat het verkopen een tijdrovend proces is. Iets wat trouwens niet zo is als u uw auto veilt. Als u uw auto verkoopt die alleen een nichemarkt aanspreekt, kan het bijna een jaar duren – soms zelfs langer – voordat u om een ​​koper vindt die bereid is om de juiste prijs voor uw voertuig te betalen. Een andere uitdaging is het omgaan met tijdverspillers – mensen die alleen naar de auto kijken en een zeer lage prijs willen betalen of verder niet meer reageren.

Welke optie is het best voor u?

Zowel het particulier verkopen van uw auto als het inwisselen bij een dealer hebben voordelen en nadelen. Het is echter het beste om goed voorbereid te zijn voordat u een deal sluit. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de huidige waarde van uw auto, zodat u voldoende ruimte heeft om te onderhandelen. Zorg ervoor dat u aandacht besteedt aan factoren zoals de conditie van uw auto en het aantal gereden kilometers. Als u hetzelfde type voertuig online ziet met een vergelijkbare kilometerstand en servicegeschiedenis, gebruik dit dan als een ruwe indicatie voor de verkoopwaarde van uw voertuig. En tot slot, vergeet niet om een ​​snelle kentekencheck uit te voeren op de nieuwe auto en uw huidige auto. Hierdoor worden zaken veel transparanter, zowel voor u als voor de tegenpartij. Dus, welke optie gebruikt u als het tijd is om uw auto te upgraden naar een nieuwer model?

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment