Schadeformulier App de toekomst

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
31 mrt , 2016,
Editor
, , ,
No Comments

Op termijn zal het Europees schadeformulier plaats gaan maken voor de schadeformulier app. Onder de naam zal de schadeformulier app op de markt worden gebracht. Met de komst van deze app zal het welbekende schadeformulier op termijn komen te vervallen.

De MobielschadeMelden App is helemaal van deze tijd

Mobiel schademelden via een app is helemaal van deze tijd en nodig. Tegenwoordig gaat alles digitaal, informatie registreren via een app gaat snel en je weet zeker dat de gegevens goed worden opgeslagen.

De voornaamste reden dat deze app wordt ontwikkeld is het ontzorgen van de persoon die een schadeclaim wil registreren. Daarbij verwacht de overheid dat er, door het gemakkelijk maken van het registreren van schade, meer schades gemeld zullen worden. Dit is nodig omdat men met deze informatie een beter beeld kan vormen van de huidige verkeersveiligheid.

Op dit moment worden er jaarlijks rond de 100.000 ongevallen geregistreerd terwijl dit er in de praktijk meer dan 250.000 zijn. Door inzicht te krijgen in de 150.000 niet geregistreerde ongevallen verwacht men een verbeterslag te kunnen maken met betrekking tot het vergroten van de verkeersveiligheid.

Zo werkt de App

Check het filmpje en maak kennis met de MobielschadeMelden app:

De initiatiefnemers

De App wordt ontwikkeld op initiatief van het Verbond van Verzekeraars, politie en verkeersdeskundig ICT-bureau VIA. Volgens de initiatiefnemers hebben automobilisten geregeld problemen bij het invullen van het schadeformulier. Het invullen is veel werk en de vragen zijn voor velen onduidelijk. De App moet daar verandering in brengen. De App vult het schadeformulier aan de hand van de RDW voertuiggegevens direct in en de betrokkenen kunnen met foto’s en een digitale tekening aantonen wat er gebeurd is.

De app kan ook worden ingezet voor alle andere verkeersdeelnemers.

schadeformulier appEuropees Schadeformulier

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment