Tweedehandsauto kopen? Hier moet je op letten!

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
6 mei , 2019,
Editor
No Comments

Ga je een tweedehandsauto kopen? Dan moet je hier goed op letten. Het kopen van een occasion is nu eenmaal anders dan het kopen van een auto bij de dealer. Dat komt onder andere doordat de auto natuurlijk een geschiedenis heeft. Die geschiedenis heeft grote invloed op de prijs. Wanneer je niet over de juiste kennis beschikt, dan kan de verkoper eigenlijk elke prijs berekenen voor het gebruikte voertuig. Wanneer je niet goed oplet betaal je zomaar (veel) te veel. Er zijn een aantal zaken van belang om te weten als u een gebruikte auto kopen gaat.

De waarde kennen

In de eerste plaats is één ding allesbepalend wanneer je een tweedehandsauto gaat kopen. Het gaat dan natuurlijk om de waarde van de auto. Die bepaalt wat je er wel of niet voor moet betalen. De waarde van de auto is echter niet zomaar even te bepalen. Er zijn allerlei factoren de hier een rol in spelen. Het is dus ook belangrijk om de informatie over deze factoren op een goede en betrouwbare manier vast te stellen. Wanneer je dit doet, weet je in ieder geval zeker dat je op de juiste manier met de verkoper kan onderhandelen.

Auto Kopen? Bepaal de waarde

De factoren die meespelen

Om te beginnen is het goed om de factoren die meespelen bij het bepalen van de waarde goed te kennen. Dit zijn namelijk de zaken waar je als allereerste op moet letten als je een tweedehandsauto gaat kopen. In de eerste plaats is het natuurlijk om de leeftijd van de auto te kennen. Daarnaast is de kilometerstand ook van belang. Het model, type en de technische kenmerken zijn ook van belang. Daarnaast is het goed om te weten wie allemaal in het verleden eigenaar van de auto is geweest. Tot slot zijn kennis over schade en de APK historie in het verleden belangrijke factoren bij het bepalen van de waarde van het voertuig.

Werkelijke waarde van de auto berekenen

De werkelijke waarde van de auto kan significant afwijken van de prijs die de verkoper vraagt (vraagprijs). Dit is meestal niet in jouw voordeel. Vaak zal de verkoper het maximale eruit willen halen en is de vraagprijs niet altijd reeel. In dat opzicht is het verstandig om minstens de dagwaarde op te vragen als je een tweedehandsauto wilt kopen. Aan de hand van koerslijsten en de verschillende factoren die je moet meewegen kan je een realistische berekening van de waarde maken. Dat maakt het juist ook zo belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste informatie krijgt en deze op de juiste manier interpreteert als koper.

Een betrouwbare kentekencheck doen

Ga je een tweedehandsauto kopen, dan moet je er op letten dat de auto die je aangeboden wordt ook echt is wat er gezegd wordt dat deze is. Dat betekent dus dat schadevrij ook echt schadevrij is en niet dat oude schade niet herkenbaar is hersteld. Daarachter komen is gemakkelijk te doen door een kentekencheck te doen. Mits je natuurlijk wel een betrouwbare check doet. De informatie moet bijvoorbeeld van een erkende instelling komen. Bij voorkeur is dit de RDW. Wanneer de check gebaseerd is op informatie uit deze bron, dan zal dat je veel voordeel bieden.

De kentekencheck gratis doen

Een goede kenteken check hoeft niets te kosten. Een tweedehandsauto kopen aan de hand van de historie en informatie  die je kunt opvragen kan je daardoor heel veel opleveren. Je hebt gratis alles gevonden waar je op moet letten en kan daar je prijs op baseren. Wanneer dit flink afwijkt van wat de vraagprijs is, dan is het goed mogelijk om erover te onderhandelen met de aanbieder graag zou willen hebben. Daarom is het slim om deze zaken goed te verzorgen. Dat doe je in de eerste plaats door op de juiste plaats te gaan kijken waar je de informatie kan vinden.

Schade en slijtage achterhalen

Wanneer je een tweedehandsauto kopen gaat, dan moet je hierop letten. De schade die de auto heeft geleden door bijvoorbeeld ongevallen zegt veel over de huidige staat en kwaliteit van het voertuig. Dat geldt ook voor de slijtage die de auto heeft doorgemaakt. Kennis over de werkelijke leeftijd, kilometerstand van de auto en de APK keuringen door de jaren heen helpt hierbij. Via een kentekencheck rapport of chassinummer check weet je zeker dat de auto die jou aangeboden wordt ook echt is wat ervan gezegd wordt door de verkoper.

Occasion of tweedehands auto?

Niet onbelangrijk; de naam tweedehandsauto is niet altijd terecht. Het is beter om van een occasion te spreken. Het kan namelijk best zijn dat er al meer dan één eigenaar voor jou is geweest. Het is dan dus wel zo dat je een gebruikte auto kiest. Een tweedehandsauto kopen kan je het echter niet noemen. Het achterhalen van deze informatie is ook gemakkelijk te doen met behulp van de gratis check. Het is belangrijk om hier goed op te letten om op die manier echt zekerheid te hebben over de auto. Neem hier de tijd voor.

Belangrijk voor de verzekering

De dingen waar je op moet letten bij het kopen van een tweedehandsauto hebben ook een andere reden. Je moet de auto ook gaan verzekeren. Dan moet de verzekeraar wel zeker zijn van de juiste informatie. Verzekeraars hebben inzicht in auto data en kunnen alle gegevens die gekoppeld zijn aan een kenteken zelf opvragen. Als je een voertuig wil verzekeren is de kans groot dat de verzekeraar zelf een check zal doen. Via de gratis kenteken check kun je eenvoucid zelf vooraf opvragen wat je mag verwachten als het gaat om de hoogte van de verzekering. Dit houdt het voor iedereen duidelijk en eerlijk. Het is dus ook in dit opzicht goed om te zorgen voor de juiste informatie over de auto die je kiest.

Alle zaken in kaart brengen

Breng de zaken waar je op moet letten bij een tweedehandsauto kopen eerst voor jezelf in kaart. Daarna doe je gemakkelijk de RDW kentekencheck via onze site. Aan de hand daarvan kan je dan bepalen welke prijs je bereid bent te bepalen. Je kunt dan onderhandelen met de verkoper, of je kan op zoek gaan naar een andere auto om te kopen. Wat je ook doet, het is altijd slim om in ieder geval alles even goed door te nemen. Je weet dan in ieder geval zeker dat je in alle opzichten een goede keuze maakt.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment