Rijksdienst Wegverkeer doet onderzoek naar verplichting tellerstandregistratie bij bandenwissel

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
3 apr , 2017,
Editor
, , , ,
No Comments

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) doet onderzoek naar de mogelijkheid om auto- en bandenbedrijven verplicht te stellen om tellerstanden te registreren bij elke bandenwissel. Dit onderzoek is men gestart omdat blijkt dat vooral bij jonge, niet APK keuring plichtige auto’s te weinig tellerstanden worden geregistreerd.

185.000 onlogische tellerstanden in 2016nap fraude

Uit de data-analyse van de RDW database blijkt dat er in 2016 ruim 185.000 auto’s met een onlogische tellerstand zijn geregistreerd. Dit is ruim een procent meer dan het jaar daarvoor. In 2015 bleek dat 1,8 procent, ofwel 163 duizend auto’s, een onlogische tellerstand hadden bij registratie.

Fraude GAP

Het feit dat tellerstand registratiemomenten uit blijven bij de RDW biedt voor fraudeurs een kans die zij maar al te graag benutten. Een fraude strategie kan zijn, een nieuwe auto kopen en elke keer voordat iemand naar de dealer gaat de tellerstand terugdraaien. Meestal wordt deze niet bij de RDW ingevoerd, maar wel in het onderhoudsboekje. Maar ook als de auto bij de RDW wordt gemeld kan is er niks aan de hand. Het is immers niet te controleren. Daarom wil de RDW meer verplichte registratiemoment zodat het tenminste lastiger wordt voor fraudeurs en fraude op een later tijdstip nog moeilijk wordt. Want het gebeurt nu nog dat de tweede eigenaar fraude kan plegen omdat er, bijvoorbeeld de eerste 3 jaar geen registraties zijn.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment