Toenemende verkoop verandert het landschap van elektrisch rijden in Nederland

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
27 jul , 2018,
Editor

No Comments

Elektrische auto’s: een populaire keuze in Nederland

De Nederlandse overheid en andere onafhankelijke instanties, zoals de ANWB, hebben mensen aangemoedigd om milieuvriendelijker te zijn om zo een schonere en groenere omgeving te creëren. Met een toenemende focus op schoon en emissievrij rijden winnen elektrische auto’s langzaam maar zeker de populariteit die ze verdienen. Daarnaast zal de introductie van een breed scala aan betaalbare modellen de vraag alleen maar doen toenemen, waardoor de vraag naar elektrische auto’s de komende jaren zal stijgen.
Nederland was een van de eerste landen ter wereld die een enorme toename zag in het aantal mensen dat elektrische auto’s begonnen te rijden. In 2016 staat het land op de tweede plaats als het gaat om het percentage elektrische voertuigen onder het totale aantal auto’s. Verschillende fiscale maatregelen en verbeterde oplaadinfrastructuur in het land hebben de populariteit van deze voertuigen aanzienlijk gesteund. Volgens het Energieakkoord van 2013 wordt er tegen het jaar 2035 een algemeen verbod op benzine- en dieselauto’s ingevoerd. Daarna zullen alleen nog emissievrije auto’s op de Nederlandse wegen toegelaten worden.

elektrisch rijden

Groeiende verkoop van elektrische auto’s

In een recent rapport van nu.nl is de verkoop van elektrische auto’s in de eerste helft van dit jaar aanzienlijk toegenomen. De verkoop van nieuwe elektrische auto’s was in 2017 bijna verdubbeld, maar dit jaar is de stijging enorm. Met de introductie van nieuwe modellen, zoals de tweede generatie Nissan Leaf, de Opel Ampera-e en de nieuwe Jaguar I-Pace, is er nog nooit een beter moment geweest om in een elektrische auto te investeren. Hoewel er in de markt verschillende modellen beschikbaar zijn, blijft het meest verkochte elektrische voertuig het Tesla Model S. Volgens een recent rapport van nu.nl zijn in totaal 8.716 voertuigen de showrooms uitgereden – een stijging van bijna 8,4 procent in vergelijking met het voorgaande jaar. Het aandeel volledig elektrische auto’s in de totale verkoop van elektrische voertuigen bedraagt ​​nu 3,1 procent. De verkoop van plug-in hybrides is de afgelopen jaren vooral afgenomen.

Soorten elektrische auto’s

Er zijn in wezen drie soorten auto’s, volledig elektrisch, range-extenders en plug-in hybrides die geheel of gedeeltelijk op elektriciteit (kunnen) rijden. Auto’s met alleen een elektromotor, auto’s met een elektromotor met range extender en de plug-in hybrides. In dit artikel zullen we de kenmerken en de voor- en nadelen van elk type verkennen.

Volledig elektrisch

Volledig elektrische auto’s zijn uitgerust met slechts één elektromotor, waardoor er geen dure brandstof nodig is. Hierdoor is er geen uitstoot tijdens het rijden, waardoor het voertuig 100 procent milieuvriendelijk is. De Nissan Leaf is het perfecte voorbeeld van een volledig elektrische auto. Het enige nadeel van het besturen van een dergelijke auto is dat u een lange reis of een roadtrip zorgvuldig moet plannen omdat de reis anders eindigt zodra de stroom verbruikt is. Bij een volledig elektrische auto is de gemiddelde afstand meestal 150 kilometer. Na deze afstand moet u de auto opladen – dit kan een behoorlijk tijdrovende bezigheid zijn.

Range extender

Elektrische auto’s met een range extender rijden ook volledig op elektriciteit. Het verschil is dat er een kleine brandstofmotor aan boord is voor wanneer de stroom bijna opraakt. De brandstof is echter niet bedoeld om de wielen aan te drijven, maar om de batterij op te laden. Op deze manier zal de auto nog steeds elektrisch worden aangedreven. De elektriciteit is opgewekt uit benzine of diesel. Een mogelijk nadeel is dat een range extender elektrische auto bijgetankt moet worden. Een goed voorbeeld van een elektrische auto met een range extender is de Opel Ampera.

Plug-in hybride

Toyota Prius Plug-in Hybrid is een van de meest voorkomende plug-in hybrides die op de Nederlandse markt verkrijgbaar is. Een hybride auto is uitgerust met zowel een brandstof als een elektrische motor. Dankzij een grotere accu kunt u aanzienlijk lange afstanden overbruggen met de elektromotor en, als de elektrische stroom volledig is verbruikt, kunt u verder rijden met de brandstofmotoren.

Met steeds meer automerken die elektrische auto’s produceren, is er in de automarkt geen gebrek meer aan keuzes. We hebben een lijst samengesteld met volledig elektrische auto’s, plug-in hybrides en brandstofcelauto’s die nieuw zijn voor de verkoop in Nederland.

Volledig elektrisch

1) BMW i3
Vanaf prijs: € 38.769
Bereik: 190/300 km
Oplaadmogelijkheden: stopcontact, laadstation, snelladen
Capaciteit: 4-zits

2) Nissan Leaf
Vanaf prijs: € 33.990
Bereik: 378 km
Oplaadmogelijkheden: stopcontact, laadstation
Capaciteit: 5-zits

3) Tesla Model S
Vanaf prijs: € 81.285
Bereik: 442/632 km
Oplaadmogelijkheden: stopcontact, laadstation, snelladen
Aantal zitplaatsen: 5

4) Tesla Model X
Vanaf prijs: € 93.335
Bereik: 417/565 km
Oplaadmogelijkheden: stopcontact, laadstation, snelladen
Capaciteit: 7-zits

Plug-in elektrische hybrides
1) BMW i3 Range Extender
Beginnend bij: € 39.990
Type: range extender; Verbrandingsmotor: benzine
Bereik: 340 km (waarvan 170 km volledig elektrisch zijn)
Oplaadmogelijkheden: stopcontact, laadstation, snelladen
Aantal zitplaatsen: 4

2) Mercedes C 350 e plug-in hybride
Beginnend bij: € 49.995
Type: plug-in hybride
Verbrandingsmotor: benzine
Bereik: 31 km (volledig elektrisch)
Oplaadmogelijkheden: stopcontact, laadstation, snelladen
Aantal zitplaatsen: 4

3) Audi A3 Sportsback e-tron
Beginnend bij: € 39.990
Type: range extender; Verbrandingsmotor: benzine
Bereik: 340 km (waarvan 170 km volledig elektrisch)
Oplaadmogelijkheden: stopcontact, laadstation, snelladen
Aantal zitplaatsen: 4

4) Toyota Prius Plug-in Hybride
Beginnend bij: € 34.450
Type: plug-in hybride
Verbrandingsmotor: benzine
Bereik: 1.000 km (waarvan 25 km volledig elektrisch)
Laadmogelijkheden: stopcontact, laadstation
Aantal zitplaatsen: 5

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment