De ultieme checklist voor het kopen van een tweedehand auto

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
4 jul , 2018,
Editor
No Comments

“Onderzoek, stel de juiste vragen, en pas op voor rode vlaggen.”

Het kopen van een tweedehands auto kan behoorlijk stressvol zijn. Het is niet alleen een grote aankoop, maar u wilt ook geen kapitaal uitgeven aan een auto die niet veilig en betrouwbaar is. Met zoveel keuzes, kan het vinden van die ene juiste auto een uitdaging zijn. Om u te helpen, hebben we een lijst met 10 punten samengesteld die u zou moeten uitvoeren voordat u de koopdeal van uw nieuwe tweedehands auto sluit.

Stap # 1: Hoeveel kunt u uitgeven? Bepaal overeenkomstig het budget

Laat een opdringerige verkoper u niet overhalen om een ​​auto te kopen die veel meer kost dan uw budget! Of u nu een aankoop doet bij een autodealer of bij een particulier, het is essentieel om voor uzelf een ​​budget te bepalen. Dit zal u helpen de zoekopdracht te verfijnen en een prijs te bedingen waar u u echt comfortabel bij voelt. Een belangrijk advies is om uw richtprijs niet met de verkoper te delen totdat de dealer een bieding doet – het niet bekendmaken van de hoogte van uw budget geeft u ruimte om te onderhandelen. En vergeet niet, er zijn bepaalde kosten die u niet moet vergeten tijdens het kopen van een tweedehands auto, gebruikt of oud – zaken zoals omzetbelasting, registratie- en documentatiekosten. Als de tweedehands auto die u wilt kopen geen garantie meer heeft, is het misschien een goed idee om een ​​’just-in-case’ fonds opzij te zetten voor onverwachte reparaties. De meeste gebruikte auto’s hebben van tijd tot tijd wat extra aandacht nodig: nieuwe banden, onderhoud, enz. En dan zijn er de andere eigendomskosten die klanten soms vergeten te verantwoorden, zoals brandstof en autoverzekeringen.

Stap # 2: Definieer wat u wilt en doe onderzoek

Neem, voordat u iets anders doet, genoeg tijd om op te schrijven wat u van uw nieuwe tweedehands auto verwacht; hoeveel mensen moeten erin kunnen? Wilt u een SUV of een hatchback? Zijn er bepaalde functies waarvan u denkt dat u niet zonder kunt? In een dergelijk geval is het het beste om een ​​beetje onderzoek te doen om te controleren welke auto bij uw beschrijving past en wat de prijzen zijn. Een verkoopgarage binnenlopen om rond te kijken kan u ervan weerhouden om de beste deals te vinden, omdat u misschien onder druk gezet wordt door een opdringerige verkoper. Dus voordat u een bezoek brengt aan een dealer, is het belangrijk dat u advertenties doorzoekt en informatie over tweedehands auto’s van verschillende dealers print zodat u een beter idee hebt van wat er beschikbaar is en wat u voor dergelijke voertuigen in uw regio moet betalen.

Stap # 3: Vergelijk prijzen

Als u geld wilt besparen, kunt u het beste meerdere merken overwegen. We raden u aan een lijst te maken van 3 auto’s die aan uw vereisten voldoen en binnen uw budget vallen. Vergelijk de functies en prijzen om een ​​definitieve beslissing te nemen over de tweedehands auto die u in de toekomst wilt gaan besturen. Controleer op autoprijzen in verschillende websites zoals Auto.nl.

Stap # 4: Controleer het voertuiggeschiedenisrapport – Doe een Kentekencheck

Tenzij u de auto koopt van een goede vriend of familielid die kan instaan ​​voor zijn geschiedenis, vergeet dan niet om een ​​voertuiggeschiedenisrapport te krijgen. Dit is een essentiële eerste stap. Als de auto waar u naar kijkt een slecht geschiedenisrapport heeft, is het beter om dit op zijn vroegst te weten.
Kentekencheckonline.nl is één van de bekendste bronnen voor autogeschiedenisrapporten, die belangrijke informatie over de auto kan onthullen, inclusief of de kilometerstand is teruggedraaid en of de auto (ooit) total loss is verklaard. U gebruikt het kenteken of chassisnummer van de auto (indien geïmporteerd) om deze informatie te verkrijgen. Het enige wat u hoeft te doen is het kenteken invoeren, RDWCheck.nl voert een snelle controle uit en vervolgens kunt u het voertuiggeschiedenisrapport downloaden.

Stap # 5: Neem contact op met de verkoper

Zodra u een goede toekomstige auto hebt gekozen, ga er dan niet halsoverkop naartoe. Bel eerst de verkoper. Dit is een goede manier om een ​​relatie met de verkoper tot stand te brengen en zo de informatie over de auto te verifiëren.

Stap # 6: Stel altijd vragen

Aarzel niet om vragen aan de verkoper te stellen. U kunt particuliere verkopers vragen waarom ze een auto verkopen en of er mechanische problemen zijn. Als u bij een bedrijfsmatige verkoper koopt, is een telefoontje de beste manier om te controleren of dat de auto nog op voorraad is. Soms vermeldt de verkoper iets dat niet in de advertentie staat en dit kan uw beslissing om de tweedehands auto te kopen, veranderen. Als u meer informatie wilt, bereid dan een autovragenlijst voor. Een dergelijke lijst helpt u bij het stellen van de juiste vragen.

Stap # 7: Test de auto

Het maken van een proefrit met een gebruikte auto is de beste manier om te weten te komen of het automerk en model de juiste zijn voor u. Het is ook een geweldige manier om de toestand van de auto te beoordelen. Laat u niet afleidingen en focus op de auto. Een paar dingen die u dient te controleren:

  • Is het gemakkelijk om in en uit de auto te stappen?
  • Is er voldoende ruimte? Vergeet niet om te kijken hoeveel ruimte men op de achterbank heeft.
  • Is de rijpositie comfortabel?
  • Zijn de stoelen comfortabel? Zijn ze gemakkelijk instelbaar?
  • Ziet u een verlicht “controleer motor”-lampje? Als dit het geval is, laat dan het probleem controleren voordat u de auto koopt.
  • Hoe is de zichtbaarheid? Controleer de achteruitkijkspiegel en de zijspiegels. Zoek naar mogelijke dode hoeken.
  • Bekijk de banden. Hoe oud zijn ze?
  • Hoe zit het met de remmen? Doen ze hun werk goed en stoppen ze de auto? Piepen ze?
  • U hoeft niet veel autokennis te hebben om te zien of er iets mis lijkt te zijn met de motor. Controleer of er iets lekt, stoomt, of dat gedeeltes met olie bedekt zijn. Stel altijd vragen.
  • Werkt de airconditioning goed? Vergeet niet om de koplampen, remlichten en richtingaanwijzers in te schakelen? Test alles om er zeker van te zijn dat alles het doet.

Vraag na de proefrit de onderhoudsgeschiedenis aan bij de eigenaar of de dealer. Deze laat zien of de auto de geplande APK keuringen op tijd heeft gehad.

Stap # 8: Laat de auto inspecteren – APK Keuring

Als u echt van de auto houdt, overweeg dan om hem door een monteur te laten inspecteren voordat u het voertuig koopt. Een inspectie vóór aankoop kan u enkele euro’s kosten, maar een inspectie en een informatie over de voertuiggeschiedenis zijn de beste manieren om op de hoogte te worden gesteld van problemen die u misschien niet zelf kunt identificeren. Beiden zijn een goede investering.

Stap # 9: Onderhandel een goede deal uit

Onderhandelen over een deal hoeft geen uitgeputte, traumatische ervaring te zijn. Als u redelijk bent en een plan heeft, is de kans groot dat u snel en gemakkelijk een deal kunt sluiten. Bepaal van tevoren hoeveel u bereid bent maximaal aan de tweedehands auto te besteden. Begin de onderhandelingen echter niet met deze eindprijs. Doe een openingsbod die lager is dan uw maximale prijs, maar geef een gemiddelde prijs die op uw onderzoek gebaseerd is.Controleer ook WAT IS MIJN AUTO WAARD voor de auto.Als u en de verkoper een prijs hebben bereikt die goed voor u klinkt en die in de buurt is van uw maximale prijs, dan kunt u de koop afronden.

Stap # 10: Voltooi al het papierwerk

Eindelijk, als al het andere is afgehandeld, tekent u het contract en bezit u de auto. Zorg ervoor dat u alle benodigde documenten voor de tweedehands auto heeft, zoals het eigendoms- en garantiebewijs, APK certificaten, enz. Of u nu bij een handelaar of een particulier koopt, zorg ervoor dat u een verzekering voor het voertuig heeft voordat u ermee wegrijdt.
Als u eenmaal het papierwerk hebt afgerond, is het tijd om u nieuwe aankoop te vieren – misschien met een weekendje weg. U heeft het allemaal verdient!

Infographic : De ultieme checklist voor het kopen van een tweedehand auto

De ultieme checklist voor het kopen van een tweedehand auto van NL

De ultieme checklist voor het kopen van een tweedehand auto van NL

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment